We survived the week(end)! – photo diary #149

Afgelopen week was oa. voor weinig kilometers maken (mag ook al eens), de Kardashian uithangen in een privé-jet en een eerste schooldag voor BigButt-Chanel.

Wat we nog allemaal deden, lees je hier 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

× × ×

Never skip a Monday zeggen ze… Ik skipte afgelopen Monday efkes. Geen loopje op het programma voor bibi. Wel 2 uren op Zoonlief zitten koekeloeren die met opengesperde mond in de tandartsstoel lag. Of orthodontistenstoel for that matter. Is da een woord? Neen? Nu wel.
Iets met nu ook blokjes bovenaan. En dat duurt dus overduidelijk vreselijk lang om dat te zetten.
Want iedereen wil zijn week al wachtend starten natuurlijk. Fantastisch.

Maar kijk, alles voor die koters, want hij gaat wel met perfect rechte tandjes rondhobbelen binnen x-aantal jaar. En daar doen we ’t voor natuurlijk.

weekoverzicht 149 - ma. - mrscurly.be

Foto 3: Poppy couldn’t have cared less.
Foto 4: Ligt gemakkelijk. Ziet ge zo.

Tegen lunchtijd fietsten we eindelijk onze oprit weer op, kon hij richting school vertrekken en ik met mijn neus in mijn cursus duiken.
De rest van de dag was dus voor studeren.

Tussen het kots opkuisen dan… Want voor de één of andere reden besloot Poppy die dag om tot 4 keer toe alles uit te kotsten. Zal haar leren om Chanel’s kak op te vreten *true story dit* *allemaal in koor: moh eiiiiii!!!!!*

Mijne maandag was dus ge-wel-dig.

Dat ik dus content was dat het dinsdag was. Oef, zeg. Kak-dag eindelijk achter de rug.

Ik startte de dag met een loopje van iets meer dan 9 km aan mijn trage duurloop-tempo, maar wel met intensieve duurloop-hartslag.
Yep, gaat fantastisch zo, dat lopen de laatste weken *insert sarcasm*

Whatever, zeg, want dat ik wel met een fris hoofd aan het studeren kon gaan. Voor al die luie studenten: dat helpt echt, wat lichaamsbeweging in de frisse buitenlucht voor het studeren (dat, en sloten koffie).

’s Avonds maakte ik een snel stoofpotje met zoete aardappel klaar en terwijl Husband er op uit trok naar een vriend/oud-collega van hem, werkte ik een berg strijk weg terwijl ik luisterde naar Zoonlief’s verhalen van die dag.
Weg feminisme die avond.

Maar halloooooo, Kardashian-gehalte woensdag!

Na de ochtendwandeling met De Meisjes, een blogpost uit te typen en het herhalen, herhalen, herhalen van mijn samenvatting, maakte ik mezelf presentabel (als in: ik deed eens iets anders aan dan mijn eeuwige sweatpants en slobbertrui) en reed met de koters richting Husband’s werk voor de familiedag.
Dat is een namiddag uw wederhelft zijn kunnen mogen bewonderen.
En als hij met het juiste toestel vliegt, er ook eens mee mogen meevliegen (vroeger was dat dus F16 en kon je het meevliegen op uwe buik schrijven. Vanzelfsprekend.).
Ojoooooo!
Yep.
Dat wij dus een toerke deden van Melsbroek naar Oostende en terug.

Vonden wij da de max? Zal wel zijn!
Zijn wij keifier op onzen Husband? Ge hebt geen idee! (Maar ook al liep die vent achter de vuilniskar, dan waren wij dat ook, zenne)
Heb ik een scheetje gelaten op de Koning zijne stoel? Misschien.

weekoverzicht 149 - ma. 2 - mrscurly.be

weekoverzicht 149 - woe. - mrscurly.be

Foto 3: en voor Zoonlief was dit zelfs zijn luchtdoop.

weekoverzicht 149 - woe. 1 - mrscurly.be

Links: zennnnnnnnnn. Rechts: Le Husband.

weekoverzicht 149 - woe. 3 - mrscurly.be

De dag werd vrij laat afgesloten met een avondwandeling bij ondergaande zon, de leftovers  van de dag ervoor en nagenietend van onze middag.

Donderdagen zijn hier over het algemeen om te poetsen. Afgelopen donderdag was niet anders.
Terwijl Husband het rolluik in de woonkamer herstelde (het ding valt om de 3 maand eens in panne. Geweldige toestanden, zo’n elektrische rolluiken *eyeroll*), poetste en schrobde ik het hele huis.

De rest van de dag was voor über interessante zaken zoals honden uitlaten, wasjes draaien en studeren.
En de avond waar ik naar uitkeek in het water zien vallen. Die avond stond de eerste les in de hondenschool op het programma voor Chanel, maar een last minute vlucht voor Husband gooide roet in het eten.
Yep, mensen gelijk ik kijken daar dus naar uit.

weekoverzicht 149 - do. - mrscurly.be

Die dag zat ook dit geweldig schoon en tof geboortekaartje in de bus. Extra tof: als ge da in ne pot steekt groeien daar bloemekes uit. Gebruik ik de envelop voor, kaartje is te schoon 😉

Soit… moving on.

Vrijdag trok ik terug mijn loopschoenen aan. Duidelijk dat ik aan mijn limiet zit van zowel mentale, als fysieke uitputting op dit moment. Die 20 km-loop werd, verstandig als ik ben (hahahahaha!) een 12 km-loop.
Tegen verwachtingen in ging het ça va. Hartslag ging wat naar beneden en tempo wat omhoog. Stillekes aan terug richting enkele weken geleden… hoop ik.

Het uitwandelen deed ik samen met Husband en De Meisjes en na de lunch deden we een rondje ‘brol voor de honden kopen’.
We reden van Tom&Co naar Aveve naar Action en gingen ons te buiten aan vanalles en nog wat voor Chanel en Poppy.
Wat ik dus vroeger deed voor de koters, doe ik nu voor die beesten: mij volledig zot kopen aan brol (aka speelgoed) waar ze geen 5 minuten naar kijken, maar waar moeders hier wel compleet los op gaat.
Yep, ik ben zo’n mens.

weekoverzicht 149 - vrij. - mrscurly.be

Links: gezelschap tijdens het lopen.
Midden: yep, zó oud zijn we nu…
Rechts: mannetje kreeg ook nog bijpassende handschoenen en een emmerke. Zie hoe content!

Chanel’s kapsel werd nog gefixt en voor ik het wist druppelden de Stiefkoters het huis binnen.
We sloten de vrijdag af zoals we hem altijd, en het liefst, afsluiten: met onze traditionele frietjesavond.
Aan een volle tafel.

Zaterdag begon vroeg. Begint stilletjes aan een gewoonte te worden in dit huishouden: zelfs in de weekends pokke vroeg ons bed uitkomen. Eerst heb je baby’s/peuters/kleuters die je vroeg uit je bed halen op zaterdag en zondag, dan heb je die vreemde periode tussenin dat je koters geen hol uitvoeren voor 12 uur ’s middags als het op hobby’s aankomt (ook wel wat bewust voor gekozen de laatste jaren. Hier geen gedoe en gerace met 25 hobby’s voor 3 kinders) en dan zit je in die fase dat je koters beginnen puberen, het liefst zelf tot ergens na de middag in hun bed liggen te stinken, maar wèl voor een hobby vroeg hun bed uit moeten (en jij dus ook) èn heb je bovendien terug een baby in huis die je op tijd en stond moet voederen (Poppy. Chanel interesseert het geen reet om hoe laat ge haar voedert, als ge haar maar voedert).
*Neemt diep adem*

Dussssss, dat wij vroeg uit ons bed waren. Voor het paardrijden van Stiefdochterlief. Niet dat wij nog mee moeten fietsen met haar ofzo, maar het is altijd leuker om niet alleen te moeten ontbijten natuurlijk. Kind is ook nog maar 15.

Het zorgde er wel voor dat ik nog voor het middageten mijn bos haar kon wassen èn laten drogen. Als je de hoeveelheid haar op mijn hoofd kent… dat is een prestatie, hoor, dit.

’s Middags trokken Husband, Zoonlief en ik richting Brussel voor de fietsbeurs. We hebben ondertussen al een goed idee welke bakfiets we willen, maar we wilden toch nog eens op onderzoek uitgaan welke mogelijkheden er nog waren.
Eye opener, hoor, die beurs, want dat we dus wel degelijk bij ons eerste gedacht gaan blijven. Want serieus, bakfietsen VANAF €5000?! Principes hebben will cost ya dus.

weekoverzicht 149 - zat. - mrscurly.be

1: Zoonlief was efkes testhond van het moment, want weegt evenveel als 2 volwassen honden samen. Kind wou wel niet blaffen om het echter te doen lijken… Spelbreker.
2 en 3: ik vind dat mij dat goed afgaat, zo ne bakvelo…

’s Avonds draaide ik nog een snelle pastasalade in elkaar, deed nog een avondwandeling met De Meisjes en dook de zetel in.
Good Saturday it was.
Good Saturday indeed.

Zondag werden we terug wakker met een wekker. Op zondag is er normaal gezien geen school, zou ’t ge denken. Da’s dan de hondenschool niet meegerekend.
Met plezier uit ons bed gerinkeld door die wekker, want het was zowaar Chanel’s eerste les. Crazy dogmom dat ik ben vond ik dat allemaal vreselijk spannend en leutig en al.

Zelfs met haar nerveus baasje naast haar deed ze het geweldig goed. Na zichzelf de eerste 5 minuten als ‘Chef van het plein’ te bewijzen, kalmeerde ze en deed ze de hele les haar best.
Behalve dan tijdens het stukje apporteren. Beest begrijpt er geen jota van waarom ze eigenlijk een stuk touw moet gaan halen dat ik weggooi.
Om het ne minuut later terug te herhalen.
‘Loopt er zelf om, mens’, ziet ge haar zo denken.
Can’t blame her…

Bij thuiskomst vonden we drie koters die, wonder oh wonder, hun pyjama al hadden ingeruild voor kledij. En ’t was nog maar iets na elven. Sterk werk, zenne.
We sprongen allemaal in de auto en reden naar het bos in de buurt voor een stevige (maar nog steeds korte met Poppy) wandeling met ons 7.
Genietmomentje van de dag.

Na de lunch verschanste ik me in de keuken voor een proefbaksel en Husband en de koters in de tuin voor wat spierballen-gerol met zagen en houten balken.
Ken uw plaats in het rollenpatroon, zeggen ze daartegen.

Het zorgde er wel voor dat we enkele uren later een havermout/appeltaart konden eten terwijl we naar 2 zelfgemaakte zitbanken rond onze fire pit konden kijken.
Aja, de regen viel ondertussen met bakken uit de lucht, geen kat die dan een vuurke gaat maken en met zijn taart buiten gaat zitten.

weekoverzicht 149 - zo. - mrscurly.be

1: Eerste schooldag voor Chanel… schijt heel het plein onder.

We sloten onze week af met warme chocolademelk, taart en toch maar weer die zeldzame (want pubers, mensen) momentjes quality time om op terug te kijken.
Hoe eenvoudig ze voor een ander ook mogen zijn, zo speciaal zijn ze voor ons ♥

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

 

3 Reacties

  1. september 25, 2019 / 1:49 pm

    Haha om de zoveel tijd gaan wij ook langs alle honden brolwinkels om ons arm te kopen aan – inderdaad – brol waar onzen Archie meestal na vijf minuten al door zit. Alles in frut vaneen :p En dan nemen we ons plechtig voor om zo gene brol meer te kopen maar kijk, wij zijn zwak. Toch als’t om die beesten gaat 🙂
    Irene onlangs geplaatst…5 Dagen 5 outfitsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: