We survived the week(end)! – photo diary #119

Afgelopen week was oa. voor de meest basic Oudejaarsavond ever, money spending en taart vreten.
Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag werden Husband en ik wakker in een stil huis. De koters waren alle drie voor een weekje naar de ex-en, dus stond er geeneen aan de deur te leuteren dat hij pipi moest doen, een andere dat hij honger had en nog een andere dat de jongetjes op haar zenuwen aan het werken waren.
Klinkt vreemd, ik weet het, maar liever dat ik wakker word met een ‘godverdomme, gasten, ’t is nog veel te vroeg!’ ipv een ‘Kak… da’s hier stillekes…’

In plaats van er te lang bij stil te staan, vulden we ‘den Freddy’ met kledij en eten voor een paar dagen, pleurde ik wat mascara aan mijn gezicht (voornamelijk aan mijn wimpers) en vertrokken we voor een paar dagen richting de Ardennen.

Ergens in de late namiddag parkeerden we de camper op het uiterste en meest stille hoekje van de camping, gingen we op ontdekkingstocht op de camping en installeerden we ons knus en warm in ons mobiele huisje.

weekoverzicht 119 - ma. 3 - mrscurly.be

… voor chips als aperitief, opgewarmde spaghetti als hoofdgerecht en Magnum-ijsjes als dessert, terwijl we scrabble speelden, bijpraten en Netflix keken.
De meest basic Oudejaarsavond die ik al heb gehad, maar tegelijkertijd de meest relaxte.

weekoverzicht 119 - ma. - mrscurly.be

Ik suck in scrabble. Zoveel is duidelijk.

Rond middernacht hobbelden we in pyjama naar buiten voor wat vuurwerkspektakel terwijl we Chanel probeerden te kalmeren.
Hoe schoon vuurwerk ook mag zijn, als ik al die beesten zie flippen op die knallen, vind ik er toch maar niks meer aan.

Dinsdag werden we wakker zonder wekker. We lummelden de rest van de voormiddag weg (overigens heel kort, want deze oudjes kwamen maar tegen het middaguur uit hun alkoof gekropen), vooraleer we besloten onze vampieren-gezichten maar eens wat daglicht te gunnen.

weekoverzicht 119 - di. - mrscurly.be

Nieuwjaar vieren in schtijllllllll!

We wandelden richting Le Marche voor wat gekuier door de winkeltjes en rustige straten en cappuccino’s en pannenkoeken.

weekoverzicht 119 - di. 1 - mrscurly.be

’s Avonds kwamen we doorweekt terug op de camping en wisselden opwarmbaar eten in voor eten in het restaurant van de camping.
Kamperen met luxe, noem ik da.

weekoverzicht 119 - di. 2 - mrscurly.be

We vulden de avond met socializen (ja, zelfs ik) met de mensen aan de tafel naast ons, lekker eten en wijn.
’t Was Nieuwjaar voor iets, hè.

Woensdag was terug een dagje van niks moet, alles mag. Buiten dan op tijd van de camping geraken natuurlijk. Al denk ik dat op de camping waar wij stonden er geeneen van zou opgekeken hebben moesten we daar nog een paar dagen gebivakkeerd hebben. Meer dan sympathieke mensen trouwens.

We maakten ‘den Freddy’ terug vertrekkensklaar en reden richting Durbuy.
Geen flauw idee waarom, maar ik kuier geweldig graag rond in België’s kleinste stadje.
Waarschijnlijk doen de mini-straatjes, oude huizen en de relax to the max-mood daar het hem.
Ahja, en ook de Kerstmarkt die er stond doet veel, natuurlijk.

Na de lunch wandelden we over de Kerstmarkt, kochten ons zot in stuff waar ge een dik gat van krijgt, verwonderden ons terug over al die oude huisjes die nog rechtop staan, kapten cappuccino’s achterover zoals alleen wij dat kunnen en dan was het terug tijd om richting Leuven te rijden.

Na thuiskomst duwde ik alles wat uitgeladen moest worden in een hoekje in de berging (als je het niet ziet, bestaat het ook niet) en ging aan het koken.
Ik zette vegetarische wraps op tafel en dook in de zetel onder mijn dekentje.
Nog steeds aan het trippen op de zen van de voorbije dagen.

Donderdag gingen we van rust en stilte naar drukte en een overdosis mensen.
Ik had al enkele weken nieuwe loopschoenen nodig, dus reden we richting Runner’s Lab voor een nieuw paar ‘beste maatjes’.
Om daar te horen te krijgen dat het model dat ik gewend ben (en perfecte steun biedt aan mijn scheve poten) niet meer gemaakt wordt door Brooks en ik dus moest overstappen naar een ander merk.
Iedere focking keer weer: eens ik iets gewend ben en er blij van ben, veranderen ze vanalles. Godverdomme zegt.
Soit, ik wandelde de winkel buiten met schoenen van New Balance en twijfels…

En dan was het tijd voor ons meest favoriete uitstapje everrrrrr: de Ikea.
Nope, geen sarcasme. Wij gaan inderdaad zot graag naar de Ikea. Geflipt, ik weet het.

We kochten amper 2 dingen van het 101 dingen lang-boodschappenlijstje en nog vanalles dat er in de verste verte niet op stond.
Het Ikea-syndroom, obviously.

Naar de Ikea gaat ge niet zonder ballekes te gaan eten, dus bestond ons avondeten uit Ikea-ballekes (veggie versie voor mij of course).

weekoverzicht 119 - do. - mrscurly.be

Ow yes, dedeze hier heeft een Gameboy gekocht. Retro-bitches!

Vrijdagochtend was het dan tijd voor de test van de nieuwe loopschoenen. Van zodra ik ze aandeed had ik al zoiets van ‘Nope, ain’t gonna happen’. Ook al voelden ze in de winkel dan wel weer goed aan.
Ik hobbelde 10 km met de nieuwe schoenen, vloekte iedere kilometer op die gedrochten, viel bijna 20 keer op mijn smoel en kwam aan het einde van het loopje tot de conclusie: inruilen die handel.
Blijkbaar had ik ze meer dan een maat te groot gekocht. I’m focking stupid.

weekoverzicht 119 - vrij. - mrscurly.be

Wel een schoon kleurke. Da wel.

Ik deed mijn yoga en de strijk en informeerde werkende Husband dat hij na thuiskomst nog met mij richting Zaventem mocht rijden om de schoenen te gaan inruilen.
Ik ben duidelijk een delight om mee getrouwd te zijn.

Enkele uren later stond ik terug in de winkel, ruilde ze in voor de juiste maat en kon met een gerust hart uitkijken naar mijn volgende loopje.
In de veronderstelling dat mijn voeten snel zullen wennen aan een ander model.
Fingers crossed.

We hielden frietjes- en filmavond met chips en dekentjes en called it a day.
Rock n’ roll.

Zaterdag liep de wekker al vroeg af. En dat na bijna 2 weken van opstaan zonder wekker. Horror.
Ik maakte me in speed tempo klaar, vreselijk moeilijk met haar dat langs geen kanten wou meewerken, en haastte me richting de trein.
Met een Helena Bonham-Carter-kapsel. Geweldig.

Na een uurtje op de trein wandelde ik richting bestie en de winkels in Gent. Maakt het vroege opstaan meer dan goed.
We winkelden en tetterden de hele dag weg en voor we het goed en wel beseften moest ik alweer mijn trein richting huis halen.
Time flies when you’re having fun.
Yep, zelfs in overbevolkt en geflipt solden-jagend Gent.

weekoverzicht 119 - zat. - mrscurly.be

Kruising tussen een Wookiee en een gemolde teddybeer.

Twaalf uren nadat ik vertrokken was thuis, wandelde ik de achterdeur terug door. Met veel te zware zakken en enkele solden-koopjes.
Husband keurde de ‘gemolde teddybeer’-jas goed (met lichte tegenzin) en ik showde de rest van de koopjes: een nieuwe handtas (want met die andere 50 heb ik natuurlijk niet genoeg), nieuwe trui, jurk en pet (want net als bij mijn handtassen, kom ik met de andere 30 petten niet toe).

Husband fixte het avondeten, als in: ‘ik heb mijnen ingevroren lasagne uit de vriezer gesleurd en opgewarmd voor u’ (good enough for me, zolang ik maar niet moest koken), en trok richting de Nieuwjaarsdrink van de straat.
Terwijl ik me languit op de bank nestelde met Spotify en Tetris.
‘Cause I’m an anti-social fuck like that.
No regrets, hè, gasten.

Zondag schoten we verward en gedesoriënteerd wakker om half 11. Zot gewoon.
Een beetje ambetant dat ik al de halve dag had verspeeld aan maffen, duwde ik mijn ontbijt binnen en installeerde me aan mijn laptop voor wat administratie en geblog.

Er werden nog een 20 or so wasjes gedraaid en dan was het tijd voor onze Tour de Belgique richting Oost-Vlaanderen en Zoonlief. Jeej!
We hielden een tussenstopke bij La Mamma en op het moment dat we richting Zoonlief wilden vertrekken wandelde hij de deur door met zijn vader. Verrassing enzo.

weekoverzicht 119 - zo. - mrscurly.be

We sloten de dag af met bijpraten (een week zonder uwe koter is focking lang), knuffelen en simpelweg content zijn dat we terug samen waren ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

1 Reactie

  1. januari 8, 2019 / 10:59 pm

    Heerlijk overzicht om te lezen! Jullie hebben het samen gezellig gehad 😀 Ik vind die foto van jullie samen in pyjama voor de camper zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: