We survived the week(end)! – photo diary #128

Afgelopen week was oa. voor bijna hele verfketels opsnuiven van frustratie, omver geblazen worden en ons een indigestie vreten. 

Wat we nog allemaal deden, lees je in dit nieuw weekoverzichtje.

Welkom bij een nieuwe ‘We survived the week(end)!’ 🙂

Ge weet wat ze zeggen: ‘never skip a Monday‘. Geen flauw idee wat ze bedoelen… genen koffie skippen op maandag? Genen chocolat? Geen koekskes? Want geen probleem dan, hè, gastn!
Naar ’t schijnt bedoelen ze daar sporten mee. Naar ’t schijnt, hè… Husband en ik trokken dan maar onze loopschoenen aan en gingen er op uit voor een rondje van 10 km. Door weer en wind. Want serieus, hoe hard kon het gaan waaien, zeg?! Tijdens de laatste kilometers kregen we zelfs zulke rukwinden op ons dak dat ik bijna omver werd geblazen. Gene zever.

Overigens genen foto van het loopje… Uitzondering, hoor, dit.
Maar de plensbui die we op onze kop kregen in de laatste kilometer zorgde ervoor dat we in speed tempo richting huis liepen.

Nu, ik vloek altijd keihard op wind TIJDENS het lopen, ACHTERAF voel ik me dan wel weer de baddest bitch of all bad bitches *euhm… klopt die zin eigenlijk wel?*

Na onze kleddernatte kleren in te ruilen voor onze verftenue’s, konden we er terug aan beginnen: dag 2 van de schilderwerken in onze leefkamer en keuken.

And that was about it voor dienen maandag. Er werd geschilderd en ’s avonds nog chili con carne voor 4 personen MET POT EN AL TEGEN DE TEGELS GESMETEN OMDAT ER EEN ZEKERE OBESITAS HOND WEER IN MIJNEN WEG LAG EN MIJ WEER LIET STRUIKELEN, GODVERDOMMEUHHHH!!!!
En ja, deze zin moogt ge luidop roepen.
Deed ik namelijk ook toen ik de tomatensaus tot aan mijn knieën zag opspatten.

Een uur later had ik zoveel mogelijk chili van tussen ieder spleetje en gleufke geprutst, de duust glasscherven van tot in mijn sletsen gevist en konden we aan tafel voor nen overload rijst en een mini-beetje chili SIN carne dat ik voor mezelf op voorhand opzij had gezet.
Soit, we hadden eten, Chanel kon voor nog minstens twee weken chili van tussen spleetjes likken en de leefkamer/eetkamer was af.
Goed begin van de week zegt.

weekoverzicht 128 - ma. - mrscurly.be

Dinner is served!!!!!!

Dinsdag had Husband een vroege werkdag. Ik profiteerde er van mee en kwam uit bed nog voor hij naar het werk was vertrokken en nog voor de zon was opgekomen. Ge kunt u natuurlijk de vraag stellen wat ‘er van mee profiteren’ en ‘voor de zon opkomt uit uwe nest komen’ met elkaar te maken hebben, maar alez…
Het vroeg uit mijn bed komen (lees: kruipen) zorgde er wel voor dat ik de ramen in de eetkamer en leefkamer had gepoetst, alle gordijnen had gewassen en terug had gehangen, er een blog was uitgetypt en ik aan verflaag drie bezig was in de keuken op het moment dat Husband de deur terug doorwandelde op het einde van zijn werkdag.
Go, me!

Het zorgde er ook voor dat de vent zijn eigen avondeten moest maken want dedeze hier wou per se van de schilderwerken af zijn.
Echt, allemaal goed en wel, dat schilderen en ik zie dat allemaal geweldig goed zitten, maar na drie dagen niks anders te zien dan verfpotten en verfborstels, was ik bekan in staat om al die verf op te snuiven.
Maar kijk, ik hoefde geen verf door mijn neus te jagen, want op het moment dat ik bijna mijn verfrol door de keuken ging keilen van pure frustratie, verfde ik het laatste vierkante metertje muur en kon ik luidkeels ‘YESSSSSSS! D.O.N.E!!!!’ brullen.

weekoverzicht 128 - di. - mrscurly.be

Hij moest niet alleen voor zijn eigen avondeten instaan, maar ook nog eens voor mijn namiddag-koffie’tje-met-zoetigheid. Den duts.

Woensdag werd ik in een leeg bed wakker. Husband was al sinds een uur of vijf naar het werk vertrokken (ik zie diene mens doodgraag – moh echt, hè – maar nu ook nie zo graag dat ik om vijf uur uit mijn bed kom om hem uit te zwaaien. Zelfs liefde kent grenzen.) en ik profiteerde ervan toch op zijn minst acht uren te proberen slapen.
Nailed it.

Ik startte de dag met een loopje van 11km vol hellingenwerk en frisse lucht. Zoveel mogelijk.
De wind raasde nog steeds rond mijn oren, maar het contentement van gewoon buiten te zijn in de natuur zorgde ervoor dat ik dat al snel vergat.
*Andddd…. back to earth*

weekoverzicht 128 - woe. - mrscurly.be

Ik deed nog mijn yoga en werkte de laatste beetjes in de keuken af: spullen afwassen en terugzetten/hangen, kasten uitkuisen en opruimen.
Tegen dat ik goed en wel rond was met alles zag ik Stiefdochter- en Stiefzoonlief terug de oprit opwandelen na enkele dagen bij hun moeder.

Niet veel later wandelde Husband ook terug het huis in en konden we aan ’t belangrijkste van de dag beginnen: eten.
En bijbabbelen.
Misschien zelfs nóg belangrijker 😉

Donderdag kwamen we allemaal maar nogal traag op gang. Wakker worden duurde tot een uur of 10 en ontbijten duurde tot bijna aan het middaguur.
De schilderwerken en de vroege en lange werkdagen van Husband zaten duidelijk in ons lijf.

Uiteindelijk raakten we tot in de badkamer en tot in kledij ipv onze pyjama’s en reden we richting Urbano voor spullen voor ‘den Freddy’.
Chance, want in onzen pyjama moeten we daar niet binnenvallen, hè.

We deden nog een tussenstopke bij Oh’Green waar ik me volledig liet gaan op nieuwe planten.
Jeej! Terug nieuwe plantjes die ik compleet kan vergeten en laten sterven!
Hoe ik die koters in leven kan houden is me nog steeds een raadsel… Ik ben het mens die zelfs een cactus kan vermoorden.

Veel te laat reden we terug de oprit op (sorry aan alle medewerkers van Oh’Green die door mijn toedoen overuren moesten doen) en flikkerde ik snel een quinoarisotto in elkaar vooraleer ik compleet murw op de bank ging hangen.

weekoverzicht 128 - do. - mrscurly.be

Foto 3: met kinders kunt ge ook nergens komen zonder dat ze u de oren van uw kop zagen voor brol, hè.

weekoverzicht 128 - do. 1 - mrscurly.be

Dat winkelen lastig is zeg ik u.

Vrijdag was haasten en tegelijkertijd genieten…
Husband en ik zijn volledig in het ‘nieuwe looproutes ontdekken’ de laatste tijd en reden naar het Kasteel van Horst om daar onze looproute van 18km te starten ipv onze oude vertrouwde route van thuis uit te starten.

We liepen twee uren onder een zonneke doorheen onbekende omgevingen terwijl we bijbabbelden en ’t kind uithingen.
Aja, en lopen ook natuurlijk.

Vollen bak genieten dus.

weekoverzicht 128 - vrij. 3 - mrscurly.be

weekoverzicht 128 - vrij. 2 - mrscurly.be

Al lang dat we de Vlooybergtoren eens wilden zien, vrijdag geheel per toeval op onze looproute tegen gekomen.

weekoverzicht 128 - vrij. 1 - mrscurly.be

weekoverzicht 128 - vrij. - mrscurly.be

Na de lunch was het van rap, snel, vite douchen, boodschappen doen en in den otto springen voor onze Tour de Belgique en ein-de-lijk Zoonlief terug gaan oppikken na een weekje bij zijn vader.

We sloten onze dag af met frietkot-frieten bij La Mamma. Compleet, met ons vijfkes ♥

weekoverzicht 128 - vrij. 4 - mrscurly.be

Vrijdag was ook voor de Running.be in de brievenbus vinden met, jawel, dedeze die erin staat te blinken! *nog geen klein beetje trots*

Zaterdag was voor opstaan met de wekker. Zoonlief had een vroege voetbalwedstrijd en dan hobbelen wij er achteraan om te supporteren vaneigenst. Af en toe supporter ik wel voor de verkeerde ploeg, want ik ken geen hol, nul de botten, van voetbal.
Maar soit, ik sta aan da plein en zwaai mijnen arm eraf als het kind mij in zijn vizier krijgt. Meer moet da nie zijn.

We combineerden het supporteren met wandelen met BigButt-Chanel en frisse lucht voor onszelf.

’s Middags werd er nog geshopt in de Action en gingen we OH MY GAAAAAWWWWDDDDD om een nieuwe espressomachine!!! *springt op en neer*
Onze vorige was sinds een week of twee stuk en sindsdien dronken we koffie uit onze oude koffiezet (inderdaad, zo’n antieken spel) die we nog ergens in het uiterste hoekske van onze kelder hadden gevonden. Nu, dat is geen slechte koffie, maar niks in vergelijking met koffie uit een espressomachine natuurlijk.
Na lang twijfelen of we terug voor een vol-automatisch geval (ge weet wel: zo’n ding dat de bonen maalt voor u en al) zouden gaan of toch maar voor een pistonmachine zouden kiezen, kozen we uiteindelijk toch voor een pistonmachine.
Ooit nog zo’n ding gehad en er gaat niks boven het echt origineel Italiaanse barista-achtig zetten van een espresso/cappuccino/café au lait met zo’n hendel èn bovendien maakt da bakken minder geluid… Iets waar ik mij voor de één of andere reden de laatste maanden stronte-dood aan begon te ergeren bij die (nu kapotte) vol-automatische machine.

weekoverzicht 128 - zat. - mrscurly.be

De dag werd afgesloten met koters die hun kleerkasten uitruimden (ze lopen nu rond in hun onderbroek tot we in de klerenwinkel geraken. Sorry, maatschappij.), koffie zuipen voor duust en naar deel 1 van Leaving Neverland, een docu over het misbruik door Michael Jackson, kijken.
Ik ben er nog niet goed van, mensen.
Van hoe goed die koffie smaakt en hoe walgelijk ne mens kan zijn.

Zondag was ik al vroeg uit de veren. Normaal gezien bleit ik mij een oog uit als ik op een zondag vroeg uit mijn bed moet en er geen brunch-achtige toestanden kunnen gedaan worden, maar het vooruitzicht op koffie van mijn nieuwe koffiemachine maakte dat ik bekan uit mijn bed sprong.
Bekan

En het vooruitzicht op de middag natuurlijk ook…

We probeerden ons allemaal iets of wat presentabel te maken en sprongen in de auto voor een tripje richting het verre West-Vlaanderen.
Waar ik overigens al veel te veel heb gezeten de laatste tijd. Seffes begin ik nog West-Vlaams te spreken, zeg.
Hahahahahahaha! Nee gij. Zot.

De hele middag was voor feest vieren voor Husband’s petekindje dat ondertussen al haar 12de verjaardag mocht vieren. Echt, ik zie dat kind hier nog als kleuter rondcrossen op haren driewieler. Met ne bos krullekes waar zelfs ik jaloers op was.
Uren werden gevuld met eten (it runs in the family. We love our food.), tetteren, onnozel doen en koters die we amper zagen of hoorden. Mensen met kinders weten dat dat maar twee dingen kan betekenen: of alles gaat geweldig goed en ze amuseren zich rot en spelen de hele tijd flink OF ze zitten ergens stiekem en stillekes hun volgende slag te plannen en uw kot af te breken.
Zondag was voor ’t eerste geval.

weekoverzicht 128 - zo. - mrscurly.be

’s Avonds rolden we bijna letterlijk ons huis weer in, met indigestie en al, terugkijkend op een goed gevulde, productieve en leuke week.
Met drukte, maar ook gezelligheid en plezier.
Meer van dat alstenblieftdankuwel ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

8 Reacties

 1. maart 12, 2019 / 10:25 am

  ohhh ik kom echt zo snel langs voor die koffie! 😀
  Neem ik limburgs gebak mee 🙂

  • maart 19, 2019 / 2:52 pm

   Yes! Doen! Laat maar weten wanneer je kan en dan fixen we een date! 😉
   Onze persoonlijke barista staat al klaar 😉 😂

 2. maart 12, 2019 / 11:02 am

  Je brengt me op een idee met dat koffie-apparaat. Wij maken onze koffie gewoon met filter óf met zo’n Italiaans geval wat je op een laag vuurtje moet zetten. Maar dit ziet er ook wel tof uit.
  Vlinder onlangs geplaatst…Windy weekend #10My Profile

  • maart 19, 2019 / 2:53 pm

   Oh, maar dat doen wij ook soms nog, hoor, met zo’n Bialetti op het fornuis. Geen betere koffie dan dat om dan een cappuccino van te maken 😉

 3. José
  maart 15, 2019 / 5:18 pm

  Oe, dat roze hang-geval ( zetel durf ik het niet noemen… ) ! Ziet er zwaar relaxed uit.
  Ik vroeg me nog af, wie maakt die mooie loopfoto’s ? Heb je altijd fotosupport mee ?

  • maart 19, 2019 / 2:55 pm

   Staat geweldig hoog op mijn verlanglijstje, dat roze ding 😀
   De ene keer neemt Husband eens een foto (loopmaatje 🙂 ), de andere keer is het de gsm met voice command. Als je keiluid ‘Cheese!!!!’ brult, neemt die foto’s van op afstand 😀 (al werkt een timer ook geweldig goed. En kijkt de rest van de omgeving dan iets minder vreemd naar je 😀 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: