We survived the week(end)! – photo diary #139

Afgelopen week was oa. voor starten met een nieuw loopschema, wegsmelten op mijne stoel en enkele dagen een gezin van 7 zijn ipv ‘maar’ 5 *bekomen voor de komende 2 weken*

Wat we nog allemaal deden, lees je in een nieuw weekoverzichtje 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag startte ik de week zoals gewoonlijk met een loopje. Een intensief duurloopje naar ’t schijnt. Al vond ik het meer weg hebben van een interval. Whatever, zegt.
Ik moest 45 minuutjes lopen met tempoblokken van 5 minuten aan relatief hoge hartslag. Nog ne keer volledig losgaan dus.

Tijdens mijn laatste minuutjes cooldown kwam ik Husband tegen die net aan het uitwandelen was van zijn training. Andere hartslagzones geven andere trainingen, dus kunnen we efkes niet alle trainingen samen doen tot we op hetzelfde niveau staan dus.
Mijn hoog niveau that is.
Hahahaha.
Neeje, dat dat zever is, want Husband doet dat ook goed, zeg ik. Meer dan goed zelfs #proudwifey hier.

weekoverzicht 139 - ma. - mrscurly.be

Na afloop deed ik nog mijn yoga, lunchte met Husband, stuurde hem om de nieuwe kussens voor in camper ‘Den Freddy’ en installeerde ik me aan mijn naaimachine voor de gordijntjes voor Den Freddy.
Want pubers willen blijkbaar allemaal volledig afgesloten maffen in ne camper, want ziet dat wij heel de nacht naar hen zouden zitten staren tijdens hun slaap *eyeroll*
Pubers aller lande: we . don’t . care.

Maar kijk, op het eind van de dag was ieder stapelbedje en iedere alkoof voorzien van een fris en spierwit gordijntje, hing er in plaats van een kaka-bruine gordijn tussen de cabine en de leefruimte, ook een fris wit gordijn en hadden we geen schijtbruine kussens meer, maar geweldig schone licht grijze/licht blauwe fake lederen kussens.
Laat die zomer maar komeuhhhh!!!!!

Zoonlief en Husband gaven hun goedkeuring en ik was een happy vrouwmens.

Dinsdag was grauw en nat. In plaats van ambetant te lopen dat ik niet buiten kon, maakte ik er het beste van, ging efkes op onzen porch (veredeld afdak dus) staan en genoot van de geur en het geluid van de regen.
Want ik ben ne geflipte hippie like that.

Keigezellig en al die regen.
Zo gezellig dat ik mijn strijkplank erbij sleurde en de de berg strijk wegwerkt. Eikes.
Enkel onderbroken door tripkes naar Den Freddy om te kijken of het lek aan het raam ook effectief hersteld was.
Effectief hersteld dus want geen druppelke water binnen en op onze stronte dure kussens! *bokes met choco voor de rest van de maand*

Ge zou kunnen denken dat met 10 ton strijk en uw strijkijzer sleuren genoeg gewichtheffen is op een dag, maar neeje… na de lunch deed ik mijn krachttraining en yoga en was doodcontent dat ik na enkele weken out (wegens geen goesting) terug die spierkes kon doen afzien.

Niet veel later liet de zon zich alsnog zien, net op het moment dat Husband thuiskwam van het werk. Coincidence? I think not.
Dat we dus asap naar buiten trokken met Chanel voor een goede dosis frisse lucht.
En Chanel’s playdate van die dag.
Dat dat asociaal wicht van mij op den duur toch nog sociaal gaat worden.

weekoverzicht 139 - di. - mrscurly.be

Bij thuiskomst zat Zoonlief ons al op te wachten.
En terwijl hij de verhalen van zijn dag deed en huiswerk maakte, maakte ik een quinoaslaatje voor het avondeten.

Woensdag trek ik richting de naailes.
Veel te laat.
Zoals gewoonlijk.
Het was al bijna half 10 tegen dat ik aan mijn naaimachine zat. En de les begint om 9 uur. Niet tegen de koters zeggen.

Nu, ge moogt zeggen wat ge wilt, maar ik werkte wel keihard door aan mijn hippie-jurkje, waardoor ik nu de hoop heb dat ik het alsnog tegen het eind van het schooljaar af heb.
Of het valse hoop was, laat ik jullie nog wel weten. Vaneigenst da.

Na de lunch maakte ik mij nog eens ambetant tegen een persoon of 3 aan de telefoon van het ziekenhuis ivm Zoonlief’s beugel die voor de 10-duustste keer rare dingen deed. En die ervoor zorgde dat we voor de zoveelste keer naar die kliniek mochten tjollen om het te fixen.
En had ik mij niet collèrig gemaakt, het kind mocht voor de evenveelste keer een halve dag school missen voor zo’n afspraak.
Die dulle griet hier af en toe nog eens boven laten komen brengt dus op, want nog geen uur later zat het kind in de tandartsstoel en werd de beugel gerepareerd.
Go, me!

Husband verraste ons trouwens door nog even mee de stad in te trekken vooraleer hij zelf richting een afspraak moest.
Met ons drietjes deden we nog een stop in de lokale tattooshop (voor mij, niet voor Zoonlief. Obviously.), waarna we afscheid namen van Husband, en Zoonlief en ik verder lummelden doorheen de stad en wat shopten.
Er werd nog een hoed gekocht (had ik al gezegd dat ik een vreemde verslaving heb aan hoofddeksels?), een mand voor onze kussens uit de zetel waar Chanel niet op mag, maar wat ze toch doet als we even uit het zicht verdwijnen *haalt diep adem* en nog wat prul uit de Flying Tiger en de Six.
En ik kwam tot de zalige ontdekking dat wij een Dille & Kamille hebben in Leuven. Alez jong, hoe zotjes!

Dat Zoonlief en ik vollen bak aan het genieten waren van al dat gelummel en geshop.
Zo hard zelfs dat we het uur compleet uit het oog waren verloren en we veel te laat terug thuis kwamen.
En ik dus ook veel te laat aan mijn woensdagloopje begon…

weekoverzicht 139 - woe. - mrscurly.be

weekoverzicht 139 - woe. 1 - mrscurly.be

… Een intensief duurloopje van 50 minuten. Tijdens het loopje leek het alsof het een loopje straight from hell was (want ‘Garmin says nooooo‘. Godverdomme, zeg, Garmin, fixed ulderen sh*t, want dat gps-signaal verliezen en een borstband die constant vreemd doet hangt mijn strot uit), maar eens ik afklokte en de overall resultaten zag, zag ik dat het eigenlijk exact was gegaan zoals het had moeten gaan.
All’s well that ends well dus 😉

Bij thuiskomst was Husband al bezig met het avondeten en Zoonlief met helpen met vanalles en nog wat.

Dat het een woensdag was zoals ik onze woensdagen graag heb: relaxed, leutig, met quality time met elkaar en met mezelf.

Donderdag was dan weer anders dan anders. Het was niet de start van de zoveelste schooldag, maar de start van een lang en goedgevuld weekend.

Juist voor de middag kwamen mijn schoonzusje en haar man toe met twee van hun bengels die wij een paar dagen onder onze hoede kregen. Husband’s petekindje en hun jongste dochtertje.
Nog een puber van 12 extra in huis (save me) en een knuffel-kleuter van 6.

Dat wij slimme mensen zijn, want we trokken het bos in voor een wandeling van bijna 6 km. Doel? Koters afmatten. Voor de rest van ’t weekend kalme kinders.

Nope. Ik was vergeten dat zowel pubers als kleuters een onuitputbaar vat van energie zijn.
Maar kijk, ons huis werd zo wel voor enkele dagen vollen bak gevuld met kindergejoel en leven. Hoe moe ik ook mocht zijn ’s avonds, ik genoot iedere seconde van hun leute.

weekoverzicht 139 - do. - mrscurly.be

De rest van de dag werd er gechilled (wa een woord, zeg) en gekookt.
Om niet veel later ook de Stiefkoters terug thuis te verwelkomen en de dag af te sluiten met verse cake (gebakken door Husband) en frullen uit mijn kleerkast en juwelenkistje uit te delen (ik. Niet Husband. Obviously.)

Vrijdag maakte jan en alleman de brug.
Behalve ik.
Dedeze hier haren wekker liep nog voor 7 uur af. Reden? Een duurloopje van 100 minuten (da’s een uur 40 dus) aan laaaaaaage hartslag.
En dus ook een stronte traag tempo.
Dat die temperaturen de laatste dagen mij wat parten speelden, want ik ben niet de meest geweldige loper met zo’n warmte… Daarom dus dat ik op zo’n achterlijk uur op een brugdag al langs de Leuvense straten aan het hobbelen was.

Ik liep iets meer dan 16 km bij elkaar. Aan een vreselijk traag tempo (6:07/km) en nog redelijk binnen de vooropgestelde hartslagzones.
Dat de afgelopen slapeloze nacht, die warmte, de hormonen en een opkomende verkoudheid mij goed hadden liggen.

Maar kijk, vorig jaar zou ik mij rot geïrriteerd hebben aan die vreselijk trage loopjes, nu weet ik maar al te goed dat die echt wel hard nodig zijn wil ik uiteindelijk beter worden.
En duurt mijn frustratie gemiddeld iets minder lang.
Maar ne dag of azo ietske

weekoverzicht 139 - vrij. - mrscurly.be

Ik wandelde het huis terug in op het moment dat iedereen stilletjes aan wakker begon te worden waardoor we toch nog allemaal samen konden ontbijten. Jeej!

Terwijl Husband ook nog zijn duurloopje afwerkte, hield ik de 5 koters hier thuis bezig, borstelde Chanel en draaide nog 10 ton aan wasjes.

’s Avonds hobbelde ik nog met Stiefzoonlief richting de kapster voor zijn wilde haren (de letterlijke, die figuurlijke raakt hij dik veel kans nooit kwijt) en de huisarts om de draadjes uit zijn knie te laten halen.

Voor ik het goed en wel doorhad, was de dag terug om en konden we aan onze frietjesavond beginnen.
En keihard crashen op de bank.
Want daarvoor dienen vrijdagavonden obviously.

Zaterdag begon terug vroeg. En moesten we iedere koter uit zijn bed lichten. Continu ravotten met z’n vijven is blijkbaar wreed vermoeiend.
Stiefdochterlief had een vroege paardrijles en ons nichtje ging met plezier mee.
De twee puber-ladies fietsten al giechelend richting de paarden terwijl de rest nog wat wakker probeerde te worden.

Niet veel later nam Husband het jongste nichtje en Zoonlief mee op sleeptouw om te gaan supporteren voor Stiefdochterlief en om hun overtollige energie kwijt te spelen in de speeltuin.
Ondertussen ruimde ik op het thuisfront vanalles op.
Of althans: dat probeerde ik.

Kort na de lunch duwden we 5 bengels in onze auto en deden een ritje richting Oost-Vlaanderen en Husband’s broer en zijn gezin voor een avondje eten en drinken.

weekoverzicht 139 - zat. 1 - mrscurly.be

Terwijl de koters de hele tuin op stelten zetten (onze tuin x 5, da’s dus volledig losgaan voor die kadee’s), slurpten wij van onze aperitief en genoten van de vroege avondzon.

De rest van de avond was voor eten, bijpraten en gezelligheid.
Dat dat al zomeravonden zijn, zeg ik.
Van dedie met een gouden randje.

weekoverzicht 139 - zat. - mrscurly.be

Zondag werden we allemaal wat brak wakker. Allemaal veel te laat ons bed in gegaan dus.
Ge kunt dat negatief zien: chagrijnige kinders en chagrijnige ouders.
Of ge kunt dat positief zien: dat het een goede avond was.
En geen enkel chagrijn is bestand tegen bokes mee choco en gelijk welke speeltuin.

Husband en ik slurpten onze ochtend-cappuccino op in de tuin in de ochtendzon (terwijl we lichtjes begonnen weg te smelten), om dan onze luie konten richting keuken te slepen en macaroni te prepareren voor de lunch.
Wilt g’uw koters happy zien? Macaroni met 5 kilo kaas in.
Ze gaan voor de rest van de week geconstipeerd zijn gelijk zot, maar wel happy geconstipeerd.

We deden nog een wandeling door het nabijgelegen park en sloten af met ijsjes fretten en zoveel mogelijk zand in uw haar en kleren krijgen in de speeltuin.
Drie pubers en één kleuter en ze gingen allemaal los op die speeltuin. Missie geslaagd dus.
Of gewoon goed omgekocht met die ijsjes. Kan ook.

Bij thuiskomst vonden we puber nummer 4 (Stiefdochterlief) al studerend in de tuin (of ze deed gewoon goed alsof) en nadat de andere koters zich in de zetel hadden genesteld voor een uurtje schermtijd, installeerden Husband en ik ons buiten bij haar om wat bij te praten.
Over piercings en tattoo’s en al.
En liefkes.
En nog van zulke puber-toestanden.
Vijftien jaar, mensen. Mijn erte

Onze zondag sloten we af met negen mensen rond onze eettafel. Luisterend naar hoe het tripje was geweest. En content zijnd dat ze er zo van hadden genoten.
Vertellend over hoe het weekend was verlopen. En content zijnd dat we enkele dagen twee extra koters in huis hadden. Die het naar hun zin hadden en meer dan leute hadden met elkaar.
Afscheid nemend.
En terugkijkend op een paar goed gevulde en drukke dagen.
Vol gouden randjes en overlopende harten ♥

weekoverzicht 139 - zo. - mrscurly.be

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

1 Reactie

  1. juni 4, 2019 / 6:23 am

    Als er hier koters op bezoek komen, maak ik ook altijd macaroni met 10 kilo kaas en hespkes in. Efkes alle gezondheidsregels aan mijn laars lappen want de happy kinders die ge daardoor krijgt, zijn de constipatie en de ongezonde lucht in hun systeem meer dan waard 😉
    Leuk verslagje, zoals altijd. Heel graag gelezen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: