We survived the week(end)! – photo diary #126

Afgelopen week was oa. voor een lente- en vakantiegevoel van ‘k zal u gaan hebben, voor ons een indigestie vreten en toegeven dat ook West-Vlaanderen schoon kan zijn.
Ferm tegen mijn goesting, maar alez.

Wat we nog allemaal deden, lees je in een nieuw weekoverzichtje 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begon lichtjes anders dan anders. Alez ja, ‘lichtjes’…
In plaats van meteen mijn loopschoenen aan te binden nadat Zoonlief naar school was vertrokken, bond ik Chanel’s halsband om en reed met haar (en Husband) richting de dierenarts voor haar operatie.
Niks ernstigs en al, alleen maar een heleboel geschuur en gepruts aan haar gebit, want dat zag er niet meer uit.
En rook ook zo.
Eikes.
En verklaart ook meteen de vele keren dat ik #smellycat gebruikte op IG. Al is dat nog steeds iets voor de echte 90’s tieners (de èchte 90’s kids, dus) die zot hard fan waren van Friends natuurlijk.

Ze viel in slaap in mijn armen en nadat ik haar had overgedragen aan de goede zorgen van onze (nieuwe) dierenarts, reden we huiswaarts waar we alsnog onze loopschoenen aantrokken.
Iets met mijn hoofd leegmaken, want thuis blijven en zitten piekeren over BigButt-Chanel was geen optie.

weekoverzicht #126 - ma. - mrscurly.be

Foto 1: *Waar gaan we naartoe, Human?!?!?!*
Foto 2: *I hate you, Human*
Foto 3: *Aaaaaaaand I’m down…*

Husband bepaalde het tempo waardoor ik ein-de-lijk eens in een extreem lage hartslagzone kon lopen (op mijn eentje lukt dit me nooit, want ik ben zo’n kalf die nog steeds te vaak te hard gaat) en samen liepen we 10 km door en rond het bos (en in de zon!!!) niet ver van ons huis.
Normaal gezien word ik bloednerveus van zo’n ‘traag geloop’, deze keer bracht het me een extreem zen-gevoel.
Al kon dat ook door het gezelschap van Husband komen natuurlijk.
Hahahahaha! Baneet.

weekoverzicht #126 - ma. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht #126 - ma. 2 - mrscurly.be

Na de lunch, een snelle douche en een geruststellend telefoontje aan de dierenarts, werkte ik nog een berg strijk weg en telde de uurtjes af naar het moment dat we Chanel terug konden oppikken.

Niet veel later was het van dat. Terwijl Zoonlief naar de voetbaltraining trok, pikten wij een Chanel met Colgate-smile (en ZONDER stinkende adem!) op.
We sloten de dag af met rust en gepureerde hondenbrokken.
Voor Chanel, hè.

Dinsdag hobbelde ik doorheen de dag zoveel mogelijk rond in huis, blij dat ik in de beurt van Chanel kon blijven.
Ik deed mijn krachttraining en yoga, werkte zaken uit voor de blog, liet de wasmachine overuren draaien en bracht bezoekje 25duust aan de orthodontist met Zoonlief.
Volgens mij zijn al die jonge gasten hun gebit toch een speling der natuur, zenne.

Na veel wachten, in de wachtkamer en in de file, kwamen we thuis, fixte ik een pastasalade en called it a day.

Woensdag bracht een vakantiegevoel van ‘k zal u gaan hebben.
’s Ochtends wandelde ik met Husband en Chanel naar de naailes ipv met de fiets over en weer te tjollen of met de auto te vloeken op het ‘godverdomme, kan er hier nu weer geenenen nog met den otto rijden?!?!’-verkeer, waardoor ik de dag zo ontspannen mogelijk opstartte.

Na de lunch konden we niet snel genoeg in de stad zijn. Iets met bakken zon en een extreem, maar mega goed, lente-gevoel.

We hielden een eerste tussenstop in de kruidentuin in het centrum en kuierden door de serres, wandelden langs al het groen en moois, bewonderden de duizenden krokusjes die uitkwamen en gedroegen ons zelf als bloemekes met onze koppen naar de zon gericht vanop een bankske.

weekoverzicht #126 - woe. - mrscurly.be

Foto 1: persoonlijke escorte naar de naailes.

weekoverzicht #126 - woe. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht #126 - woe. 2 - mrscurly.be

The Daltons

Er werd nog halt gehouden in Chocolate Company voor cappuccino’s en warme chocolademelk èn chocolatjes vaneigenst vooraleer we verder wandelden richting het stadhuis voor Zoonlief’s nieuwe pas.
… Waar we buiten geflikkerd werden want ze waren al gesloten.
Kaka.

Niet veel later hobbelde ik alweer, met loopschoenen en al, langs de Vaart in Leuven voor een intervalleke terwijl Zoonlief aan het studeren was en Husband aan het thuis-werken.
Ik fixte een rondje van iets meer dan 8.5 km met 4 sessies van 5 minuten aan 4:45/km met 4 minuten rust tussendoor.
En met een hartslag die op punttttttt stond.
Beter dan beter dus.
Mag ook al eens.
Dat lente-gevoel toch, hè 😉

weekoverzicht #126 - woe. 3 - mrscurly.be

Er was niet veel tijd meer voor culinaire hoogstandjes (en ook al had ik er de tijd voor, ik doe da toch nie), dus werd het een luxe omeletje met zalm en wat ik nog allemaal in de frigo vond en Turks brood.
Chance’ke dat wij daar allemaal geweldig zot van zijn.

Donderdag zetten we het vakantiegevoel gewoon verder.
Nadat Zoonlief naar school was vertrokken, begon ik al met het huis te poetsen terwijl Husband naar de kapper was, maar eens hij thuis was, ruilde ik schort in voor koersbroek en fietshelm.

Eén ding dat ge moet weten van mij: ik. kan. on-mo-ge-lijk. binnen. blijven. met. zo’n. schoon. weer.
Echt, al moet ik gewoon een uur in mijnen hof gaan staan koekeloeren… I don’t care. Maar ik moet naar buiten.

We fietsten een 40-tal kilometer langsheen velden, onder de middagzon en genoten vollen bak van de rust en stilte. Al verbrak mijn gelul meer dan eens het rustgevende van de ruisende wind rond onze oren.
Een lunch-stopje later aan het Kasteel van Horst sloten we onze fietstocht af en stortte ik me terug op het poetsen.

weekoverzicht #126 - do - mrscurly.be

weekoverzicht #126 - do. 2 - mrscurly.be

Tegen ’s avonds werd ook nog mijn nieuwe smartphone geleverd (thanks, Husband! 😉 ) en zaten we met drieën verwonderd rond da klein bakske.
Wij zijn zulke moderne en hoog-technologische shizzle niet gewend, ziede.
En verwacht u maar al aan ne hele hoop foto-spam van vanalles en nog wat, want die camera is awesome.

Tijdens de momenten dat ik mijn smoel van dat scherm kon wegsleuren, draaide ik nog een one pot tortellini in elkaar en maakte man en kind content met pasta en een overload kaas.
We’re that easy to please.

Vrijdag is voor duurloopkes.
Die ik meestal op mijn eentje doe.
Behalve deze week dan. Aangezien Husband en ik sinds onze laatste marathon nog steeds keihard aan het trainen zijn op hartslag, kunnen we ondertussen al iet of wat samen lopen. Al moet ik iets trager lopen en hij iets sneller. Meeting each other in the middle enzo.
Maar het verschil wordt kleiner en kleiner.
En daar maak ik gretig gebruik van.
Want ook al ben ik een echte alleen-loper, dienen Husband van mij heb ik graag mee.
Vooral omdat ik dan eindelijk eens nieuwe looproutes ontdek zonder dat ik mijn broek onderschijt van schrik dat ik verloren ga lopen, maar soit… Ssssshhhht, don’t tell him.

We liepen een ferme 23 km langs wegen en doorheen velden en bossen waar ik in mijn leven nog niet was geweest. En ik woon al 8 jaar in het Leuvense. Stel u voor.
Of ik kom gewoon te weinig uit mijn kot, kan ook natuurlijk…

We sloten het loopje high van de endorfines en zen, maar ook met de wetenschap dat we wat meer heuvelkes moeten trainen, af.

weekoverzicht #126 - vrij - mrscurly.be

Big Butt-Chanel kreeg nog haar wekelijkse, grondige borstelbeurt, ik deed nog een diepe yoga-sessie en voor ik het goed en wel besefte, wandelde niet alleen Zoonlief, maar ook de Stiefkoters de deur weer door.
Bring on diene frietjesavond en da weekend, hè, gasten!

Zaterdag begon stronte-vroeg. Husband had een vroege vlucht waarvoor hij om 5 uur al op trot moest en de boys hadden voetbal.
Jippiekajee.
Ugh.

Na het ontbijt shotte ik de jongens het huis uit richting voetbalveld en was Husband al terug op weg naar huis. Vlucht ging niet door.
Maar zo wel een extra supporter voor tijdens de voetbalwedstrijden dus.

We fixten onszelf op en wandelden richting het voetbalveld waar we ons in de zon installeerden om een bende koters achter ne zak lucht te zien hollen.
Whatever rocks their boat en als ze maar gelukkig zijn, nietwaar?

weekoverzicht #126 - zat. - mrscurly.be

’s Middags studeerden de koters flink voor school (of ze konden geweldig goed doen alsof), terwijl ik blogde, vanalles deed in en rond het huis en van koffie slurpte met Husband terwijl we ons smoel zoveel mogelijk naar de zon konden draaien.
’t Leven, mensen.

Zondag was het terug voor opstaan met een wekker. #fml, hè, seg.
Met een kapotte espressomachine.
En zonder water (wegens een lek in de waterleiding ergens, somewhere in Leuven, waar ik geen hol mee te maken heb).
#fml maal duust.

Soit, het antieke koffiezetapparaat werd uit de kelder gesleurd en onze voorraad flessenwater werd aangesproken. Chance dat onze vogel op flessenwater leeft of we hadden een serieus probleem. Luxebeest…. don’t ask.

Nadat we toch nog genoeg koffie achterover hadden gekapt en ons iets of wat hadden kunnen wassen, reden we richting Brugge en Schoonmama en -papa.

Waar we naar goede gewoonte werden volgepropt met eten, spekken, koeken en koffie. Bij hen gaat ge niet eer buiten vooraleer ge rolt. Punt. Geen discussie mogelijk.

We probeerden een indigestie te vermijden door nog een ferme wandeling doorheen Brugge City te maken en al het schoons te bewonderen.
Hoe ouder ik word, hoe meer ik de winkels links laat liggen en meer naar de gebouwen er rond kijk en hoe meer ik al die toeristen begrijp. Brugge is inderdaad schoon.
Maar nie zo schoon als Gent. Die West-Vloamingen moeten na euk nie overdrijven, hè 😉

We vulden de hele zondag met bijpraten, kuieren, de zon en frisse buitenlucht, een overload aan eten, gezelligheid en gewoon genieten van elkaars gezelschap.
Lente, folks.
Da zijn hartjes tot in d’oneindigheid, zegt ♥

weekoverzicht #126 - zo. - mrscurly.be weekoverzicht #126 - zo. 1 - mrscurly.be weekoverzicht #126 - zo. 2 - mrscurly.be weekoverzicht #126 - zo. 3 - mrscurly.be

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

  1. februari 26, 2019 / 9:07 am

    Wat een leuke verslagjes heb je toch altijd! Superfijn om te lezen XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: