We survived the week(end)! – photo diary #147

Afgelopen week was oa. voor afscheid van de zomer, vakantie, de lagere school en ons huiskonijn…
Veel pipi/kaka kuisen (niet van de koters, noch van mezelf. For once…). 
En een afsluiter van de week zoals iedere week mag afgesloten worden van mij…

Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag was het terug van dat. Na  maanden van onze koters onder controle te proberen houden (gefaald) was het terug school.
Sommigen keken ernaar uit, enkelen zagen er tegenop. Ik zat er ergens tussenin.
Langs de ene kant was ik blij dat het schooljaar terug begon (want oh my god, hoe hard kunnen pubers zich vervelen en elkaar – en ons – stronte dood gaan irriteren na een paar weken, zeg?!), langs de andere kant dan weer niet. Want het wou ook zeggen dat die weken van ‘niets moet, alles mag’ samen met de koters en de dagen starten met niks anders dan wat lijkt op nog eindeloos veel tijd en mogelijkheden over waren.
En dat koter 3, aka Zoonlief, ook alweer naar het middelbaar gaat. Het eerste dus.
Geen enkele bengel meer in het lager onderwijs. Dat doet wat met een moederhart (oa. u oud laten voelen).

In tegenstelling tot 99% van de pubers die nog niet in de verste verte in de buurt van hun moeder willen gespot worden, wou mijn 1% dat ik meefietste naar school. Mommy’s boy. And proud of it.
Heb ik achter ’t hoekske van die schoolpoort staan janken? Kan zijn… Awel ja. Eigenlijk wel, ja.

weekoverzicht 10 sept. - ma. - mrscurly.be

De rest van de dag bracht ik wat murw door, want niet alleen moest ik afscheid nemen van een lagere school-tijdperk, we namen die dag ook nog eens afscheid van Wolleke, ons huiskonijn.
Terwijl Poppy haar vaccinatie kreeg, en de hele praktijk bij elkaar krijste (jezus, Aussie’s zijn drama queens, zeg), viel in het kamertje ernaast Wolleke voor een laatste keer in slaap op mijn schoot…
Arme beest had een abces van ‘k zal u gaan hebben in zijn mond en zijn leeftijd (9 jaar, mensen. Bam.) liet veel gepruts en operaties niet meer toe. En als je dan hoort dat hij pijn had en na een eventuele operatie, dat hij 9/10 niet zou overleefd hebben, nog een hele lijdensweg zou te wachten staan… is je keuze vrij snel gemaakt.

Met een bebleit gezicht reden we terug huiswaarts, gaven Wolleke een schoon plekske in de tuin en reden nog even naar de Abdij van ’t Park met De Meisjes (BigButt-Chanel en CrazyAss-Poppy) voor een wandelingetje en wat koffiegeleuter. En om wat te bekomen van de emoties ook…

weekoverzicht 10 sept. - ma. 1 - mrscurly.be weekoverzicht 10 sept. - ma. 3 - mrscurly.be

Tegen dat Zoonlief thuiskwam van school stond ik alweer 10 ton strijk weg te werken terwijl ik naar zijn verhalen luisterde en hij heel gemotiveerd al zijn boekentas voor de dag erop klaarmaakte. Ik vraag me oprecht af hoe lang die motivatie gaat duren… Ik schat een week of 2.

’s Avonds flanste ik nog een rijstschotel met tonijn in elkaar en spendeerden we de rest van de avond lam op de bank. Monday’s are hard. En zeker van die emotionele maandagen.

Dinsdag was een dag van rustig bezig zijn. Althans, probeerde ik toch, want met een Poppy van iets meer dan 2 maand oud en een Chanel die haar 2de jeugd beleeft is dat hier een hele uitdaging momenteel.

Soit, tijdens de dutjes trok ik eropuit met BigButt-Chanel voor wat one on one-tijd en een lange wandeling in de frisse ochtendlucht.
Zot mens hier, maar ik ben eigenlijk content dat die zomer er zowat op zit. Tussenseizoen-mensje hierzo. Geef mij maar zonnige en koele herfstdagen met mooie verkleurde blaadjes en een fris briesje en gezellige, alles-staat-in-bloei lentedagen waar tijdens de zon haar meer en meer begint te tonen. Dikke pech voor mensen als ik, want in België staat herfst en lente meestal gelijk aan regen en drek.

Maar kijk, dinsdag dus niet. De zon liet zich zien door de ochtendwolkjes heen en iets meer dan een uur later hadden we onze dagelijkse beweging er al op zitten.

Er werd nog wat getraind met De Meisjes (ofte: veel puppy-koekjes gevreten door zowel Poppy als Chanel, en bitter weinig gedaan door ze), ocharme 5 zinnetjes neergeschreven voor de blog en gestudeerd.

Dat ik een hele hoop flashbacks kreeg naar Zoonlief’s babytijd met al die plasjes (ge kunt ne pup nog steeds geen pamper aandoen. Trust me, I tried.), voedingen en pogingen voor werken tijdens de dutjes.
Ze slaapt wel door ’s nachts.
Om daarna uw schoenen op te vreten.
Deed Zoonlief niet.

weekoverzicht 10 sept. - di. - mrscurly.be

Foto 1: foodcoma.

Woensdag moest ik alweer afscheid nemen van Zoonlief. En het kind was nog maar sinds zondag terug van 2 weken papa-tijd… Kak, jong.
Nieuwe mode blijkbaar tegenwoordig: kennismakingsdagen in het eerste middelbaar. Dat is 3 dagen ’t zwijn gaan uithangen met uw hele klas ergens in Mechelen.
Aja, en in het 2de en 3de middelbaar maken ze daar dan team building van.
Maar whatever rocks their boat, zegt. Whatever rocks their boat…

In mijne tijd waren de kennismakingsdagen simpelweg 1, 2 en 3 september op ’t school en team building was na ’t school gaan rondhangen aan de spekkewinkel.
Ennnnnn oud wijf Anneke out.

Zoonlief werd uitgezwaaid en vertrok met lichte tegenzin, en daarna vertrok ikzelf met Husband voor een loopje van 10 km.

We hadden in Duitsland de week ervoor geen meter gelopen (wel veel gewandeld) en na zondag een kort rondje, deed die 10 km van woensdag keiveel deugd.
Dat wij dat looppauze’ke in Duitsland ook wel nodig hadden. Om de goesting wat terug te vinden, zeg maar 🙂

weekoverzicht 10 sept. - woe. - mrscurly.be

De rest van de dag was eigenlijk een herhaling van dinsdag: veel pipi/kaka opkuisen/voederen/dutjes en daar tussenin bloggen en studeren.

’s Avonds vielen we als een blok in slaap.
Dat het leven van jonge ouders vermoeiend is, zeg.

Donderdag was hier poetsdag. Na 2 weken niet gepoetst te hebben (want op reis enzo) en een pup in huis, is zeggen dat het nodig was niet overdreven.

Haalde ook niet echt een reet uit, want na een half uur was de boel weer ondergeplast.
*zucht*
Chance dat ze schoon ogen heeft.

Ik was al van 6 uur ofzo uit mijn nest door een Husband die dan al vertrok naar het werk, dus kreeg ik uiteindelijk wel nog een boel gedaan die dag: wandelen, bloggen, studeren, onze puppy-wc (aka: huis) kuisen, …

Tip dus van mij aan jou: wil je iets gedaan krijgen op een dag, kom minstens een uur vroeger uit uw bed.
En als ge zo achterlijk zijt als ik, gaat ge het NAAR bed gaan ’s avonds niet aanpassen waardoor ge na een week Gollem-style door uw huis kruipt en uw wallen moet opheffen om er uwe anti-rimpelcrème op te smeren.
Maar ge hebt wel uw to do-lijstje afgewerkt. Dat wel.

weekoverzicht 10 sept. - do. - mrscurly.be

weekoverzicht 10 sept. - do. 1 - mrscurly.be

Foto 1: dendezen moest ook nog wat geëntertaind worden…
Foto 2: I feel ya, Chanel. I feel ya…

Vrijdag begon ik mijn draai in de nieuwe routine van sporten/huishouden/studeren/dutjes/voedermomenten/… te vinden.
Het resulteerde in een vroege ochtendloop (yep, te zessen uit mijne nest. Help me.) van 17 km in de koele ochtendzon (za-lig!), wasjes draaien (10 pipi-dekentjes. We hadden het beest beter Pipi genoemd ipv Poppy), Chanel borstelen, bloggen en studeren.

weekoverzicht 10 sept. - vrij. - mrscurly.be

Hometown

Tegen dat ik rond was met alles, wandelde Zoonlief het huis binnen met wallen tot aan de grond (join the club, vent) en een boel verhalen over zijn driedaagse.
Waar hij met lichte tegenzin naar keek, bleek uiteindelijk heel plezant te zijn geweest. De onbeperkte toegang tot choco zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben.

Na ons bijbabbel-moment installeerde hij zich efkes op de zetel voor wat rust en ik in de badkamer om eindelijk te kunnen douchen.
We spreken hier over 17 uur ofzo. Ik was al van ’s ochtends vroeg gaan lopen. Ge moet niet vragen hoe geweldig ik erbij liep… (Fab. Altijd fab.)

Het moment dat ik de deur van de badkamer terug achter me sloot, hoorde ik de Stiefkoters het huis inwandelen.
Met een boel bagage.
Maar nog meer verhalen.
Mijn kuikens terug tope 

Na ook Husband’s thuiskomst konden we aan onze vrijdagavond-traditie beginnen: frietjesavond.
Die altijd veel te laat uitloopt, want veel te veel te vertellen en bij te praten.
En te genieten van gewoon terug samen te zijn…

Zaterdag begon ietske later dan anders. Husband deed de ochtendshift voor Stiefdochterlief die paardrijden had terwijl ik nog efkes lag te snoozen in bed.
Op het moment dat hij er nog even terug bij kwam liggen (yep, doen wij hier), was ik dan alweer klaarwakker van het denken aan wat er allemaal nog moest gedaan worden die dag. Het hoofd van een moeder staat nooit stil dus.
Alez ja… soms wel, zenne. *testbeeldgeluid* dan.

De mannen gingen op jacht in de Colruyt, ik molesteerde mijn hortensia’s in de tuin (in pyjama) want vol met wolluis en eikes en al, probeerde iets van mezelf te maken en prepareerde de lunch.

’s Middags reden Husband en ik naar het Meer van Rotselaar voor een wandelingetje met De Meisjes. Kwestie van Poppy zo snel mogelijk te laten wennen aan vanalles en nog wat, en een tussenstop in de ijsjesbar.
Allemaal zonder koters. Want pubers interesseert het allemaal geen hol meer om met hun (stief-)ouders op trot te gaan. Die hangen liever thuis rond.
Waar het wifi-signaal het sterkst is.

Laat ze maar doen, zeg ik. Ze zullen snel genoeg weer wèl willen meegaan. *Het is een fase het is een fase het is een fase*

Wat we wèl samen deden, was gaan supporteren voor Stiefzoonlief’s voetbalwedstrijd.
Die hij overigens won.
Zat onze aanwezigheid sowieso voor iets tussen. For sure.

weekoverzicht 10 sept. - zat. - mrscurly.be

The Ladies.

weekoverzicht 10 sept. - zat. 1 - mrscurly.be

Foto 1, 2 en 3: Met een puppy ‘wandelen’ staat gelijk aan veel dragen. Introducing to you: de puppy-draagzak. Een oude rugzak achterstevoren dus 😉

weekoverzicht 10 sept. - zat. 2 - mrscurly.be

Foto 1: ‘lopen vliegen springen blaffen hijgen lopen vreten SPRINGEN!!!!!’
Foto 2: *2 minuten later* *KO*

’s Avonds was voor Ebly bolognèse in elkaar draaien terwijl Husband en de boys een soort van fire pit in elkaar aan het zetten waren.
Wilde zaterdagavonden hier zo in dit huis.

Zondag liep ik om 7 uur rond. Read that again, will you.
Om.
Zeven.
Uur.
De reden was eigenlijk heel simpel: Husband had een vroege vlucht en ik had een lange to do-lijst. Combineren dan maar: zo zagen we elkaar nog efkes voor hij vertrok en kon ik al aan de dag beginnen voor de grote gewelden (lees: koters) uit hun bedden kwamen en er zo goed als niks meer in huis kwam van werk.

Tegen het ontbijt had ik al geblogd, De Meisjes gevoederd en geëntertaind, was gedaan en administratie weggewerkt.
Go me!

Ik lichtte de koters uit hun nest en na het ontbijt stuurde ik ze naar de winkel om marshmallows en begon ik aan een lading koekjes voor die middag. Ik zei toch dat die fika hier een traditie ging worden? 😉

In de namiddag, na Husband’s thuiskomst, was het dan van fika met koffie, vers gebakken koekjes en vertelsels. Genieten.

weekoverzicht 10 sept. - zo. - mrscurly.be

De koekjes zien er idd verwarrend uit, Chanel…

Terwijl de pubers al aan het studeren gingen (yep, nu al. Da wreed, zeg. Hahaha!), gingen Husband en ik de deur uit voor een deugddoende wandeling met De Meisjes.
Deugddoend voor hen, want speeltijd buiten en nieuwe plekjes ontdekken enzo.
Deugddoend voor ons, want frisse lucht en achteraf compleet murwe puppy’s.

weekoverzicht 10 sept. - zo. 1 - mrscurly.be

Ik deed iedereen nog een plezier met mijnen pasta salsa verde en als dessert deden de mannen waarvoor ze oorspronkelijk op de aarde neergeplant werden: vuurke stoken in onze geïmproviseerde fire pit.

Terwijl zij het kampvuur in gang staken (en hielden), maakte ik verse chocolademelk (met chocolade, niet met van die cacao-toestanden) en koffie met de Bialetti (zoals altijd dus, want wij hebben onze automatische espresso machine buiten geflikkerd).

We sloten onze week af met ons zevenen (de honden dus ook) rond het vuur. Marshmallows frettend en warme chocolademelk slurpend.
En vertellend.
Maar vooral genietend.
Dat iedere week zo mag afgesloten worden, zeg ik ♥

weekoverzicht 10 sept. - zo. 2 - mrscurly.be

XO,

Anneke


 

2 Reacties

 1. Johanna
  september 9, 2019 / 4:48 pm

  Amaai khad het gemist uw weekoverzichtjes 🙂
  Druk maar tof weekske precies!

 2. september 10, 2019 / 5:51 am

  Klinkt als een drukke maar fijne week.
  Nooit fijn om afscheid te nemen van een dier, maar jullie konijn was natuurlijk al oud, en heeft volgens mij een mooi leven gehad. Dus dan vind het ergens wel mooi dat jullie ‘m een lijdensweg besparen en ‘m op een rustige manier hebben laten gaan.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Voor hen die er niet in geloofdenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: