We survived the week(end)! – photo diary #122

Afgelopen week was oa. voor een sneeuwwit tapijt (hahahaha. Not), relaxed het weekend doorwandelen met mijne nest gekken en met ballen spelen.

Wat we nog allemaal deden, lees je in een nieuw weekoverzichtje 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’.

Maandag begon met bakken zon en energie. Volop genieten dus.
Als de zon er is, kan je me met geen stokken binnen houden (zelfs niet bij vriestemperaturen, zot gewoon), dus nadat Zoonlief naar school was vertrokken en Husband naar het werk, trok ik mijn loopschoenen aan en ging voor een easy 10 km om de week op te starten.

Dat de zon me meer dan goed deed, want de hartslag ging ferm naar beneden en het tempo omhoog.

weekoverzicht 122 - ma. 1 - mrscurly.be

Ge zou denken dat dat energiepeil dan ne hele dag blijft duren, maar niks is minder waar. Na het douchen en het rondje yoga installeerde ik mij voor de lunch en zakte ik wat in.
’t Bleef ne maandag natuurlijk.

Ik ruimde het koterdomein nog eens op, werkte wat zaken uit voor de blog en tegen dat ik rond was met alles, mocht ik alweer huiswerkbegeleider/voedingsconsulente/sprekende klok/agenda/… voor Zoonlief spelen.
Ik kreeg hem uiteindelijk op een aanvaardbaar uur in de voetbaltraining en terwijl hij daar het beste van zichzelf gaf, deed ik dat in de keuken.

Nadat we de laatste resten van het avondeten hadden opgeruimd, kwam Husband bijna thuis en konden we dag 1 van een nieuwe week afsluiten.

Dinsdag werden we wakker onder een wit tapijt. Als in: het had gesneeuwd. Nu, ge kunt veel van mij zeggen, zoals bv. dat ik van vanalles en nog wat houd, maar niet van sneeuw. Echt, grote haat aan diene zever.

Nadat ik Zoonlief naar school had laten vertrekken met 25duust waarschuwingen over de gevaren van sneeuw en wat hij wel/niet moet doen met zulke weersomstandigheden, sleepte ik mijn fietsrollen en koersfiets naar de living en deed nog een rondje indoor fietsen.
Voor tv.
En Netflix.
Zo sportief ben ik dan weer wel.

weekoverzicht 122 - di. - mrscurly.be

De obligatoire sneeuwfoto werd natuurlijk ook genomen. Voor al mijn volgers zonder ramen.

Een uur zweten gelijk een rund op da spel is natuurlijk niet genoeg voor bibi, dus deed ik nog wat krachttraining en yoga vooraleer over te gaan tot het echt zware werk: de strijk. Eikes.

Er stonden die avond geen voetbaltrainingen of whatever op het programma, dus konden we ervan profiteren om geweldig vroeg kledij voor pyjama’s in te ruilen en onze voeten onder tafel schuiven voor een nieuw veggie gerechtje: gemarineerde tofu met broccoli en champignons.

De rest van de avond was voor ouderwets lummelen op de bank met Zoonlief en Husband.

Woensdag hadden de mannen des huizes chance: den enen had geen school en den anderen had een dagje vrij van werk.
Ik daarentegen mocht mezelf weer eens volledig laten gaan in de naailes.
Ik liet me over en weer rijden door Husband, want de sneeuw van de voorbije dagen had het beste van zichzelf gegeven en geen enkel fietspad in de wijde omgeving was ook maar voor een cm sneeuwvrij.
Echt, stad Leuven, fix die sh*t. Het is hier stronteduur om te wonen, we moeten allemaal zoveel mogelijk de wagen laten staan, maar als er sneeuw valt is er wel geen enkel fietspad vrijgemaakt. Do. Your. Job.
*rant over*

Na wat getwijfel en door het raam gestaar, besloot ik ’s middags toch maar een rondje te gaan lopen. Husband had het al achter de rug en zei dat de wandelpaden hier en daar nog ça va lagen, dus waagde ik het er maar op.
Terwijl hij en Zoonlief thuis verder werkten/studeerden, rende ik 12 km bij elkaar.
Die overigens niet zo vlot als de maandag verliepen, want jezus, wat een wind en ijsvorming, zeg. Soit, we hebben ze toch maar terug in de benen 🙂

weekoverzicht 122 - woe. - mrscurly.be

Peed this heart in the snow for y’all. You’re welcome.

We sloten de dag af met Frans studeren met Zoonlief en Turks brood met geitenkaas en honing tussen.
Want ik was een mega luie huisvrouw die dag en beter dan dat werd het niet meer.
#yolo

Donderdag was het #luiehuisvrouw gepasseerd. Het hele huis moest terug gepoetst worden en er moest krachttraining en yoga gedaan worden. En liefst allemaal voor Zoonlief thuis kwam van zijn dagje school.
Want we weten allemaal dat eens die koters terug thuis zijn je geen hol meer uitvoert buiten achter hun gat lopen.

Ik slaagde er weliswaar in en op het moment dat ik mijn yoga mat oprolde hoorde ik Zoonlief de deur openen.
Perfecte timing.

Er werd huiswerk gemaakt en voetbaltraining gedaan.
Om daarna echte winterkost à la veggie shepherd’s pie binnen te werken.
En op het moment dat Zoonlief net in zijn bed lag en ik de resten van de dag opgeruimd had, zat Husband’s werkdag er ook terug op.

Vrijdagen zijn voor lange loopjes. Het leek al een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een twintiger had gelopen en we weten allemaal dat dat mijn favoriete loopjes zijn. Die waarvan je achteraf vol-le-dig leeggelopen bent (als in een zalige vermoeidheid, niet als in kapot gelopen, hè) en een runner’s high van krijgt waar je een heel weekend op kan teren.
De camelbak werd gevuld, een energy bar ingepakt, de muziek op constant repeat gezet en ik ging de deur uit voor een easy 20 km. En met easy bedoel ik: die hartslag zo laag mogelijk houden.
Dat het mij nog lukte ook, verdikke.

weekoverzicht 122 - vrij. - mrscurly.be

Ik kwam helemaal high en happy terug thuis, sprong onder de douche, lunchte samen met Husband, deed mijn yoga en fixte Chanel’s kapsel.

Op het moment dat ik een roze haarbandje in haar haar draaide, stapte Zoonlief de deur door na de laatste dag van de schoolweek en konden we aan ons weekend beginnen.

Or so I thought….  *zucht* Er werd nog over en weer gehost voor vergeten lesmateriaal en van zulke shizzle vooraleer we ècht aan het weekend konden beginnen.
Echt, kinders… *eyeroll*

Enkele uren later werden Stiefdochter- en Stiefzoonlief afgezet door hun moeder, zorgde Husband dat we terug onze traditionele frietjesavond konden houden en terwijl hij er op uit trok met een vriend, werden de koters ingestopt en nestelde ik mezelf onder een dekentje voor een avondje Netflix.
Ik hield het welgeteld een uur uit vooraleer ik in slaap viel voor tv.
Tradities in ere houden enzo.

Zaterdag. Aaaaaah, zaterdag. DE lazy zaterdag der lazy zaterdagen. Moh echt, hè, mensen.
Ook al kwamen we op het godonmenselijk uur van 8 uur (op ne zaterdag is da een hel) uit ons bed voor een voetbalwedstrijd voor Stiefzoonlief, toch werd de dag voor de rest meer dan rustig ingevuld.

Nadat Stiefzoonlief met de fiets richting de voetbalclub was vertrokken, maakte de rest van dit zootje ongeregeld zich klaar voor een frisse wandeling met BigButt-Chanel en een tussenstop aan de rand van het voetbalveld.
Stiefdochterlief besloot thuis te blijven en te studeren (slim kind) terwijl Husband, Zoonlief, Chanel en ik regen en wind trotseerden.

We babbelden bij tijdens de wandeling, genoten van de frisse lucht en van elkaar.
En we supporterden voor Stiefzoonlief tijdens de voetbalmatch terwijl Chanel genoot van de aandacht van de andere supporters.
Na thuiskomst kapten we een beker koffie en koekskes achterover en konden we ons terug efkes opwarmen.
Dat het een leutig ochtendje was, zeg ik u.

weekoverzicht 122 - zat. 1 - mrscurly.be

’s Middags installeerde ik mij aan mijn laptop voor de blog, de koters aan hun bureau voor gestudeer en Husband in de zetel voor wat ouderwetse middagdutjes.
Want eens ge de 40 gepasseerd zijt vraagt uitgaan op vrijdagavond evenveel herstel als een kleine operatie.

weekoverzicht 122 - zat. - mrscurly.be

En ik kwam ’s avonds ook nog eens te weten dat ik in de Runner’s World Marathon Ranking Lijst sta. Netjes op plaats 284 van de 745 dames die in 2018 een marathon onder de 4 uur liepen. Ojooooo! Trots, hoor. Mare…. het. is. AnNEKE!!!!!!

’s Avonds schoven we aan tafel voor een vroeg avondmaal à la zalm met pasta en prei en sloten we dag 1 van het weekend af met movie night.

Waar de zaterdag relaxed was, was de zondag het to the max.
Rond een uur of half 10 werd ik wakker door de geur van koffie. Niet moeilijk, want Husband hield de beker pal onder mijne neus.
Dingen die iedere vrouw moet hebben: ne vent die koffie op bed brengt.

We werden lui wakker in bed met koffie, wat kortzinnen (tot meer zijn wij niet in staat ’s ochtends) en ons wat updaten door de gazet te lezen op onze smartphones.
En IG is ook een gazet, btw.

Een half uurtje later sleepten we onszelf naar de keuken en maakten we alles klaar voor onze zondagse brunch. Dat het verdorie lang geleden was dat we dat nog eens met ons vijfjes hadden gedaan… Gewoon geen tijd meer voor gehad met die feestdagen en al. Kak.
Er werd voor minstens een uur niks anders gedaan dan gegeten, gedronken en gekwebbeld (na onze 5de koffie zijn Husband en ik terug in staat om als mensen te converseren ipv te brommen als een Wookiee).

weekoverzicht 122 - zo. 1 - mrscurly.be

’s Middags besloten we de family quality time van ’s ochtends gewoon door te trekken en wandelden we richting de bowling een straat verder. Ik heb niks met bowlen, ik suck erin, het doet pijn aan mijn vingers en ik vind de schoenen walgelijk, maar niks zo leutig als dwazigheden uithalen op zo’n baan.
Daar sucken we overduidelijk niet in.

weekoverzicht 122 - zo. - mrscurly.be

De middag werd gevuld met supporteren voor elkaar/elkaar afkatten als de bal weer maar eens in de goot belande, koffie/warme chocomelk slurpen, onnozel doen, bowlen en air hockey spelen.

Eenmaal terug thuis schoof ik een gehaktbroodje voor mijn huisgenoten in de oven, gooide ik een veggie shnitzel in de pan voor mezelf en zorgde Husband voor kroketjes.

We sloten de dag af met Zoonlief die nog maar eens zijnen Nieuwjaarsbrief voorlas.
En het terugkijken op een dag vol fijne momenten.
Zoals tiener- en puber-koters die het blijkbaar toch nog altijd leutig vinden om ’t zwijn uit te hangen met hun oudjes.
Als dat u niet gelukkig maakt, I don’t know what will... 🙂

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

 1. chris
  januari 29, 2019 / 8:43 am

  ge zijt mijne maat gij, ik haat sneeuw ook zo hard!!! Ik snap die mensen nie die vrijwillig op sneeuwvakantie gaan en dan met die onhandige latten onder hun voeten hard proberen nie op hun smikkel te gaan (wel leedvermaakt dan, da weer wel… 😉 )

 2. januari 29, 2019 / 10:15 am

  Ik ben ook zo: ik HAAT sneeuw en ik heb al kou bij 15 graden. Maar gaan lopen in de vrieskou en ploeteren door de sneeuw (zelfs vieze vuile smurrie en papsneeuw!): YES P¨LEASE!!! 🙂
  Als ik naar den bowling ga, moet ik ook altijd mijn verstand op nul zetten om niet te denken aan alle vuile beesten die in die schoenen zitten… 😉
  Toen ik ‘Ann’ las, dacht ik al dat het niet klopte… Er is maar 1 opper-bad-ass-running-bitch en dat is ons ANNEKE!!
  Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: