We survived the week(end)! – photo diary #144

Afgelopen week was oa. voor blij terugzien, eerste ontmoetingen en ein-de-lijk terug indigestie-brunchkes.
Welkom augustus! Meer van dat, zegt.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Kickstart the week, zegt, want maandag startte ik met een killer interval van 7.5 km. Dat is opwarmen, afkoelen en tussenin doodgaan met 4 keer een sessie van 5 minuten aan een whopping tempo van 4:35/km.

weekoverzicht 144 - ma. - mrscurly.be

Foto 1: iemand had een kak-dag. Die iemand was niet ik.
Foto 2: Husband borrelde ook van de creativiteit. Ziet ge zo.

Mijn brein kreeg ook een kickstart, want de rest van de dag borrelde ik van creatieve ingevingen voor de blog en vanalles en nog wat. Dat ik dus zo goed als de overige daguurtjes aan mijn laptop en in mijn kladderschriftje bezig was.
Ahja, en dat ik tussenin ook nog mijn huishoudelijke verplichtingen vervulde natuurlijk. Want naar ’t schijnt is dat wat een huisvrouw voornamelijk doet.

Dinsdag was de laatste dag van onze ‘2 weken met 2’. De dag erop kwamen de koters alle drie terug van de ex-en (jeej!), tijd dus om het hele huis nog eens onder handen te nemen.
… Zodat het blinkend en wel op hen staat te wachten om het weer heleganst overhoop te smijten. *koters* *zucht* *draait met haar ogen*

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan geen dag meer in huis zitten. Of gelijk waar binnen dan. Buiten, frisse lucht, in de natuur is wat ik dagdagelijks nodig heb. Volgens mij is dat (nog steeds) Noorwegen dat ons in onze greep heeft…
Dat wij dus de dag afsloten met een stevige wandeling in het bos.
BigButt-Chanel in onze kielzog.

weekoverzicht 144 - di. - mrscurly.be

Woensdag waren Husband en ik al vroeg uit ons bed, want ge weet wel: warmte en lopen, dat gaat niet goed samen.
Dat, en sessie 3 bij de dierenarts voor Chanel en haar oorontsteking vroeg in de ochtend.

We hobbelden 10 km langs de Leuvense wegen, genietend van de wereld die nog stilletjes aan het ontwaken was (en er allemaal nog aan moesten beginnen terwijl wij al de helft achter de rug hadden. Hahahahahaha!), goten liters cappuccino achterover en sleepten Chanel mee naar de dierendokter.
Er werd terug in haar oren gekoterd en vanalles en nog wat in gegoten en eindelijk met zwaarder geschut begonnen. Fingers crossed dat het nu asap achter de rug is voor haar. Het arm schaap hond.

weekoverzicht 144 - woe. - mrscurly.be

En dan was het van dadde: de Stiefkoters werden terug gebracht door hun moeder en niet veel later zaten we in de auto, klaar voor onze Tour de Belgique om Zoonlief op te pikken bij zijn vader.
En klaar voor frietjesavond bij La Mamma.
Samen.
Met ons vijf.
Liefde, dit. Zelfs met pubers in huis.

Donderdag werd een dag van acclimatiseren. (Stief)Ouders in nieuw-samengestelde gezinnen know what I’m talking about… kinders die na 2 weken bij ‘de andere ouder’ hun draai terug moeten vinden en (stief)ouders die plotseling terug 3 pubers (incl. de grillen) in huis hebben.
Na bijna 10 jaar weten we ondertussen al dat zo’n rustig dagje thuis meteen na een wissel altijd goed doet. Terug aarden, zeg maar.

De hele dag werd er in en rond het huis gelummeld, verteld, gespeeld, …
En dat dat genieten is, zo’n dagen. Niets moet, alles mag.

De enige uitzondering die we maakten was een ritje richting het bos in de buurt voor een uur natuur. Geen wifi en geen ruis.
Dat de koters mij daar nu waarschijnlijk voor vervloeken met al mijn ge-natuur en ge-disconnect to reconnect, dat ze mij daar later dankbaar voor gaan zijn.
Of niet, kan ook. Maar dat ik alleszins keihard ga lachen als zij later bij mij komen zagen over hun eigen scherm-verslaafde koters. Bwahahahahaha!

weekoverzicht 144 - do. - mrscurly.be

Foto 1: trotse moeder van pilea-baby’s hierzo.
Foto 2: dit is NIET Husband die voor mij aan het buigen is, maar mijn veters aan het strikken is voor alle duidelijkheid. Wat eigenlijk feitelijk zowat hetzelfde is. Haha.

Vrijdag was ik terug vroeg op trot. Op mijn eentje deze keer. Husband aan het werk en koters nog in hun bed. Dedeze hier aan het hardlopen terwijl de zon haar eerste stralen liet zien.
Ondertussen nieuwe vriendjes makend om 18 km later de deur van een stil huis open te trekken en slapende koters uit hun bed te lichten.
Ofte: schoonste moment van de dag: twee uur lang stilte en natuur en dan hen kunnen wakker maken. #emokip

weekoverzicht 144 - vrij. - mrscurly.be

weekoverzicht 144 - vrij. 1 - mrscurly.be

Heb ik die beesten voor de rest van hun leven getraumatiseerd? Misschien.

Koters vermenigvuldigen zich blijkbaar ook zonder dat ge het weet, want voor ik het goed en wel doorhad liepen de buurjongetjes en een vriendje doorheen onze tuin en ons huis.
Ik zei toch dat ze ons huis ergens deze week terug tot stal gingen herleiden?

weekoverzicht 144 - vrij. 2 - mrscurly.be

Foto 1: puberende Zoonlief. Ik zie nog steeds mijn kleuter als ik hem ’s ochtends ga wakker maken…
Foto 4: ‘als ik hen niet zie, zien zij mij ook niet’

Ik duwde wat ijsjes door hun strot en liet ze hun gang gaan met het idee ‘zolang ze elkaar niet uitmoorden….’

En terwijl zij hun ding deden, gaf ik Chanel haar wekelijkse borstelbeurt en tokkelde verder aan mijn laptop.

De dag werd afgesloten met chili sin carne en happy koters.
En we weten allemaal: happy koters = happy ouders.

Zaterdag was een grote dag. Terwijl we in Noorwegen waren, kregen we te horen dat één van de (twee) fokkers bij wie we op de wachtlijst stonden een pup voor ons had. Duust maal jeej is dat. Want waar we eerst dachten dat het een zoektochtje van bekan een jaar ging worden, kwam het nu plotseling toch een pak sneller dan verwacht.

Terwijl de koters bij de exen waren, waren Husband en ik al op bezoek geweest bij haar om te kijken of de klik er wel effectief is. Dat hij er dus wel degelijk is. Ze is alles waar we op hoopten en meer.
Zaterdag was dus de dag van de eerste ontmoeting tussen de koters en Poppy. Het beest heeft al een naam, jawel. Officieel: Scarlet-Poppy. Maar Poppy is goed genoeg, ze. Tenzij ge één van haar dienaars zijt.

De middag werd gevuld met ons in een nest fluff rollen, veel ‘oooooh’s en ‘aaaaaaah’s en geknuffel.
Nog 4 weken wachten.
Maar we hadden ze nu al bijna meegesjoefeld.

Alles werd gevierd met ijsjes en cappuccino. Zoals het hoort. (En waar ik geen foto van nam, want binnen geramd nog voor ik er de kans toe kreeg)

weekoverzicht 144 - zat. - mrscurly.be

Zondagen zijn voor uitslapen en brunchkes. Althans, dat is toch altijd de bedoeling. Maar met 3 pubers, school, hobby’s, werk en blablabla schoot dat er de laatste weken/maanden nogal in.
De eerste, de beste zondag dat het dus lukte, was het van dattum. Afgelopen zondag dus.

Veel te laat rolden we ons bed uit, om dan tot na het middaguur aan de eettafel te lummelen.
Met bananenshakes, havermoutpannenkoeken, eitjes, … vanalles en nog wat waar ge een dik gat van krijgt (want wij leven volgens mijn levensmotto: beter een dik gat dan geen gat!).

Na ons een indigestie te vreten, sprongen we op de fiets richting Linden voor mini-festival Linden Feest.
En drankskes en nachos.
Als ge ne trend zet voor de dag, werkt ge die ook goed af, hè.

Na het avondeten hielden Husband en ik nog onze avondwandeling en terwijl de koters boven onze hoofden aan het indommelen waren, konden we terugkijken op de eerste dagen van augustus.
Compleet.
Met vijf ♥

weekoverzicht 144 - zo. - mrscurly.be

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: