We survived the week(end)! – photo diary #68

Maandag begon de week terug met een sh*tload administratie wegwerken. Aan de ene kant van de eettafel zat Husband aan zijn laptop, aan de andere kant ik en tussen ons in veel te veel papierwerk. Eikes, zeg.

Na de lunch gaf ik er de brui aan en hield me verder bezig met het inpakken van stapels kerstcadeautjes. Een tape-gevecht, zenuwinzinking en enkele uren later lag de vloer onder de kerstboom volledig bedekt met cadeautjes.
FIY, volgend jaar leg ik mezelf onder die boom, ‘cause my presence is the real present.

We survived the week(end)! #68 - ma. - mrscurly.be

’s Avonds stond er nog een evaluatie van de voetbalclub voor de boys op het programma (hoe serieus kunt ge zoiets nemen, seg…) en binnenduwen van Ebly bolognèse.
Tarwe dus.
Hardlopersfret.

Dinsdag startte met een loopje. Wreed tegen mijn goesting rende ik richting de Finse piste en tot mijn verbazing rende ik er sneller dan ik er tot nu al had gerend. I’m starting to get the hang of da Finse piste-ding.

Twaalf kilometer later (en een enorm trots gevoel, want mooie tijd – 5:30/km – neergezet enzo) hobbelde ik de deur weer door en vond Stiefdochterlief al netflixend op de bank. Die pubers tegenwoordig hebben het verdorie niet slecht, iedere keer een week extra congé na die examens en al…
Ik deed dan maar mee, maar vanop mijn yoga mat.

We survived the week(end)! #68 - di. - mrscurly.be

’s Middags trokken we nog snel naar de stad, want Zoonlief deed met zijn school mee aan de Kerstloop van Leuven.
Daar gaan we met plezier, bezweet en al, voor gaan supporteren.

We survived the week(end)! #68 - di. 1 - mrscurly.be

Zie die voetjes! Natural talent…

De rest van de dag was voor strijken en het eerste gerechtje proberen uit de kookboek van Renata Rehor, Food 2 Run: taco’s met guacamole.
Finger-licking-good. Zelfs de koters bleven maar duwen.

Woensdag was terug voor naaien. Je ziet ondertussen al dat het een jas is, nu nog de voering erin zetten. Ik veronderstel dat ik het ding wel afkrijg tegen 2031 ofzo…
De juffen trakteerden ons ook nog op gebakjes, want de laatste les voor Kerst en Nieuwjaar enzo en iedere reden is gewoon reden genoeg om te feesten.
Ze hadden ook nog eens onthouden dat ik een abnormale obsessie heb voor frangipanes en hadden er dan ook voor gezorgd dat dit er was. Alleen al daarvoor verdienen ze hun plek in de hemel, vind ik.

We survived the week(end)! #68 - woe. - mrscurly.be

Na de lunch werd de helft van de middag gereserveerd voor het helpen studeren bij Zoonlief (hoe het kind zo’n resultaten haalt, is me een raadsel. Je hebt geen haat jegens studeren gezien tot je dat kind van mij hebt zien studeren) en de andere helft voor het kerstfeestje van de voetbalclub waar zowel Zoonlief als Stiefzoonlief bij voetballen.
… dat ik even skipte.
Ze trokken er samen met de fiets op uit voor het ontvangen van hun cadeautje, frietjes eten en, je raadt het al: voetballen.
Ondertussen ruimde ik hun crap hier thuis op en tegen dat mijn ovenschotel met vis en aardappeltjes uit de oven werd gehaald, kwamen ze doorweekt door de achterdeur gewandeld met in hun kielzog Stiefdochterlief.

’s Avonds sloot ik de dag af met Netflix (dit oudje heeft sinds kort Netflix ontdekt) terwijl Husband op het werk bleef en de koters flink lagen te slapen.
Mommy me-time. I love it.

Donderdag was poetsdag.
Niks speciaals over te zeggen, behalve dan dat het huis het proper zijn welgeteld een uur heeft volgehouden.
Tot die gekken allemaal de deur doorstormden.

Na het poetsen overtuigde ik mezelf om aan mijn krachttraining te beginnen (de eerste keer van de week – shame on me) en mij op mijn yoga mat te installeren.
Op het moment dat ik eraf rolde, kwam Husband thuis van het werk en niet veel later de koters van school en Stiefdochterlief van een middagje shoppen met een vriendin.

We survived the week(end)! #68 - do. - mrscurly.be

We placeerden ons aan de eettafel, de één voor tekenen, de ander voor leuteren en genoten van het gewoon samen zijn.

Ik maakte nog een pasta met spinazie en ricotta en called it a day

Vrijdag’s doe ik normaal gezien een duurloopje. Not this time. Dat hield ik voor de dag erna.
Ik startte de dag rustig op met wat zaken uitwerken voor de blog en dan was het kapsel van Chanel aan de beurt.
En haar optuigen als Kerstboom.

We survived the week(end)! #68 - vrij. - mrscurly.be

Tegen dat ik klaar was met die halve weerwolf haar haar kwam Zoonlief al thuis van school. Vrijdagen zijn hier korte dagen. Scholen werken niet langer dan tot 15u. *eyeroll* Met als gevolg dat ik normaal gezien buiten sporten geen reet gedaan krijg op zo’n dag.

Soit, we genoten van het beetje tijd samen dat we nog hadden en praatten bij over de dag en de aankomende Kerstvakantie vooraleer zijn vader aan de deur stond om hem op te pikken voor papa-week en Stiefzoon- en Stiefdochterlief naar hun moeder werden gebracht.
Het huis is nu dus stil en leeg voor de komende week.
Merry f*cking Christmas to me.

De rest van de avond hielden we ons bezig met de leftovers van de dag ervoor op te eten (ik heb echt een vreselijk probleem met pasta koken) en Netflix and chill of zoiets.

Zaterdag sliepen we uit. Alez, een beetje… tegen half 10 kropen we ons bed uit en lummelden wat rond met een kop koffie in ons hand.
God, I love mornings like these. Winterstop bij de voetbal (maw: geen pokkevroege wedstrijden), geen afspraken, geen uur waar je moet op letten, … Zalig gewoon.

We survived the week(end)! #68 - zat. - mrscurly.be

Juist voor het middageten besloot ik me maar wat te fatsoeneren (failed), want we hadden nog een duurloopje te doen.

In de namiddag trokken we onze loopschoenen aan en liepen een zevental kilometer richting centrum Leuven waar StuBru een heel dorp had opgezet voor de Warmathon voor de Warmste Week.
Dat is geen wedstrijd ofzo en er zijn geen medailles te krijgen. Nope. Je schrijft je in, betaald netjes je inschrijving en die centjes gaan naar één van de duizend goede doelen geselecteerd voor die Warmste Week.
Maw dus: lopen voor het goed doel. En deze keer eens niet voor jezelf 😉

We liepen er een paar keer rond het parcours, waarna we terug richting huis liepen om uiteindelijk aan een goede 25 km te komen.
Kick ass.

We survived the week(end)! #68 - zat. 1 - mrscurly.be

25 km lopen in de winter is vertrekken als het licht is en thuiskomen als het donker is. Ondertussen schaamteloos reclame aan het maken voor RunForMS. Ik mag da.

We smeten ons nog eens op onze yoga mat voor een goede stretch en maakten dan wraps met alle groenten die nog in onze ijskast lagen.
Improvisatie leidt soms tot de beste dingen *omnomnom*

We worden nog goed in het uitslapen, want zondag kwamen we terug maar tegen tienen uit onze nest gekropen.
We lummelden wat aan tot aan het middaguur en tot ik me echt wel moest beginnen klaarmaken. (lees: ik moest echt wel nodig mijn tanden poetsen.)

Het was Kerstavond en in vergelijking met de voorbije jaren hadden we no plans what so ever. Het enige dat we enigszins gepland hadden was richting Wachtebeke rijden om bij de slotshow van De Warmste Week van StuBru te zijn.
Kerstavond lieten we dit jaar een beetje aan ons voorbij gaan (no kids in the house enzo…) en dus besloten we maar om in plaats van onze centen te gaan spenderen op restaurant terwijl we onze koters aan het missen waren, om ze te gaan spenderen aan het goede doel.

We survived the week(end)! #68 - zon. 1 - mrscurly.be

Ons Kerstdiner bestond uit een glas cava, frieten en een pizza baguette in de kou op het terrein van Music For Life. En weet ge wa? Het werd uiteindelijk één van de leutigste Kerstavonden die we al hadden gehad.
Na het binnenwerken van ons culinair hoogstaand Kerstdiner schaarden we ons tussen de massa volk aan het podium om te zien en horen welk bedrag ze nu juist bij elkaar hadden geraapt voor al die goede doelen. Meer dan €10 000 000, mensen. Zotjeuuuuus.
Ik vind dat we daar als Belg best wel fier op mogen zijn.

We survived the week(end)! #68 - zon. 2 - mrscurly.be

Na het vuurwerk als afsluiter te bewonderen besloten we nog even binnen te wippen bij La Mamma vooraleer we terug huiswaarts reden.

We survived the week(end)! #68 - zon. - mrscurly.be

We sloten onze week af, aftellend naar de dag dat onze koters terug thuis waren, maar toch met een warm gevoel. Dat doet die Warmste Week toch wel met een mens ♥

Blogs van de voorbije week:

4 Reacties

 1. december 25, 2017 / 10:04 pm

  I love je weekoverzichtjes!
  Geniet nog van de rust in huis voor alle kinders en koters terug zijn.
  Klinkt inderdaad als een megagezellige xmas eve, veel toffer dan uren aan tafel zitten om je vol te proppen 🙂

  • december 27, 2017 / 8:05 pm

   Hahaha, thanks! 😀
   Even de batterijen opladen vooraleer we aan de overdosis eten en feesten beginnen hier 😉

 2. december 26, 2017 / 8:35 pm

  Heerlijk weekoverzicht weer! Wat goed dat jullie de centen aan het goede doel hebben gegeven en dan ook nog een heerlijke avond hebben gehad.
  Nesrin onlangs geplaatst…Beauty favorieten 2017My Profile

  • december 27, 2017 / 8:07 pm

   Thanks! :*
   Geld moet rollen, zeg ik altijd 😀 Maar het is nog eens des te leuker als het in de richting van wat goede doelen rolt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: