We survived the week(end)! – photo diary #63

We survived the weekend - photo diary 11 - 20 nov. - uitgelichte afb. - mrscurly.be

Maandag startte ik de week met een loopje. Niets zo goed als een kickstart van de week met een stevige 10 km in de benen.
Hardlopen in de zon, mensen.
In. De. Zon.
Hell yeah.

We survived the weekend - photo diary 1 - 20 nov. - mrscurly.be

Na het loopje stortte ik me op het koterdomein en poetste de hele bovenverdieping.
Jezus, zeg, wat een rommelige en vuile kinders hebben wij.

Die dag werd ook nog mijn cadeautje voor mezelf (oh ja) geleverd:

We survived the weekend - photo diary 2 - 20 nov. - mrscurly.be
Zo super blij mee! Komt dus niet meer van mijn nek 😉

Voor ik het goed en wel besefte was de dag alweer om en trok Zoonlief richting de voetbaltraining en ik richting mijn keuken.
Het avondeten die dag was wederom een culinair hoogstandje: omelet met aardappelen en gestoofde worteltjes.
In case you are wondering: soms ben ik eens lui als het op koken aankomt en aangezien ik geen vlees eet èn toch vrij veel sport, moet ik op regelmatige basis eieren eten.
Maar ik ben vooral lui.

Dinsdag scharrelde ik (tok tok) de hele dag binnenshuis rond. Er werd geblogd, krachttraining gedaan, yoga gedaan, de strijk werd weer weggewerkt (ugh) en Chanel kreeg weer de nodige borstel- en ambeteerbeurt.

We survived the weekend - photo diary 3 - 20 nov. - mrscurly.be

’s Avonds toverde ik een iets smakelijker gerecht dan de dag ervoor op tafel, nl. zalm met pasta en spinazie en sloten we de dag content (lekker eten maakt ons altijd blij) en moe af.

Woensdag ga ik altijd naar de naailes. Deze week irriteerde ik mijn juf waarschijnlijk mateloos, want ik had mijn jurkje voor het bal die vrijdag erop mee en vroeg of ze me kon helpen het aan te passen. Iets met geen heupen enzo. Don’t ask.

Enkele uurtjes later ging ik terug huiswaarts met een jas die nog geen centimeter was opgeschoten, maar wel met een jurk die de allerbeste juf ever zo goed als op mijn lijf heeft genaaid.
Gotta love the woman.

’s Middags trokken we nog even de stad in zodat ik mijn stash make up van Kiko kon aanvullen, kochten we nog een klein cadeautje bij Rituals voor schoonzusje en voor de juf van de naailes en hielden we ons aan de verplichte tussenstop aan het ‘Luikse wafel-kraam’.

De dag was grijs, miezerig en kou, maar op de één of andere manier toch nog super gezellig. Dat heb je dan als je de stad intrekt met je twee venten 🙂

We survived the weekend - photo diary 4 - 20 nov. - mrscurly.be
Na ons shopping tripje had Zoonlief nog een voetbalwedstrijd tegen de meisjesploeg en stond ik aan de zijlijn een beetje te draaien en drentelen, niet goed wetend voor wie te supporteren. You know, moest ik nu voor Zoonlief supporteren of voor de dames? Een beetje girl power enzo.
Ik ging dan maar voor supporteren voor beiden.
Echte kick ass vrouwen doen da.

Het was al redelijk laat tegen dat we terug thuis kwamen, dus veel meer dan een croque monsieur werd er niet meer geprepareerd.

Niet veel later lag Zoonlief uitgeput in zijn bed en ik te snurken op de bank.

Donderdag was terug voor lopen.
Ik ging voor de 15 km en tegelijkertijd mijn langste loopje sinds de marathon.
Mijn God, dat voelde goed!
Verklaar me gek, maar ik ben van de lange afstanden. Van zodra ik richting die 15 km, en dan het liefst eigenlijk boven die 20 km, ga heb ik die echte runners’ high.

Zot content hobbelde ik een uur en half later de deur weer door en ging voor nog een uurtje yoga terwijl La Mamma en ik een beetje bijpraten aan de telefoon.

We survived the weekend - photo diary 5 - 20 nov. - mrscurly.be

’s Middags was het alle hens aan dek en poetste ik nog eens het hele huis. Ik had mezelf net een weg naar buiten gedweild toen Zoonlief thuis kwam van school en we ons alweer moesten klaarmaken voor de avondrush van huiswerk maken, tussendoortjes eten en op tijd op de voetbaltraining geraken.
We failed.

Enkele uren later zette ik een nieuw gerecht, vegetarische meatloaf, op tafel, dat compleet mislukt was. Smaak zat goed, maar het ding viel gewoon uit elkaar.
Soit, 10/10 voor de moeite.

Vrijdag stond volledig in het teken van het jaarlijks bal van Husband’s werk.
Nadat ik ’s ochtends mijn haar had gewassen (ja, ik doe dat al ’s ochtends, want het duurt bijna een hele dag eer die toestand droog is), werkte ik nog wat zaken uit voor de blog, lakte mijn nagels en ergens in de namiddag begon ik dan aan het zwaardere plamuurwerk.
Het schminken dus.

Iets meer dan een uur voor we moesten vertrekken kwamen Husband’s ouders aan, zij waren babysitters van dienst die avond.
Met een gerust hart lieten we niet veel later onze lieftallige nakomelingen bij hen achter en reden richting het feestgedruis.

We survived the weekend - photo diary 7 - 20 nov. - mrscurly.be

We survived the weekend - photo diary 8 - 20 nov. - mrscurly.beDe avond werd gevuld met eten, drinken, bijpraten met iedereen en kapot gaan van onze pijnlijke voeten in nieuwe stiletto’s.

 

Tegen half 5 ’s ochtends kropen we ons bed in voor de welverdiende slaap.
We gingen het ons beklagen enkele uren later…

Zaterdagochtend startte de dag na 2 en een half uurtjes slaap. Ik moet je niet vertellen hoe ik erbij liep. Ik kroop nog net niet door mijn keuken terwijl ik het ontbijt klaar zette voor iedereen.

We survived the weekend - photo diary 9 - 20 nov. - mrscurly.be

Picking up the pieces die ochtend…
Letterlijk.

Na een gezellig ontbijt met de schoonouders en de koters, werd er nog een voetbalmatch gespeeld door Zoonlief en Stiefzoonlief die Husband (praise the Lord!) op zich nam.
Ondertussen ondernam ik hopeloze pogingen mijn wallen weg te werken.
I failed.
Big time.

De rest van de dag werd gevuld met quality time met de schoonouders en eens zij terug huiswaarts waren vertrokken, hadden we in no time onze pyjama’s aan, frietjes binnen gepropt en ons geïnstalleerd op de bank.
Movie night it was.
Hoe ik in godsnaam de hele film heb kunnen uitzitten is me nog steeds een raadsel…

Op zondag is het hier traditie om te brunchen.
We duwden terug havermoutpannenkoeken binnen, roosterden brood om er dan een dikke laag choco op te smeren en bleven zo lang mogelijk aanlummelen in pyjama.

We survived the weekend - photo diary 11 - 20 nov. - mrscurly.be

Zowel Husband als ikzelf waren al een beetje bekomen van onze vrijdagavond-uitspatting (op onze leeftijd vraagt een avondje uit evenveel herstel als dat je nodig hebt van een kleine operatie) en vonden dus de energie om wat te diy-en en de koters op te trommelen voor het maken van de foto’s voor onze kerstkaartjes.
Ook zo’n traditie hier: ieder jaar proberen we het beste uit onszelf te halen en een iet of wat funny christmas card in elkaar te steken.
In geen tijd was het ding geklonken en terwijl de koters buiten nog eens al voetballend het beste van zichzelf gaven, blogde ik dit in elkaar.

We sloten de dag af met een vegetarische ovenschotel en terugkijkend op een goed gevulde week met een party hardy afsluiter en een gezellig en huiselijk einde.
Meer moet deze chica niet hebben om gelukkig te zijn ♥

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

 1. november 21, 2017 / 11:21 pm

  Jammer van die meatloaf. Omelet met aardappelen en gestoofde worteltjes klinkt trouwens erg goed.

  Wat zag je er prachtig uit in dat zwarte jurkje!
  Leuke update weer. Greeting from your also lazy cook blogmaatje 😉

  • november 27, 2017 / 7:38 pm

   Thanks! Jurkje zat ook nog eens zalig! Alleen jammer dat ik 3 dagen later nog krom liep door de hakken 😀

   Ik dacht dat jij nochtans mega graag kookte… 😉 :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: