We survived the week(end)! – photo diary #120

Afgelopen week was oa. voor nieuwe koffiehuisjes ontdekken, mijn ochtendklapke doen met Bertha en Mariëtte en een heel weekend feest met 30-and-so mensen (de Inlaws). 

Wat we nog allemaal deden lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begon ik de week productief. Op. Een. Maandag. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ik begon de week met een loopje van 10 km. Dat verbazingwekkend goed ging. Tempo terug een beetje omhoog en hartslag naar omlaag. Yeah, baby! Of zoiets.
Juist toen ik in mijn laatste kilometer zat kwam ik Husband tegen die een korter (en ander) rondje had gelopen en aan het uitwandelen was. Ons huwelijk is niet compleet zonder dat ik hem af en toe eens ambeteer en rot irriteer met belachelijke selfies.

weekoverzicht 120 - ma. - mrscurly.be

Ik: ‘Jeeeeeej!’
Hij: *Help. Me.*

High van het goede loopje om de week mee te starten, deed ik nog mijn yoga, poetste de camper, werkte nog wat zaken uit voor de blog en begon aan het opruimen van de kerstboom.

Tegen dat Zoonlief terug thuis was van school was het huis terug in zijn oude staat en was er geen spoor meer van kerst-shizzle.
Goed zo. Eindelijk terug ruimte zonder diene stofvanger in de living.

Er werd nog geholpen met het huiswerk en in speed tempo klaargemaakt voor de voetbaltraining. Waar Zoonlief overigens in slaagde een half uur te laat op te komen.
En dat voor een kind van een moeder die stiptheid tot in het maniakale naleeft. *breathe in, breathe out*

’s Avonds was het voor eenvoudige kost à la veggie shnitzel voor mij en hamburgers voor Husband en de koter, met patatten en erwten.
Door Husband gemaakt overigens.
Maar hij maakt dan ook de beste patatten.

Dinsdag kwam ik amper het huis uit. Na al die feest-toestanden van de voorbije weken en veel te weinig tijd voor het dagdagelijkse huishouden, smeet ik mezelf eens op het koterdomein.
Ik poetste dus de hele bovenverdieping.
En dat het nodig was, zegt. Jezus, dat 3 koters zo ne nest kunnen maken… who would’ve thought?! (Ikke. Ik heb da altijd gedacht. En geweten.)

Na al het geschrob en geschuur deed ik nog mijn krachttraining en yoga en de strijk en was de dag alweer zo goed als om.

Er stond die dag eens geen voetbaltraining of gelijk wat op het programma, dus konden we voor de verandering eens vroeg aan tafel (voor pasta met scampi’s en courgette *omnomnom*) en vroeg op de bank.
Onder een dekentje.
Met een kersenpitje.
Wij zijn stoer like that.

Woensdag liep de wekker wat vroeger dan anders af. Na twee weken vakantie stond er terug naailes op het programma.
Husband bracht me met de auto want regen, koud en wind en mijn haar was zo al onhandelbaar genoeg en ik naaide de voormiddag weg, verder werkend aan mijn jurkje.
Schiet voor geen meter op, btw.

Na de lunch trokken we met ons drietjes de stad in voor de allerlaatste kerstcadeautjes.
En ouderwets gekoffieleuter en gekuier.
Ge zou denken dat een kind van bijna 12 da niet plezant vindt… think again. Die van mij kijkt daar een hele week naar uit. Kind van zijn moeder, zeg maar.
Behalve dat te laat komen dan…

We scoorden de laatste cadeautjes en ontdekten een nieuw koffiehuisje pal in het midden van de winkelstraat.
Mèt nog eens de beste chocolade. Win/win³.

weekoverzicht 120 - woe. - mrscurly.be

Net voor het avondeten trok ik nog eens mijn loopschoenen aan voor een rondje van 15 km dat za-lig goed ging. Hartslag was waarschijnlijk nog nooit zo laag geweest (haalde ik zelfs niet tijdens mijn marathontraining) en het tempo ging goed vooruit.
Of ik aan het genieten was? Ge hebt geen idee.
Als je dus in de buurt van Leuven woont en je zag woensdagnamiddag iemand met een klakske rondhuppelen met een idiote glimlach op haar smoel… it was me 🙂

weekoverzicht 120 - woe. 1 - mrscurly.be

Bijna zo goed als volledig in de blauwe zone.
In. De. Blauwe. Zone!

Toen ik thuiskwam was Zoonlief juist klaar met zijn huiswerk (thank God voor Husbands die slimmer zijn dan gij en dat in sneltempo uitgelegd krijgen), deed ik mijn yoga en duwden we de leftovers van de dag ervoor binnen.

Donderdag was lopen, vliegen, springen, vallen en weer opstaan.
Donderdag is hier standaard poetsdag. Maw: dat is ne hele dag dat ik amper tijd heb voor iets anders, want ik kuis gelijk zot tot op het punt dat ik op mijn knieën met een tandenborstel de hoekjes van de vloer ga schrobben.
Het vraagt dus wat tijd.
Maar niet voor ik eerst nog de halve voormiddag in de stad was voor de laatste hand te leggen aan mijn tattoo… Er werden nog wat details bijgewerkt en rond het middaguur wandelde ik het huis weer in hopend dat ik nu kon beginnen uitkijken naar mijn volgende, nieuwe tattoo ipv naar nog maar eens een bijwerking van dezelfde (inderdaad, er zit alweer een nieuw idee in mijn hoofd. De laatste dan. I promise. I think…).

Ik duwde vlug mijn lunch binnen, begon als het Duracell konijn op speed te poetsen tot de hondenoppasser aanbelde voor de laatste info en de sleutel.
Na een uurtje kon ik terug verder doen en ging ik in flip modus verder tot Zoonlief thuis kwam van school.

Ik had net mezelf een weg naar buiten gedweild toen hij om de hoek kwam.
Het huis was dus welgeteld enen minuut proper.

Soit, er werd huiswerk gemaakt en aan voetbal training gedaan. Waar hij, sweet Lord Jezus, op tijd was. Hallelujah en heilig zij gelijk wie.

weekoverzicht 120 - do. - mrscurly.be

Hij had zelfs nog efkes tijd om Tetris te spelen. Komt da tegen, zeg.

Na de voetbaltraining fixte ik nog een stoofpotje met kikkererwten en zoete aardappelen en called it a day.
Ver-sle-ten.

Vrijdag is normaal gezien voor lange duurlopen, maar die had ik woensdag al gedaan. Iets met ‘ik voelde het al in mijnen kleinen teen dat het niet al te kalm ging zijn den vrijdag’.
Ik ging dus voor een kort rondje van 10 km op hobbeltempo. Waar ik maandag en woensdag precies twee stappen vooruit gezet had, zette ik er vrijdag 5 terug achteruit.
Het to do-lijstje zat volgens mij teveel in mijnen kop.

Uiteindelijk liep ik de toestand nog aan een acceptabel tempo en binnen de juiste hartslagzones, dus all’s well that ends well.

weekoverzicht 120 - vrij. 1 - mrscurly.be

Ik rolde nog eens mijn yoga mat uit, gaf Chanel haar borstelbeurt, vulde de camper met alles wat we nodig hadden voor het aankomende weekend, deed nog een wasje of 5 (en de rest *eyeroll*) en bakte nog wat cakes.

weekoverzicht 120 - vrij. - mrscurly.be

Mijn bijdrage aan het familieweekend.
Dit, en de ambetante tante.

Ik was zo druk bezig dat ik het uur helemaal uit het oog was verloren en toen ik opkeek, er niet 1, maar 3 koters voor mijnen neus stonden.
Stiefzoon- en Stiefdochterlief waren terug thuis voor een weekje. Yes!

Veel tijd om bij te praten was er niet, want Stiefzoonlief moest binnen het half uur op het voetbalveld staan en koter 1 en koter 3 hadden nog schoolwerk waar de rest van het weekend niet teveel tijd meer voor ging zijn.

We sloten de dag uiteindelijk af met onze traditionele frietjesavond.
Wèl al bijpratend.
Op volume Metallica.
It’s how we roll.

Zaterdagochtend liep de wekker stronte vroeg af. Ik kroop Gollum-gewijs richting de badkamer met een tussenstop aan de espresso machine.
Cafeïne, do your magic, zeg.

Ik probeerde het beste van mijn façade te maken, lichtte iedereen zijn bed uit (da’s niet waar. Ik lichtte Husband uit zijne nest en droeg hem op de koters uit hun bed te sleuren) en na het ontbijt en 10 keren zagen dat den enen zijn kousen moest aandoen, den anderen zijn broek moest toedoen en nog nen anderen zijnen nest moest opruimen konden we ein-de-lijk vertrekken naar de andere kant van het land en het familieweekend met de Inlaws.

weekoverzicht 120 - zat. - mrscurly.be

Ik was volledig in stijl.

Twee uur later reden we met den Freddy de boerderij op en konden we 30-and-so mensen gelukkig nieuwjaar wensen en bijpraten met iedereen.

weekoverzicht 120 - zat. 1 - mrscurly.be

Ik praatte ook nog even bij met deze gevallen.

De hele dag en avond werd gespendeerd aan tetteren, eten, drinken, cadeautjes uitdelen, samen zijn, gezelligheid en zo weinig mogelijk stappen zetten.

Veel te laat kropen we ons bed in voor een veel te korte nacht.

Zondagochtend werd ik katerachtig wakker. Terwijl ik geen druppel had gedronken.
Dat is wat 6 uurtjes slaap met me doet.
Ik stapte wankel naar het badkamertje in de camper en maakte mezelf in stilte klaar vooraleer ik de rest uit een diepe slaap probeerde te krijgen.
Ik kreeg waarschijnlijk een sh*tload stilzwijgende verwensingen naar mijn kop geslingerd, maar uiteindelijk slaagde ik erin iedereen op een acceptabel uur aan de ontbijttafel te krijgen.

Zondag was het rustige verlengstuk van zaterdag. Met spaghetti, taart, cake en nog van zulke dingen.
Met kindjes die samen speelden en flink waren.
En volwassenen die kwebbelden over vanalles en nog wat.
Relax en al.

weekoverzicht 120 - zon. - mrscurly.be

Bertha en Mariëtte. Op foto 2. Op foto 3 is het Schoonzusje en ikzelf. Obviously.

Ergens in de late namiddag ruimden we onze shizzle op en reden terug richting Leuven.
Om enige tijd later thuis te komen bij een over-enthousiaste Chanel die er nog dikker dan anders uitzag door de overload koekjes van de dogsitter.

We sloten de week murw en doodop af.
Maar wel met nieuwe herinneringen en, buiten vermoeidheid, ook nog steeds de gezelligheid in ons hoofd en lijf ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: