We survived the week(end)! – photo diary #121

Afgelopen week was oa. voor extra quality time met Husband, zweten gelijk een rund op ne velo en het terugzien van een lang verloren gewaande vriend: de zon *doet een vreugdedansje*

Wat we nog allemaal deden lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was ‘the day after’. De 1ste dag na het jaarlijks familieweekendje met de Inlaws. Zoals het familieweekend een traditie is, is dienen day after dat ook. Efkes bekomen dus.

Buiten 10 km gaan lopen en bloggen kwam er niet veel in huis.
Het slaaptekort dat ik weer maar eens had opgebouwd tijdens het weekend speelde me serieus parten tijdens het lopen, want de hartslag ging terug de hoogte in.
Soit, dat het al gelijk deugd deed, zeg. Een uur rondhobbelen op mijn eentje met alleen maar muziek om mij gezelschap te houden. Goed begin van de dag.

weekoverzicht 121 - ma. - mrscurly.be

Het enige stukske blauwe lucht die dag…

’s Middags deed ik nog van yoga en bloggen en ondernam ik verwoede pogingen om koter 3 op tijd in de voetbaltraining te krijgen. Failed. Big time. Ook dat is onderhand al een traditie aan het worden. Ugh.

’s Avonds deed ik van geweldig creatief koken met wat veggie taco’s in een pan mikken, patatten koken en boontjes stoven and that was about it. 
Kapot kropen we allemaal vroeg onder de wol.

Dinsdag namen Husband en ik even de tijd voor wat us-time en ontspanning in de frisse buitenlucht nadat de koters naar school waren vertrokken. Normaal gezien zou hij voor enkele dagen in één of ander Afrikaans land hebben gezeten waarvan ik begot niet weet waar het exact ligt (behalve dan dat het ginder niet al te fun is), maar die werktrip ging niet door.
We besloten dan maar vollen bak te genieten van het winterzonnetje door naar het nabijgelegen park te rijden met BigButt-Chanel en er een uurtje te gaan wandelen.
Na thuiskomst slurpten we van onze cappuccino’s en duwden we koekjes binnen en waren onze batterijtjes genoeg opgeladen om aan de orde van de dag te beginnen.

weekoverzicht 121 - di. - mrscurly.be

weekoverzicht 121 - di. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 121 - di. 2 - mrscurly.be

Terwijl hij vanalles fixte voor het werk, deed ik de strijk, de was en mijn krachttraining en yoga.

De ontspanning kon efkes blijven duren want in de loop van de dag kregen we te horen dat Stiefzoonlief’s voetbaltraining naar de dag erna was verzet. Dat wil zoveel zeggen als eens niet op een godonmenselijk uur eten en eens voor ten tienen ons gat in onzen zetel kunnen placeren.

Ik draaide een Mexicaanse ovenschotel in elkaar en we konden genieten van een lange, rustige avond.

Woensdag speelde Husband terug taxi-chauffeur van dienst. Hij dropte me af aan de naailes waar ik enkele uurtjes verder prutste aan het kleedje waar ik aan bezig ben. Dat ik het eigenlijk twee keer heb moeten maken wegens slechte maataanduiding helpt natuurlijk ook geen hol.

Na de lunch snel, snel binnen te werken, fietste Stiefzoonlief naar de voetbaltraining en Zoonlief naar de fotograaf voor foto’s van de voetbalclub.
En ik, ik ging een rondje lopen.
Ik rende 12 km bij elkaar aan een rustig tempo. Geen intervalleke deze keer, maar een rustig duurloopje. Gewoon gaan en genieten.

weekoverzicht 121 - woe. - mrscurly.be

Bij thuiskomst trof ik iedereen aan in de keuken/woonkamer, druk aan het werk voor school en werk. Flinke kinders/Husband.

Na een snelle douche maakte ik iedereen happy met een pasta Boursin en called it a day.
De week doormidden…

Donderdag kwam ik geweldig traag op gang. Normaal gezien heb ik al het beddengoed verschoond en zulke dingen gedaan tegen dat de koters naar school vertrekken, maar deze keer liep ik rond half elf nog rond te lummelen. Het koude, gure en grijze weer hielp er natuurlijk niet veel aan. One way ticket naar ’t zuiden alstenblieft?

weekoverzicht 121 - do. - mrscurly.be

Leftover lunchkes zijn de beste lunchkes

Uiteindelijk slaagde ik erin mijn luie kont aan het werk te zetten en schrobde en boende ik het hele huis.
Nadat alles weer netjes en proper was, deed ik mijn krachttraining en yoga en kon ik de koters terug opwachten aan de deur.

Eén voor één druppelden ze weer binnen (letterlijk, want serieus, hoe hard kan het regenen, zeg?!), werden er vieruurtjes gefret en huiswerk gedaan. Gezellige drukte, zeg maar.
Het enige dat de gezelligheid onderbrak was mijn gezeur tegen Zoonlief om alstenblieft-voor-enen-keer-nie-te-laat-in-de-voetbaltraining te komen.
Zagen brengt duidelijk op, want het kind was op tijd.
Driewerf hoera voor mijn geneut.

Hij was mijn gezaag overduidelijk strontebeu, want niet alleen was hij op tijd in de voetbaltraining, hij kwam ook nog eens op tijd thuis achteraf. Happy mommy hier.
Ik schotelde hen paella voor terwijl we over vanalles en nog wat keuvelden.
Zelfs over de meer serieuzere zaken.
Zoals liefkes en uitgaan en…
Wanneer zijn die etters zo groot geworden?!

Vrijdag is voor duurloopkes.
Nadat Husband naar het werk was vertrokken en de koters richting school, bond ik mijn loopschoenen aan en ging voor 18 km van een combi schaatsen/lopen.
Na dagen van regen had het de nacht ervoor goed gevroren en kon ik mijn beste impressie van ‘Bambi on ice’ weergeven.
Geweldig schoon zicht waarschijnlijk.

Ik kwam er uiteindelijk zonder valpartijen of gebroken botten vanaf en kon na bijna 2 uurtjes de warmte van ons huis terug opzoeken.
Dat het verdikke koud was. Maar het zonnetje dat zijn best deed door de wolken te breken maakte het dan weer volledig goed. Niks zo schoon als die koude, zonnige winterochtenden (that’s a lie. Niks zo schoon als die zonnige, koele lente- en/of zomerochtenden).

weekoverzicht 121 - vrij. - mrscurly.be

weekoverzicht 121 - vrij. 1 - mrscurly.be

Welcome back, beenwarmers!!!

Na een belachelijk warme douche (als ge u afvraagt hoe rood een mens kan zien na een hete douche? Heel rood.), kwam Husband terug thuis van het werk en konden we samen lunchen, fixte ik Chanel’s kapsel en hadden de koters de laatste schooldag van de week alweer achter de rug.

Er was niet veel tijd om bij te praten, want Zoonlief werd opgepikt voor een weekendje bij zijn vader en Stiefdochter- en Stiefzoonlief werden voor een weekje naar hun moeder gebracht.
Kaka, zegt.

Soit, we besloten er het beste van te maken en een weekend volledig voor onszelf in te plannen ipv ambetant te zitten wezen omdat we die drie koters moesten missen.

We sloten de dag af met yoga, onze traditionele frietjesavond en Netflix.
God, I love Friday nights.

Zaterdag was wekkerloze dag 1. Ergens rond 10 uur werden we wakker en strompelden we richting de koffiemachine.
Na onze eerste shot cafeïne, bleven we wat verder lummelen aan de ontbijttafel vooraleer ik mijn fietsrollen installeerde zodat ik kan indoor fietsen en het allemaal wat beter kan onderhouden.
Het was al sinds september geleden dat ik mijn koersfiets eens van dichtbij had gezien, dus het werd terug tijd om het ding te gebruiken.
Een valpartij waarbij ik met mijn smoel los op de weg ging en mijn fiets zo goed als aan frieten heb gereden zit daar voor iets tussen… Don’t ask… *eyeroll*

Na een uur gevloek en geketter was alles geïnstalleerd (echt, app-makers, maak die toestanden eens eenvoudiger voor dummy’s gelijk ik, jong) en kon ik eindelijk fietsen.
Voor de tv met Netflix.

Wat geen kat u ooit verteld als ge daarmee wilt beginnen, is dat indoor fietsen op van die fietsrollen duust keer zwaarder is dan buiten fietsen en ge er achteraf af kruipt zwetend gelijk een rund.
Dat ons chauffage op standje burn in hell stond hielp ook geen reet natuurlijk.

Uiteindelijk zat ik er toch bijna een uur op, deed mijn kont walgelijk veel pijn en had ik terug een training in de juiste hartslagzone achter de rug.
Mijn ‘ik ben zojuist uit de hel gekropen’-look dus goedgemaakt.

weekoverzicht 121 - zat. - mrscurly.be

Wakker worden met het winterzonnetje. Ein-de-lijk.

Na een late lunch gingen Husband en ik nog een uurtje wandelen met Chanel. Want, oh my god, de zon scheen keihard, mensen!
We tankten vollen bak vitamine D bij en liepen zo goed als de hele wandeling met onze smoel naar de zon gedraaid.
Keihard genieten dit.

Een wandeling is niet geslaagd zonder dat ik achteraf nog een cappuccino in elkaar draai en we nog efkes een half uurtje achter onze chauffage gekropen zijn.
Na terug opgewarmd te zijn, ging ik nog voor een uurtje bloggen terwijl Husband de voorbereidingen deed voor het avondeten.
Die avond op de menu: zelfgemaakte pizza’s. Comfort food for life.

weekoverzicht 121 - zat. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 121 - zat. 5 - mrscurly.be

We sloten een relaxte zaterdag af met een al even relaxte avond met Netflix en dekentjes.

En dan was er wekkerloze dag 2: zondag. Lang na ons gebruikelijke uur van wakker worden schoten we wakker en schrokken ons kapot. We hadden meer dan 9 uur geslapen. Winterslaapje anyone?

Zondag is genen zondag zonder een brunch. Alez ja, als je tot half 11 in je nest ligt heb je eigenlijk niet veel keuze meer ook, hè…
Ik maakte een omelet met de restjes van de dag ervoor (tip van mij aan jou: een omelet is dus mega lekker met wat paprika’s, gerookte zalm en feta in), Husband sneed vers fruit in stukjes en we installeerden ons voor een uitgebreid ontbijt/lunch.

Terwijl Husband voor een loopje de deur uitging, klapte ik mijn laptop open voor dit stukje hier. In pyjama. Tot na het middaguur. Yolo enzo.

Toen Husband terug het huis inwandelde keek ik op de klok en merkte dat ik het uur helemaal uit het oog was verloren. Complete ontspanning dus.
We maakten ons in sneltempo klaar voor onze Tour de Belgique en tjeesden richting Oost-Vlaanderen en La Mamma.

weekoverzicht 121 - zo. - mrscurly.be

Waar niet alleen La Mamma ons zat op te wachten, maar ook haar broer en schoonzus en mijn broer en schoonzusje.
Ze schotelde ons taart en sandwiches voor en we babbelden de rest van de namiddag weg tot het tijd was om Zoonlief op te pikken bij zijn oma.

Enkele uren later kon ik hem instoppen in zijn bedje, en terwijl ik de trap afwandelde richting zetel en Netflix, hoorde ik hem liefjes roepen ‘Ik zie je graaaaaag!’.
Van een fantastische en ontspannen afsluiter van een al even ontspannen en leutig weekend gesproken… ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

  1. Elsje
    januari 22, 2019 / 10:54 am

    Anneke, welk koffieapparaat heb jij en ben je er tevreden van? Ik ben aan het uitkijken naar een nieuw koffieapparaat maar weet niet goed welke nemen.

    • januari 28, 2019 / 4:54 pm

      Hey Elsje! Wij hebben een Melitta, Caffeo Solo. Zo’n geval dat de boontjes vers maalt en da dan instant in uwe koffiebeker als koffie laat lopen 😉 Een vrij compacte koffiemachine, wegens geen geweldig groot aanrechtblad, maar een wreed goede machine 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: