We survived the week(end)! – photo diary #146

Afgelopen week was oa. voor veel aanlummelen, genieten van rustig bezig zijn en van elkaar, onze eerste ‘fika’ en afscheid nemen. 

Wat we nog allemaal deden, lees je hier, in een nieuw weekoverzichtje.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begonnen wij de week vroeg. Met een loopje. Met what else, zegt…
Dat dat ook een gewoonte begint te worden, die heel vroege ochtenden. Zelfs tijdens de vakanties. Alle lopers begrijpen waarschijnlijk meteen waarom ik meer een tussenseizoen-mens ben 😉

Maar kijk, je hebt dan ook wel wat. Zoals nog voor dat de zon echt begint te schijnen (en branden) alweer terug thuis zijn en uw 10 km in de benen hebben, op het schoonste (lees: meest rustige) moment van de dag kunnen lopen en nog een zee van tijd voor je liggen hebben.
Win/win, zeg ik.

Terwijl ik hier thuis de boel rechtop hield en van wassen en strijken deed, trok Husband met Zoonlief naar de orthodontist voor een extra rij blokjes.
Of ik stilletjes aan het aftellen ben naar beugelvrije periodes? Joak. Zelfs helemaal niet echt stilletjes.

weekoverzicht 146 - ma. - mrscurly.be

Dat ik mij tussendoor ook efkes terugtrok in mijn hol (ofte: slaapkamer) voor wat rust en stilte. Een zeldzaam goed in een huishouden van 5 personen.

Dinsdag trokken we er allemaal op uit. Husband zat nog in het buitenland voor het werk, Stiefzoonlief ging op een zak lucht gaan sjotten met zijn ‘maten’ (gaan voetballen dus) en Zoonlief, Stiefdochterlief en ikzelf trokken de stad in voor wat gewinkel en ijsjes eten.
Ahja en koffie slurpen. Dat ook natuurlijk 🙂

We gingen compleet los in de Six en in de Hema en gingen dan gaan bijkomen van onze shop high in ons favoriete koffiehuisje, Barbóék.

Koters happy, ik happy.

weekoverzicht 146 - di. - mrscurly.be

weekoverzicht 146 - di. 1 - mrscurly.be

Foto 1: mijn winst van de dag: nóg een hoedje. Lichtjes verslaafd momenteel 🙂
Foto 2: hangjongeren.

En we werden alle 4 nog meer happy van het avondeten dat ik had voorzien. We fietsten samen naar het grootwarenhuis en gooiden onze kar vol met ingrediënten voor verse, zelfgemaakte pizza.
Geenenen diepvriespizza die daaraan kan tippen.
Neen, Zoonlief, ook niet die van den Aldi. Eikes, jong.

’s Avonds had Stiefdochterlief nog een roddelavondje (of whatever pubers doen als ze afspreken) met een vriendin die langskwam terwijl de boys en ik de dag afsloten met ‘I am legend’.
Enge film en geheel tegen mijn principes in dat die 2 koters die nog maar amper 12 en 13 zijn daar al naar kijken, maar kijk… veel zagen en puppy-ogen helpen dus.
En na een waarschuwing van yours truly dat ze achteraf niet moesten komen zagen dat ze schrik hadden, gaf ik toe…
Ik had ’s nachts geen enkele bleitende, bange koter aan mijn bed. Winning at parenting, noem ik dat.

Ben ik niet zo goed bij mijn hoofd? Neen, da’s duidelijk, want woensdag was ik alweer rond 7 uur ’s ochtends de piste in voor een loopje van 11 km.
Het is eigenlijk pas op het moment van dit stukje uittypen dat ik doorheb dat het een A-okay rondje was met een strakker tempo dan normaal en in de ideale hartslagzones.
Helemaal niet meer gecontroleerd ofzo meteen na het lopen woensdag.
En eigenlijk vind ik dat goed zo. Wil alleen maar zeggen dat ik er meer ontspanning dan druk-om-meer-en-beter-te-presteren uithaal. Iets waar ik de laatste tijd teveel moeite mee had, zeg maar…

Na het ontbijt samen met mijn bende gekken was het ook nog tijd voor het, hopelijk, laatste dierenartsenbezoek voor Chanel’s oorontsteking. Het beest heeft al genoeg afgezien, zenne, nu…
Maar kijk, het is zo goed als genezen… nog een weekske doorbijten met de behandeling en dan zou ze er volledig vanaf moeten zijn. Fingers crossed, y’all.

Hoe wij de regenachtige woensdagmiddag spendeerden? Met bowlen. En te voet naar dat bowlinggedoe wandelen. Lachen met elkanders lompigheid tijdens dat gebowl. Achteraf liters verse spaghettisaus maken. Overal spetters tomatensaus, ook op mijnen favoriete witte T-shirt. Mij er geen reet van aantrekken.
Zoals regenachtige woensdagmiddagen horen te zijn dus.

weekoverzicht 146 - woe. - mrscurly.be

Foto 1: als ge af en toe eens kruipt tijdens het lopen ziet ge de wereld wel ineens vanuit de mooiste hoekjes…
Foto 3: voor de fashion moet ge niet in de bowling zijn dus.

Donderdag was een dagje van afscheid. Eikes.
Maar niet vooraleer we allemaal lui en loom wakker werden, het ontbijten zo lang mogelijk rekten, met ons vijfjes in en rond het huis scharrelden en ik uren in mijn keuken spendeerde om verse kaneelbollen te bakken. Ge weet wel, van die Noorse. Voor de fika.
Of ge wist dat niet en dan weet ge dat nu. Voila.

’s Middags deden wij dus van fika. Koffie, gebak en gewoon samen-zijn, babbelen en genieten.
Een koffiepauze met extra’s dus.
En die extra’s zijn dingen die eigenlijk wegvallen, zoals multimedia, schermkes en blablabla.
Dat die Noren het begrepen hebben. Nu wij nog.

Je zou denken dat er opstand zou komen met zo drie pubers in huis, maar neen, er werd aangeschoven en genoten van verse, nog warme, kaneelbollen. Zonder puberaal gedoe.
Suiker enzo doen het altijd goed natuurlijk.

Niet veel later was het dan tijd voor het afscheid. De stiefkoters voor twee weekjes naar hun moeder en Zoonlief voor twee weekjes naar zijn vader, Husband tot ergens na middernacht naar god-weet-waar voor het werk.
In plaats van in mijne zetel te gaan wegkwijnen onder een dekentje (as if), sleepte ik BigButt-Chanel mee voor een deugddoende avondwandeling, met als afsluiter een Netflix-avondje.
Doet het goed bij pubers, bij mij en bij Chanel.

weekoverzicht 146 - do. - mrscurly.be

Onze vrijdagochtend-duurloop verliep wat anders dan anders…
Normaal gezien zijn wij al voor dag en dauw op weg voor onze langere duurlopen, maar de late shift van Husband zorgde ervoor dat we pas vertrokken op het uur dat we normaal gezien al bijna terug thuis zijn.
Om half 9 trokken we de deur achter ons dicht voor een duurloop van minstens 20km. Het werd er eentje van 21.1 km (want wij doen geen half werk) waarbij we het gevoel hadden dat we konden blijven lopen (powerrrrrr!!!!!), maar dat onze hartslag toch wat hoger lag dan verwacht (oeps…).
Later vertrekken staat gelijk aan warmere temperaturen staat gelijk aan minder zuurstof in de lucht staat gelijk aan onze hartslag flipt gelijk wa.
Whatever, zeg, want we deden het toch maar en het voelde potverdikke goed.

Wat we de rest van de dag uitspookten? Awel, bekan niks. Buiten Chanel’s kapsel fixen, deden we zo goed als niks anders dan wat lummelen, wreed veel van koffie slurpen en tetteren.

Toettoet, we hielden nog frietjesavond en filmavond.
Allemaal heel productief en wild zo op een vrijdag(avond) dus.

weekoverzicht 146 - vrij. - mrscurly.be

Ziede… wreed veel koffieslurpen en tetteren…

Zaterdag was een dag van aanrommelen in en rond het huis. Moest ook gebeuren na die lamlendige vrijdag natuurlijk.
De wasmachine draaide overuren, ik ruimde ondertussen de hele garage op (onze ‘als ge niet weet waar ge het moet laten, smijt het dan maar in de garage’-garage), verplante planten, werkte aan de blog en at de laatste kanelebol op.
Haha.
Yep.
Ikke.
Ik at de laatsten op.
Nèh.

Na het avondeten had ik het lumineuze idee om nog de deur uit te gaan voor een avondwandeling. In de gietende regen.
Soit, ge kunt dat niet leuk vinden (want uw kapsel of zoiets gaat dan naar de vaantjes) of ge kunt dat eigenlijk wreed leutig vinden.
Wij gingen voor dat laatste. Goed doorweekt kwamen we iets meer dan een uur later terug thuis, namen een warme douche en nestelden ons op de bank voor movie night.
Extraatje: na een doorweekte wandeling is die warme douche, dat dekentje en zijn die kaarsjes nog zóveel leuker en gezellig 😉

weekoverzicht 146 - zat. - mrscurly.be

Zondag deden Husband en ik dan iets waar we alweer veel te lang nood aan hadden: uitslapen.
Tegen half 10 (ja, snotneuzen onder jullie, dat is uitslapen eens ge koters hebt/+35 zijt) ruilden we ons bed voor de keuken en koffie en lang ontbijten.

Dat we het ontbijten konden rekken tot aan de lunch, want dan zaten we nog steeds in pyjama en met ongepoetste tanden aan de eettafel.
Maar in our defence: we hadden ondertussen wel onze aankomende trip naar Italië uitgestippeld. Toch niet volledig leeghangerij dus.

Na de lunch zagen ook wij in dat het te mottig voor woorden was om dan nog ongewassen en in uwe pyjama rond te hobbelen, dus maakten we onszelf wat presentabel en hingen de rest van de dag den toerist uit.

In eigen stad… Husband nam me mee naar plekjes die ik (na 8 jaar!) nog steeds niet kende, zoals de Abdij Keizersberg en het Dijlepark met het beroemde brugje.
We slenterden rond, leuterden over vanalles en nog wat tegen elkaar, slurpten van koffie bij Opek en gingen tegen ’s avonds volledig zen terug naar huis.

weekoverzicht 146 - zo. - mrscurly.be weekoverzicht 146 - zo. 1 - mrscurly.be weekoverzicht 146 - zo. 2 - mrscurly.be

We sloten onze Sunday chillings af met risotto en Netflix. Volledig relaxed en zen.
Zoals zondagen horen te zijn. ♥

2 Reacties

  1. augustus 20, 2019 / 6:54 am

    Ik vind dat eigenlijk ook wel tof van die wandelingen in de regen. Zeker in de zomer op mijn teenslippers door de plassen plonsen, dat is toch een beetje uw innerlijk kind naar boven halen hé 😀
    Irene onlangs geplaatst…Dagboekje van week 33.My Profile

  2. augustus 21, 2019 / 2:51 pm

    Klinkt als een lekker weekje. En ik sluit me aan bij Irene, door de regen wandelen vind ik heerlijk. Vooral de geur van de regen geniet ik altijd onwijs van.
    Ilona Wielinga onlangs geplaatst…De heide staat in bloei | OutfitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: