We survived the week(end)! – photo diary #69

De voorbije week hielden Husband en ik ons vrij rustig. But don’t be fooled, het was allemaal pure mentale voorbereiding op het weekend dat we spendeerden met mijn crazy ass family.
Which I love dearly btw πŸ™‚
Most of the time…

Maandag was Kerstdag. Voor ons werd het de meest relaxte Kerst ever. We hadden niks gepland en hadden geen verplichtingen what so ever.
In plaats van voor vreetronde 5 ergens te gaan aanschuiven, begonnen wij de dag met een kleine brunch, om dan, na wat rond te lummelen, onze fietskledij aan te trekken en een fietstocht te doen van 25 km. Want ge weet wel: 25k on December 25 enzo…

We survived the week(end)! #69 - ma. - mrscurly.be (1)

We survived the week(end)! #69 - ma. 1 - mrscurly.be

Na thuiskomst hield ik me bezig in de keuken met onze eigen versie van het Kerstdiner: paΓ«lla met als dessert een chocoladebom-cake.
Veel lekkerder dan uitgedroogde kalkoen.

We sloten Kerstdag relaxed af op de bank met Netflix.

Dinsdag begon de dag iets vroeger, we hadden namelijk een loopje gepland. Husband en ik trokken er samen op uit voor een intervalleke. Het was eentje van 5 keer 2 km aan 5 minuten per km met tussenin 2 minuutjes rust.
Die intervallekes zijn zowat de enige loopjes die we samen kunnen lopen, want al die andere werken we op elkanders zenuwen. Of hij loopt te traag of ik te snel. You catch my drift, right? πŸ˜‰

We survived the week(end)! #69 - di. - mrscurly.be

Iets meer dan een uur later kwamen we moe, maar voldaan terug thuis en maakten we ons op voor nog wat gerek en gestrek op onze yoga matten.

Na de lunch hield ik me bezig met de strijk en bloggen en de geruststellende wetenschap dat ik geen hol moest uitvoeren voor het avondeten. PaΓ«lla maak ik gewoon voor twee dagen πŸ˜‰

Woensdag startte de dag met een bezoekje van de dierenoppasser. Ze kwam langs voor de laatste afspraken voor een aankomend weekendje. Altijd leuk om te weten dat je fluffy liefdes in goede handen zijn.

De rest van de voormiddag was ik bezig met het maken van de koffers van de boys terwijl Husband nog een rondje ging fietsen en de namiddag werd gereserveerd voor Chanel’s spaday.
Het verwende nest.

We survived the week(end)! #69 - woe. - mrscurly.be

We sloten de dag af met mijn vegetarische lasagne en zaken uitwerken voor de blog.
Oh ja, en Netflix.
Rock n’ roll.

Donderdag begon met gejammer. Het eerste wat ik merkte toen ik wakker werd was dat ik weer een joekel van een koortsblaas aan het krijgen was.
Koortsblazen bij mij zijn geen gewone koortsblazen. Neen, er groeit gewoon een tweede hoofd op die lip van mij.
Geweldig gewoon.

Soit, na mijn half uur gezeur en mijn dosis medicatie in te nemen kwam ik tot het besef dat er ergere dingen op de wereld zijn dan een lip als dat ik net uit de boksring kwam en ging ik over op de orde van de dag: poetsen.

De dag werd alleszins beter afgesloten dan hij was begonnen, want er lag uiteindelijk toch nog een pakje onder de boom voor mij πŸ˜€

We survived the week(end)! #69 - do. - mrscurly.be (1)

Cadeautjes inpakken is niet Husband’s sterkste kant…

We survived the week(end)! #69 - do. 1 - mrscurly.be (1)

Hij had dus duidelijk mijn blog gelezen πŸ˜€

Vrijdag ging de wekker vroeger af dan hij de afgelopen dagen al was afgegaan. Om half zeven strompelde ik mijn bed uit en maakte me op voor een vroeg rondje hardlopen.
Je kan er tegenop zien, tegen dat vroeg gaan lopen, of je houdt ervan. Ik hoor tot die tweede groep. Er is niks zo plezant als in alle rust en stilte te kunnen hardlopen terwijl je de zon ziet opkomen. Puur genieten terwijl je het gevoel hebt alleen op de wereld te zijn.

Nog geen twee en een half uur later, maar wel 27 km later hobbelde ik de deur alweer door.
Slayed it! Ik liep de 27 km aan een een tempo dat ik normaal gezien bij mijn kortere rondjes loop. Go me! πŸ˜€

We survived the week(end)! #69 - vrij. - mrscurly.be (1)

Niet veel later kwam Husband ook thuis van zijn rondje lopen en samen draaiden we ons nog in een tiendubbele knoop op onze yoga mat.
Na de lunch werd de rest van de dag gevuld met koffers maken en alles klaarmaken voor een weekend weg met La Mamma, BroerliefΒ  en Schoonzusje.

Rond 17 uur vielen Stiefdochter- en Stiefzoonlief de deur door, met in hun kielzog La Mamma met Zoonlief en konden we vertrekken voor een weekend weg gevuld met eten, feesten en samenzijn met de nutcases.

Zaterdag werd ik wakker met een schoon zicht. En schoon geluid.
We hadden een huisje direct aan het water en onze slaapkamer, mèt huge ass window, keek er dan ook op uit. Zalig gewoon.
Na het wakker worden ging ik meteen buiten op ‘mijn’ dok gaan staan met mijn kop koffie. Maakte me geen hol uit dat alle buren me in vol ornaat in pyjama en op sloffen konden zien.

We survived the week(end)! #69 - zat. - mrscurly.be (1)

We spendeerden de eerste dag van ons weekendje weg geheel ontspannen met een brunch en lekker lang lummelen in pyjama en terwijl de mannen (Husband en Broerlief) met de koters nog even naar het zwembad gingen (dedeze hier was haar badpak vergeten) trokken La Mamma en ik er met de honden op uit voor een wandeling.

We survived the week(end)! #69 - zat. 1 - mrscurly.be (1)

Chanel completely wasted op La Mamma’s schoot…

We survived the week(end)! #69 - zat. 2 - mrscurly.be (1)

We sloten de dag af met lekker eten in het restaurant aan de rand van het domein en dessert in het huisje (chocolade- en caloriebommeke. Just the way I like it).

Zondag trokken we eropuit. We stapten allemaal in de auto en reden richting Maastricht. Ik was er nog nooit geweest (shame on me), maar ik weet nu al dat ik er sowieso nog vaak naar ga terugkeren. Staat keihard bovenaan mijn lijstje van meest gezellige steden ever nu.

We slenterden er door de winkelstraten, deden er een terrasje, brachten een bezoekje aan de Kerstmarkt en propten wafels met kleurkes binnen.
’t Zijn de feestdagen voor iets, hΓ¨, mensen.

We survived the week(end)! #69 - zo. - mrscurly.be (1)

We survived the week(end)! #69 - zo. 1 - mrscurly.be (1)

We survived the week(end)! #69 - zo. 3 - mrscurly.be (1)

Chanel wou een nieuwe trui… *eyeroll*

Tegen dat de avond viel, en we allemaal kapot en moe waren, reden we terug naar het vakantiehuisje waar we ons klaarmaakten voor het Oudejaarsdiner.
Hapjes, voorgerecht en hoofdgerecht passeerden de revue.
En kroketten.
Veel kroketten.
Oudejaar is niet geslaagd zonder kroketten.
Ahja, en cadeautjes naar ’t schijnt πŸ˜‰

Om middernacht verplaatsten we ons allemaal naar buiten en vergaapten we ons aan het vuurwerk.
*Ze mogen zeggen wat ze willen van de Nederlanders, they sure do know how to party.*
En waar we elkaar een Gelukkig Nieuwjaar wensten…

2018 al, folks.
En de wereld is nog steeds niet vergaan. In your face, Maya’s!

Happy New Year everyone! Dat 2018 mag gevuld zijn met liefde, vriendschap, een goede gezondheid en vooral veel leute! πŸ˜‰

Blogs van de voorbije week:

3 Reacties

 1. januari 3, 2018 / 11:11 am

  Ik denk: je doet wel mee aan de Nieuwjaarsloop in Leuven. Ik turen op de beelden van het journaal, maar zag geen wapperende haardos. Maar afijn, Mestriegg is ook heel erg leuk….
  Een vrolijk 2018 toegewenst!
  Conny onlangs geplaatst…Van noten en onrustMy Profile

  • januari 9, 2018 / 7:50 pm

   Hahahaha! Je ging me normaal gezien zien πŸ˜‰ Maar er kwam een familieweekend tussen πŸ˜€
   Happy 2018!! :*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: