We survived the week(end)! – photo diary #117

Afgelopen week was oa. voor cadeautjes inpakken, voorbereiden op de feestdagen, cadeautjes inpakken, nog eens gepijnigd worden en cadeautjes inpakken…

Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begonnen we met 2 pubers thuis. Allemaal heel vreemd die middelbare school-toestanden zo net na de examens. Sinds wanneer hebben die een hele week extra congé voor de vakantie?

Terwijl de pubers des huizes vollen bak aan hun winterslaap werkten, trok Zoonlief wèl nog naar school, Husband voor een nachtje naar Wenen voor het werk en ik trok mijn loopschoenen aan voor een rondje van 10 km.

weekoverzicht 117 - ma. 1 - mrscurly.be

Na afloop deed ik nog mijn yoga, de strijk en werkte vanalles uit voor de blog.

’s Avonds trok ook Stiefdochterlief er op uit voor een nachtje logeren bij een vriendinnetje en installeerden de boys en ikzelf ons voor een rijstschotel met spinazie en gehakt en bankhangen.
Voorbereidingen op de feestdagen enzo.

Dinsdag was een echt administratiedagje. Ik spendeerde zo goed als de hele dag aan mijn laptop om emails te beantwoorden, rekeningen te fixen, dingen op te zoeken en nog van zulke hersendodende zaken.

Buiten nog krachttraining, yoga en naar Zoonlief’s wilde verhalen over de Kerstloop van school luisteren werd er niks anders meer gedaan.
Het kind heeft duidelijk de lopers-genen van zijn moeder.

weekoverzicht 117 - di. - mrscurly.be

Mijn uitzicht voor het grootste deel van de dag… Soit, de zon scheen alleszins binnen terwijl ik de administratie wegwerkte.

’s Avonds maakte ik iedereen happy met een pasta pesto rosso, die we voor de verandering eens geweldig vroeg konden opeten. Want geen voetbaltraining.
Het beste aan voetbal? De winterstop.

Woensdag had ik terug naailes. Na 2 weken van géén les omdat de juf ziek was, stonden we deze week terug paraat. Alez ja, ’t is te zeggen. Er werd ook nog veel bijgepraat en taart binnengespeeld. Traditie zo net voor de kerstvakantie.
Ik vind dat dit een wekelijkse traditie mag worden btw.

Na de lunch maakte Stiefzoonlief zich klaar voor een nachtje logeren bij een oud klasgenootje en Stiefdochterlief voor een middagje paardrijden met een vriendinnetje en terwijl ik me klaarmaakte voor een interval-loopje, stonden er plotseling een boel klasgenootjes van Zoonlief aan de deur.
Terwijl zij hier thuis de boel op stelten zetten, deed ik dat langs de weg.

weekoverzicht 117 - woe. - mrscurly.be

Wanna see me happy? Frangipannekes, mensen.
Ahja, en schone uitzichten tijdens het lopen en nougat met chocolade rond na het lopen…

Ik fixte een intervalleke van 8.66 km met 4 keer 5 minuten aan ongeveer 4:30 à 4:40/k. Did I slay it? Yeah, bitch!

weekoverzicht 117 - woe. 1 - mrscurly.be

Tried to outrun the bad weather. Nailed it.

Ik deed nog van yoga en dan was het tijd voor het jaarlijks kerstfeestje van de voetbal voor Zoonlief.
Vooral de pasta-bar en de gratis cola is blijkbaar geweldig volgens het kind.
En de prullen die ze dan krijgen.

De rest van het gezin moest wèl nog gevoederd worden, dus draaide ik een quinoaslaatje in elkaar en dook zo snel mogelijk de bank op.
Intervallekes doen dat met je.

Donderdag is poetsdag. Terwijl ik aan het schrobben en schuren was, kwam Stiefzoonlief thuis van zijn logeerpartijtje en vol van de verhalen.
En de pizza en snoepkes.
De volgende keer ga ik mee logeren btw.

Na de lunch trokken hij en Stiefdochterlief de stad in voor de laatste kerstcadeautjes en deed ik nog mijn krachttraining en yoga.
Zo goed als de laatste cadeautjes werden ingepakt en onder de stofvanger (lees: kerstboom) geduwd. Yep, it’s beginning to look a lot like we spent all our money…

weekoverzicht 117 - do. - mrscurly.be

Foto 3: ne Husband die veel in hotels zit voor ’t werk staat ook gelijk aan nen overload zeepkes en shampoo’kes. Waar ik begot niet van weet wanneer ik ze allemaal ga gebruiken. Zoveel was ik mij nu ook weer niet.
Foto 4: één van de kerstcadeautjes die ik moest inpakken voor een klasgenootje van Stiefzoonlief… waren er snoepkes verdwenen? Maybe…

’s Avonds was voor mijn vegetarische lasagne en kon ik met een gerust hart de dag afsluiten, iedereen was thuis. Want de voorbije week leek het wel een duivenpier met ne Husband die meer in het buitenland zat dan wat anders en koters die bij vriendjes gingen logeren.
Als dit een voorbode is van de komende jaren…
Dan heb ik nog een baby nodig.
Neeje, schrap dat. Hou het maar bij nog ne hond.

Vrijdag mochten de oudste 2 koters ook nog eens naar school. Voor de volle 2 uurtjes *eyeroll*
Terwijl zij hun rapporten gingen oppikken, rende ik 20 km samen door de regen en met windstoten van ‘k zal u gaan hebben.
Ging het zoals ik wou dat het ging? Neeje. Had ik een runners’ high maal duust achteraf? ’t Zal. Wel. Zijn.

weekoverzicht 117 - vrij. 1 - mrscurly.be

Op het moment dat ik thuiskwam, kwam Husband thuis met de boodschappen en Stiefzoon- en Stiefdochterlief thuis met hun rapporten. Alleen maar goede dingen. Trotse stiefmoeder hier.

We lunchten samen en keken al vooruit op de aankomende feestdagen.

Na mijn yoga en een douche op standje ‘burn in hell’ viel ook Zoonlief terug door de deur. Met schoenen alsof hij er een meter mee in de modder had gezeten en een jas alsof hij zonet door de loopgraven had gekropen. *zucht*
Kinders, zeker?

Soit, na ne keer of 10 met mijn ogen rollen, bij te praten over de dag en het kerstontbijt van school die ochtend, stond zijn vader aan de deur om hem op te pikken voor een weekendje.
We namen afscheid en terwijl we de oudste 2 koters de instructies gaven elkaar niet uit te moorden vertrokken Husband en ik naar de tattoo artiest voor wat touch ups aan mijn laatste tattoo.

weekoverzicht 117 - vrij. - mrscurly.be

Foto 1: ideale cadeau: ne foto van mijn smoel.
Foto 2: Broerlief’s cadeautje. Hij. Gaat. Zo. Blij. Zijn. ‘k Voel het!

Chance’ke, want de hel duurde deze keer maar een half uurtje ipv de 4 uren durende marteling waar ik de vorige keer doorheen moest.
Tipke: als ge ne tattoo wilt, laat de kleurkes maar achterwege.

We sloten de dag af met frietjesavond en ‘The Haunting of Hill House’.
Waarvan ik overigens de helft niet heb gezien want ik zat achter mijn dekentje verstopt…

Zaterdag was een productief dagje thuis. Terwijl de koters het ongedierte-huis (lees: konijn en cavia’s) terug bewoonbaar maakten, maakte ik de camper klaar voor de feestdagen, deed ik de strijk en traumatiseerde ik Chanel nog wat meer door haar in de douche te duwen.
De rest van de vrije tijd spendeerde ik met smeren, smeren en nog eens smeren van de tattoo. Echt, ik kan die Bepanthol niet meer ruiken.

weekoverzicht 117 - zat. - mrscurly.be

Kent ge da, van die koppels die beloven geen cadeautjes te kopen voor elkaar en er uiteindelijk 1 van de 2 toch maar eentje koopt in de hoop dat de andere ook iets heeft gekocht en dan ambetant is als hij tot de conclusie komt dat de andere effectief niks heeft gekocht? Meestal de vrouw…. Ziehier, op foto 2, de vrouw…

’s Avonds zorgde Husband voor het avondeten en hielden we weer een ‘The Haunting of Hill House’-marathon.
My kind of marathon.

Zondag kropen we allemaal lui en laat uit ons bed. Voor wat dienen zondagochtenden anders, nietwaar?

Na het ontbijt werd Chanel haar coiffeur nog eens goed onder handen genomen en na het binnenproppen van pizza konden we ons terug klaarmaken voor onze Tour de Belgique.

weekoverzicht 117 - zo. - mrscurly.be

En voor de rest van de dag geconstipeerd…

We wipten snel even binnen bij La Mamma om daarna Zoonlief te gaan oppikken bij zijn vader.
We keerden terug huiswaarts met niet 2, maar met 3 koters op de achterbank.
Terug compleet voor de kerstdagen…
Zoals het hoort ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: