We survived the week(end)! – photo diary #55

We survived the week(end) - photo diary - 25 sept. - mrscurlyblog.wordpress.com

Zou het kunnen dat we toch nog een mooie nazomer krijgen?
Het ziet er alleszins naar uit… De voorbije week liet de zon haar alvast meer en meer zien. Meer van da!

Maandag begon spannend. Zoonlief mocht voor de eerste keer alleen naar school fietsen. Ik ben zo’n geflipte moederkip die dan maar op dezelfde route achterna gaat wandelen met Chanel om voor de zekerheid nog eens extra te controleren of hij goed is toegekomen.
De dag werd met een gerust hart en een fris hoofd gestart.

Wandeling maandagochtend - mrscurlyblog

De rest van de dag vulde ik met het koterdomein poetsen, bloggen, krachttraining en yoga.

Voor ik het wist was het alweer tijd om Zoonlief tegemoet te wandelen, want ja, ook naar huis fietsen mocht hij voor de eerste keer alleen.
Niet veel later zag ik in de verte een fluo geel klein ventje op me af fietsen. Het enige dat nog ontbrak was een vet zwaailicht op zijn helmpje. Maar hey, alles voor die veiligheid, niet?

We sloten de dag af met voetbaltraining, tortellini met worst *omnomnom* en het besef dat die koter weer een beetje groter was geworden die dag.

Dinsdag startte ik met een loopje. Terug 19 km extra op de teller. Slaaaaaay!!!!

1505815230224

De dag begon energiek en goed.

Yeah… hold that thought… de rest van de dag was ik lomper dan lomp en stootte ik alles om wat ik maar kon omstoten en verbrandde ik me nog net niet aan het strijkijzer.

20170919_120812

*eyeroll*

Chance dat ik de dag nog kon afsluiten met een meer dan geslaagd nieuw gerechtje: Mexicaanse tortilla schotel. Wordt binnenkort gedeeld 😉

Op woensdag zit dedeze ook op school. Ik trok weer richting de naailes en werkte de eerste zaken uit voor mijn winterjas. Ik heb nu al het koud zweet.

Na de lunch trokken Zoonlief en ik de stad in voor nog wat spulletjes voor in de naailes, stootte ik op van alle moois in de Veritas en slurpte ik van een soy latte met caramel die ik niet zelf in elkaar heb moeten draaien terwijl Zoonlief heel braafjes taart zat te smikkelen bij onze favoriete koffie/boekenbar Barboek.

woensdagmiddag - mrscurlyblog

Compleet relaxed en happy van wat extra quality time met ons tweetjes sloten we de dag af met de leftovers van dinsdag en onderuit gezakt voor de tv.

Ook donderdag mocht Zoonlief zichzelf terug bewijzen door alleen naar school te fietsen terwijl ik hem vanuit de verte volgde met Chanel in mijn kielzog.

20170921_092454

Na de stevige ochtendwandeling keerde ik het huis helemaal ondersteboven en schrobde en boende ik tot alles terug spic en span was.

Ik deed nog mijn krachttraining en yoga en ontdekte dat mijn benen ondertussen stilletjes aan terug hetzelfde kleurtje als mijn shortje begonnen te krijgen.
Bummer.

20170921_143935

Terwijl Zoonlief naar de voetbaltraining was, prepareerde ik al de rijstschotel met tonijn en bonen en na zijn thuiskomst en het avondeten, we called it a day.

Vrijdag is hier voor lopen. Dan staat mijn lange duurloop altijd ingepland. Deze week viel het al bij al mee en moest ik maar 24 km. Vreemd hoe je zo’n afstand op den duur een meevaller vindt als je verder gewend bent.

1506077381900

Niet veel later wandelde ik het huis alweer in en werd ik verrast door een pakje van Zalando. De Birckenstocks die ik woensdag had besteld waren geleverd. Jeej!
Ooit klapte ik net niet dubbel met braakneigingen bij het zien van zulke sletsen, nu komen die niet meer van voeten. Tè comfortabel gewoon.
En geef toe, als ze in rosé goud zijn, zijn ze toch ook gewoon mooi, niet?

20170922_090952

Ik vouwde me nog dubbel op mijn yoga mat voor een goede stretch en dan was het alweer tijd om Zoonlief op te wachten.

Bij thuiskomst ontdekte hij de lege doos van Zalando en in een creatieve bui flanste hij er nog een waar kunstwerkje mee in elkaar.
Een waar genie, dat kind van mij.

20170922_162340

Een goed uur later huppelden ook Stiefdochter- en Stiefzoonlief de deur weer door, maakte Stiefzoonlief zich klaar voor de voetbaltraining en achteraf sloten we de week af met onze traditionele frietjesavond op vrijdag. Met vijf personen rond de tafel. Nothing but love, people.

Zaterdag begon dan weer in pure stress. Met twee voetballende koters in huis krijg je weekends op uw dak waarin ze beiden matchen moeten spelen op verschillende locaties en waarvoor je van hot naar her mag crossen.
Had ik al gezegd dat ik voetbal eigenlijk haat? Ugh.

Husband nam de voetbalmatch in de voormiddag op zich terwijl ik de boel op het thuisfront draaiende hield en na een snelle lunch was het dan ook tijd voor Zoonliefs match in de namiddag.
Nog een geluk dat de zon van de partij was.

20170923_150726

zaterdag - mrscurlyblog

Links is onze happy face want ZON, mensen! Rechts is ons gezicht net achter dat we beseften dat we aan de rand van een voetbalveld stonden…

Na al het sportief geweld van de koters, ging Stiefdochterlief nog paardrijden en Husband voor zijn lange duurloop terwijl ik een stoofpotje met kikkererwten in elkaar draaide.

Nadat de koters in hun bed lagen, hadden Husband en ik nood aan een goed dosis ontspanning, dus rolden we onze yoga matten uit en terwijl we nog wat napraatten over de dag, stretchen we als nooit tevoren.
Het gestretch werd verder gezet op de bank terwijl we naar ‘Taken 3′ keken en compleet crashten om rond 1 uur wakker te schieten en ons richting ons bed te slepen.
Rock n’ roll.

20170923_213523

Zondag sliepen we ons allemaal een beetje uit. Iets na negenen rolden we allemaal onze nest uit en installeerden we ons aan de eettafel voor een lang en relaxed ontbijt.

In de namiddag reden we naar Planckendael en wandelden er rustig rond terwijl we ons vergaapten aan al het moois dat de dierenwereld ons te bieden heeft terwijl we genoten van een alles mag, niets moet-dagje zonder dat we op onze horloge moesten kijken.

zondagmiddag - mrscurlyblog

20170924_191435

We genoten van muffins, donuts en taart op het terras en ’s avonds van een pasta ovenschotel met een Mexican twist terwijl we konden terug kijken op een zalige afsluiter van het weekend ♥

Blogs van de voorbije week:

kus

Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin’!

 

14 Reacties

 1. september 25, 2017 / 12:20 pm

  Neee Neee Neee !! Birckenstocks kunnen gewoon NIET.. welke kleur dan ook!
  Dan maar liever op blote poten dan op die dingen lopen! hahahahahahahaha

  • oktober 2, 2017 / 6:18 pm

   En als ik ze pimp met roze glitters enzo? 😀

     • oktober 2, 2017 / 6:22 pm

      Woman !! 😬 je kunt er maar één ding mee doen.. begraven!! Heel diep!!

     • oktober 2, 2017 / 6:24 pm

      Hahahahahahaha! 😀 Pssssttttt, hier in Leuven, waar ik woon, lopen sommigen (redelijk veel zelfs) daar zelfs in de winter mee over straat. Met sokken in. Stel je voor! 😀 Dat is zelfs voor mij een brug te ver 😀 😀

     • oktober 2, 2017 / 7:25 pm

      😲😲😲 met sokken ???
      Ohhhh mijn god !!
      Nee dat kan echt niet.
      Ik zou die mensen tackelen, die “schoenen” van hun voeten rukken en al schelden wegrennen om ze ergens ver ver weg te dumpen !!

     • oktober 2, 2017 / 6:37 pm

      Met… hou u vast… WITTE sokken 😀

     • oktober 2, 2017 / 6:45 pm

      *slaat zichzelf voor het hoofd*
      … dat zo’n mensen nog bestaan..

 2. september 26, 2017 / 4:39 pm

  Birkenstocks vind ik helemaal oke. Je moet lief zijn voor je voeten want ze maken ontzettend veel kilometers.

  • oktober 2, 2017 / 6:17 pm

   Totally. Die voetjes moeten toch wat verzetten zo op een dagje, hè.

 3. september 27, 2017 / 12:13 pm

  Wat een lieve hond! Is het een Tibetaanse Terrier?

  • oktober 2, 2017 / 6:15 pm

   Inderdaad! 🙂 Een tibetaantje. Fantastisch ras, super lief en geweldig met kindjes enzo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: