We survived the week(end)! – photo diary #141

Afgelopen week was oa. voor bloemen opsnuiven, zware beslissingen nemen over waterbidons en puberstreken.

Wat we nog allemaal deden, lees je in een nieuw weekoverzichtje 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandagochtend schrokken we ons kapot. Na een mini getaway met De Freddy waren we nog volledig in vakantiestemming en hadden we onze wekker niet gezet. ‘Worden sowieso wel op tijd wakker’.
Dachten we.
Overduidelijk dat ons lijf de gegeven rust en slaap nodig had, want we dachten verkeerd.

Tegen tienen sprongen we ons bed uit, duwden ons ontbijt binnen en trokken asap onze loopschoenen aan.

Husband en ik hebben een heel ander loopschema op dit moment, maar dat weerhoudt er ons niet van om toch zoveel mogelijk samen te lopen. Omdat ik dat het liefste doe. Lopen met mijne vent. Ook wel de enige waar dit asociaal geval graag mee loopt.
Of hij dat zo leuk vindt, weet ik niet. Alsof ik mij daar sowieso ook maar een hol van zou aantrekken.

Nadat we dus de opwarming samen hadden gelopen, loste ik en was weg voor een intensief duurloopje. Ik op mijn tempo en mijn hoeveelheid blokken, hij op zijn tempo en zijn hoeveelheid blokken.

Na 9 km kwamen we elkaar terug tegen, want de vent was me tegemoet komen lopen. Echte liefde, hoor, dit.
Ik tikte af op 9.23km en samen wandelden we huiswaarts.

De rest van de dag ging een beetje aan me voorbij, want door het te laat uit mijn nest komen, zat ik hopeloos achter met alles.
Na de lunch was het van snel, snel douchen, opruimen, klaarmaken en aan mijn Tour de Belgique beginnen om Zoonlief op te pikken na een lang weekendje bij zijn vader.

Ik hield nog een tussenstop bij La Mamma en werd koffie en petitfours gevoederd en dan was het terug richting Leuven en huis.
Met een kwetterende Zoonlief op de achterbank.

weekoverzicht 141 - ma. - mrscurly..be

En een lezende Zoonlief op de achterbank…
Ofte: hoe zorg je ervoor dat je koter je haat: sleep alleen maar boeken mee.
(No worries, die koter van mij doet niks liever dan lezen 😉 En ik had ook zijn tablet bij… Dat ook.)

Dinsdag werd ik na een veel te korte nacht in een leeg bed wakker. Husband zat van maandag op dinsdag in het buitenland voor het werk en dat geeft maar 2 opties: of ik kruip extreem vroeg onder de wol en slaap me kapot omdat er niks aan is als hij niet thuis is en de koters in hun nest liggen of ik geraak helemaal niet in mijn bed en tokkel de hele avond weg op mijn laptop.
Dat ik maandagavond dus voor de 2de optie was gegaan.
En dat ik dat dinsdagochtend keiharde voelde ook.

Nadat Zoonlief richting school was vertrokken sleepte ik Chanel en mijn wallen mee naar buiten en richting de hondenlosloopweide, waar ik een heleboel mensen èn honden (vaneigenst da, want wat zou  ge daar anders komen doen natuurlijk?) vond.
Terwijl Chanel volledig los ging op de weide met al de andere honden, installeerde ik mij op een bankje voor een klapke met de baasjes. En dat voor twee zulke asociale wichten als Chanel en ikzelf. Ik ben trots op ons, zeg.

De rest van de dag lag het beest knock out in het midden van de living terwijl ik er omheen poetste, de strijk boven haar kop deed en administratie wegwerkte.

Tijdens mijn rondje krachttraining en yoga kwam ze me vergezellen (lees: mijn yoga mat inpalmen) vooraleer Zoonlief die rol terug van haar overnam.

Op het moment dat Zoonlief en ik aan het avondeten zaten, wandelde Husband het huis terug in en konden we de rest van de avond bijpraten.

weekoverzicht 141 - di. - mrscurly..be

How to kickstart the week (want deze week was dinsdag eigenlijk ne maandag): doe uw makkelijkste en favoriete kleren aan, kap liters koffie achterover, ga naar buiten, …

weekoverzicht 141 - di. 1 - mrscurly..be

… en beweeg.
(En prop 25 koekskes binnen. *niet afgebeeld*)

Woensdag was Taxi Husband at my service. Hij zette me af aan de naailes en terwijl hij de boodschappen voor zijn rekening nam, naaide ik verder aan mijn hippie-jurkje. Fingers crossed dat het af is tegen dat we op reis vertrekken!
En dat ik Husband goed getraind heb, zeg ik, want we weten allemaal dat ik nog liever zonder verdoving een tand laat trekken terwijl ik verplicht naar Selah Sue moet luisteren dan dat ik mij in een grootwarenhuis begeef voor de wekelijkse boodschappen.

Ik was dus volledig in een zen state of mind en Husband had daar overduidelijk nood aan (boodschappen doen dat met je), dus besloten we na de lunch naar de Kruidtuin in het centrum van Leuven te gaan. Eén van onze favoriete plekjes in de stad.
Met ons drietjes kuierden we doorheen de tuin en snoven al die geurtjes op. De lente op zo’n plekken… geen enkel parfum kan daar aan tippen.
En lieten de rust en zen welkom over ons heen komen.

Volledig tot rust gekomen wandelden we verder voor nieuwe hardloopschoenen voor Husband en een koffie in ons favoriete koffiehuisje Barbóék.

weekoverzicht 141 - woe. - mrscurly..be

weekoverzicht 141 - woe. 1 - mrscurly..be

Foto 2: een spin in mijne neuze in 3… 2… 1…

Verloren we het uur volledig uit het oog? Misschien.
Vertrokken we dan ook veel te laat terug naar huis? Kan zijn.
Was ons woensdagmiddagloopje en avondeten dan ook stronte-laat? Volledig.

Maar couldn’t care less, zegt, want Husband en ik liepen ons woensdagAVONDloopje zo goed als volledig samen en dat dat dan ook meer dan goed ging.
Na een uur (en 10.5km later) kon ik mijn horloge stopzetten en zien dat mijn tempo vs. mijn hartslag ferm goed zat naargelang dat ik zo ziek was geweest de week ervoor.
Meer van zulke mini getaways en meer van zulke loopjes, zeg ik!

Ik fixte nog een snelle croque (beetje traditie aan het worden hier op woensdag) en called it a day.

Donderdag was ik al vroeg op trot. Iets na achten zat ik al op mijn fiets richting de tandarts. Nikske ergs, alleen maar wat glazuur dat moest bijgevuld worden. Dat ouder worden is toch een dingetje, zenne…

Nog geen uur later was ik al terug huiswaarts aan het fietsen met een beter resultaat dan ik had verwacht. Een gezond en schoon gebit is nogal wat voor mij, zie je.
Ik hield nog een tussenstopje in de Action voor vanalles en nog wat en dan was het tijd voor de wekelijkse ‘plicht’ op donderdag: poetsen. Allemaal heel spannend en al.

weekoverzicht 141 - do. - mrscurly..be

Na schooltijd vormde ik de houten bakjes samen met wat touw dat ik had gekocht in de Action om tot hangende bloembakjes onder het welziend oog van Zoonlief.
Terwijl hij zijn lunch opat. Om 17 uur. *eyeroll*
Ook nog steeds een dingetje hier…

weekoverzicht 141 - do. 1 - mrscurly..be

Tadaaaaaa!

Zijn lunch was nog niet goed en wel verteerd of ik schotelde hem al een linzenstoofpotje voor.
Dat hij alleszins geen honger heeft gehad die avond.

Vrijdagen zijn voor duurlopen. Afgelopen vrijdag op het programma: 1 uur 50 minuten aan een extreem lage hartslag lopen. Voor mijn doen dan toch.
Ik ben niet zo bijster slim, want ik koos voor mijn favoriete route zonder op voorhand de windrichting te checken.
En zonder erbij stil te staan dat meer dan de helft van die route uit hellingen bestaat.

weekoverzicht 141 - vrij. - mrscurly..be

Soit, ik liep toch maar netjes 18 km bij elkaar aan een acceptabel tempo (voor mijn doen toch) èn binnen de vooropgestelde hartslagzones. Yesssssss, bitches!
Dat ik dus een content mens was.

Een content mens dat na haar loopje een uur op haren pot heeft gezeten, want hallo’kes pds-darmen, zeg!
All you runners met pds will understand.

Ik deed mijn yoga, grotendeels als stretch voor mijn lopersspieren, maar ondertussen ook om mijn darmen te kalmeren.
Ik hield me rustig bezig door ook nog Chanel’s kapsel te fixen en merkte dat de darmen zich beter en beter gingen gedragen. Fockers, jong.

In een opstoot van hernieuwde energie besloot ik nog de hele tuin onder handen te nemen. Want 18 km lopen terwijl ge een aanval van pds krijgt is niet genoeg natuurlijk.
Dat ik die grasmachine iedere hoek van den hof heb laten zien.

weekoverzicht 141 - vrij. 1 - mrscurly..be

Terwijl ik de laatste beetjes opruimactie deed in de tuin, wandelden niet alleen Zoonlief, maar ook de Stiefkoters de tuin terug in en konden we aan ons weekend beginnen.
Met een Husband die terug thuiskwam van terug 2 dagen in het buitenland.
En frietjesavond.
Tradities zijn er om in ere te houden, zeker?

Zaterdag begon vroeg met paardrijden voor Stiefdochterlief.
Terwijl zij die paarden aan het rotverwennen was, reden Husband, de jongens en ik richting Decathlon voor de laatste kledij-aankopen voor onze zomerreis.
Zoals bijvoorbeeld wandelschoenen-die-de-koters-vreselijk-oncool-vinden-en-waarschijnlijk-heel-de-wandeling-door-over-gaan-lullen-ook-al-komen-we-geen-kat-tegen-in-the-middle-of-nowhere-in-Noorwegen.
Echt, jong, pubers en hun imago…

Na de lunch mocht Zoonlief nog naar een verjaardagsfeestje van een buurjongetje terwijl de Stiefkoters aan het studeren gingen voor hun eindexamens.

Dat een nog maar pas aangekochte camper hebben ook wel wat gedoe met zich meebrengt, want het wil ook zeggen dat er nog vanalles moet gedaan en aangekocht worden voor je eerste lange reis met het ding.
Husband en ik deden nog een shopmiddagje bij Zorro, een kampeerwinkel waar ge blijkbaar vanalles vindt voor het campingleven.
Al slaat diene naam compleet nergens op. Wa heeft Zorro nu in godsnaam met kamperen te maken? Alez…

weekoverzicht 141 - zat. - mrscurly..be

Ooit al iemand een half uur zien twijfelen over welke waterbidon te kiezen? Ikke wel…

We kwamen thuis bij twee studerende pubers en één die de tuin inwandelde. Mijn roedel terug samen.

Het weer vroeg erom om in de tuin te werken, dus deed ik dat ook. Ik spendeerde de rest van mijn dag aan onkruid verwijderen (er staat nu bekan niks meer in onzen hof dus), opruimen en alles zomerklaar maken. Volgens sommigen moest dat al lang gedaan zijn.
Ik vind dat ik vroeg ben dit jaar.

En na Husband’s duurloopje van de week, was het tijd voor zijn famous zalmlasagne.
Om dan de avond af te sluiten met movie night.
Zaterdagen. De beste dagen.

Zondagochtend begon met samen ontbijten om dan alweer afscheid te nemen van Husband. Die had een vlucht naar weet-ik-veel-waar en kwam pas de dag erna terug.
Mij achterlatend met 3 pubers.
Allemaal goed en wel, zij het niet dat 1 van die 3 volledig aan het losgaan is in die puberteit. Weg zen, zegt.

weekoverzicht 141 - zo. - mrscurly.be

Stilte voor de storm…

Het resulteerde in een zondag die rustig begon met studeren en al en eindigde in een doorgedraaide, zotte boel met Stiefzoonlief die de puber der pubers uithing en mij tot de rand van waanzin dreef.
En Stiefdochterlief en Zoonlief stonden erbij en keken ernaar.

Maar het was ook een zondag dat Zoonlief me vergezelde tijdens mijn wandeling met Chanel en we over vanalles en nog wat babbelden. Gewoon genietend van de zon, de buitenlucht en elkaars gezelschap. *vasthouden aan het feit dat hij nog ergens tussen die puberteit en lagere school-koter bengelt*
En het was ook een zondag dat Stiefdochterlief me de grootste knuffel der knuffels gaf (kan het kind goed. Echt) en in mijn oor fluisterde ‘We zien je allemaal echt heel graag, hoor’.
Silver linings, mensen.
Silver.
Linings. ♥

weekoverzicht 141 - zo. 1 - mrscurly.be

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

 1. juni 18, 2019 / 6:29 am

  ‘Nog liever zonder verdoving naar de tandarts en ondertussen verplicht naar Selah Sue luisteren dan naar het grootwarenhuis gaan’: epische vergelijking! TOTALLY AGREE!! 🙂
  Ik ben ook zo’n moeder die overal boeken meesleept voor haren kleinen…
  En ik ben ook zo’n loopster met crazy pds-darmen die na een duurloopje vaak wa tijd op de pot moet spenderen… Ik moet zeggen dat die Innerme repen wel wat helpen, maar toch blijft het afhankelijk van loopje tot loopje…
  En seg, wa voor een lieve stiefdochter hebt gij zeg! *smelt*
  xxx

 2. juni 18, 2019 / 12:51 pm

  Veeg mij maar efkes bijeen, ik lag dubbel met je tandarts/Selah Sue-vergelijking! Alleen heb ik nu voor de rest van de dag wél pooh pooh pooh in mijn hoofd. Waarvoor dank ook. 😉
  Die Zorro, ik ken dat… staat Zorro daar nog altijd op zijn paard buiten te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: