We survived the week(end)! – photo diary #72

De voorbije week ging ik op sportief vlak een versnelling hoger, ging ik even terug naar mijn roots en sloten we emokippetjes-gewijs af…

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’.

Maandag begon ik met iets waar ik al enkele weken naar uitkeek: de Kerstboom afbreken en in het uiterste kelderhoekje duwen. Allemaal leuk en gezellig, zo’n kerstboom, maar na week 1 werkt het ding grondig op mijn zenuwen en krijg ik de kriebels van de hoeveelheid stof dat die toestand verzamelt.
Ik startte de week dus super blij dat onze woonkamer terug een beetje back to normal was.

Die stofvanger opruimen zorgde er natuurlijk ook voor dat er overal plastiek naalden te vinden waren, dus ruimde ik nog op en poetste ik ook nog eens de helft van de benedenverdieping.
De helft.
Want het was maandag.

We survived the week(end) - ma. - mrscurly.be

We survived the week(end) - ma. 1 - mrscurly.be

Opruimen en schuiven met dingen. Love it.

Ik deed nog wat krachttraining en ging nog eens gaan dubbelvouwen op mijn yoga mat vooraleer we ons alweer mochten klaarmaken voor de voetbaltraining voor Zoonlief.

’s Avonds maakte ik paëlla en called it a day.

Dinsdag startte met een loopje. Het loopje van de week ervoor, op vrijdag, ging helemaal niet goed, dus ik begon er enigszins nerveus aan. Dat ik voor een interval van 3 keer 2 km (met 2′ rustig lopen tussendoor) aan 5′ per kilometer ging hielp er ook niet echt aan.
Soit, mijn laatste interval die ik deed was van bijna een maand terug en die was 5 keer 2 km aan dat tempo en die liep ik op ”t gemakske’ uit.
Ik kalmeerde mezelf met het idee dat ik ondertussen al goed had bijgeslapen en terug van brol naar gezonde voeding was overgeschakeld na de feestdagen en begon eraan.

I killed it. Geen probleem what so ever. Dit zijn dus de loopjes waar ik zo van houd 🙂

We survived the week(end) - di. - mrscurly.be

Achteraf ging ik terug voor yoga en poetsen en kreeg Chanel nog een goede borstelbeurt.
Ik werkte nog wat zaken uit voor de blog en voor ik het goed en wel wist zat Zoonlief naast mij zijn huiswerk te maken en vertrok Stiefzoonlief naar de voetbaltraining terwijl Stiefdochterlief zich terug trok om te kunnen studeren.

Ik maakte een pastasalade en genoot nog wat verder van mijn runners’ high.

Woensdag begon grijs en regenachtig. Maar in tegenstelling tot anders maakte ik me er deze keer niet echt druk om. Husband was thuis en kon me dus met de wagen naar de naailes brengen.

Ik werkte verder aan mijn jas, die nog steeds voor geen meter vooruit lijkt te gaan, en praatte even bij met mijn collega-naaisters.

Na de lunch reden we richting Oost-Vlaanderen, want we hadden nog een Nieuwjaarsbezoekje te brengen aan mijn grootmoeder. We sleurden cadeautjes mee, propten ons vol met chocola (the woman knows what we need) en kwebbelden erop los.

We survived the week(end) - woe. - mrscurly.be

92 jaar, mensen. Can I get a Mexican waaaaaaaave?!

We sloten de dag af met een bezoekje aan de frituur onderweg naar huis en de mededeling dat we dit meer moesten doen.
Ik zeg geen nee.

Donderdag was voor money spending. ’s Ochtends reden Husband en ik naar Zaventem voor een bezoekje aan onze favoriete winkel ‘Runnerslab’.
Normaal gezien houd ik het aantal kilometers bij van mijn loopschoenen, bij mijn huidige ben ik dit dus glad vergeten doen. Whatever… 1 ‘marathontraining’ (als je twee keer lopen per week überhaupt marathontraining kunt noemen…) en 1 effectieve marathon verder ben ik wel toe aan nieuwe zou ik zo denken.

Een uur later reden we terug huiswaarts met elk een nieuw paar loopschoenen rijker. Jeej!
En ook een teleurstelling rijker… want we kregen te horen dat TomTom stopt met het maken van sporthorloges.
Bummer. Big time.
Ben ik verplicht om over te stappen naar het te dure Garmin of mij geheel onbekende Polar als mijn oh zo dierbare TomTom het ooit begeeft…

We survived the week(end) - do. - mrscurly.be

Old vs. new.

De rest van de middag was weggelegd voor een sh*tload strijk (ugh) en mails beantwoorden.

’s Avonds trakteerde ik die nest gekken van me op een culinair hoogstandje à la patatten met cordon blue (en veggie shnitzel voor mezelf) en erwten.
Vijf sterren waard.
Minstens.

Vrijdag kregen we bezoek. Van een journaliste en een fotograaf. Yep. Wij. In de gazet. Komt da tegen, zeg. Binnenkort krijg je daar sowieso meer over te horen/lezen 😉

Een tiental minuten voor de fotograaf ons huis kwam binnengewandeld voelde ik een migraine-aanval van ‘k zal u gaan hebben opkomen. Iets met omgevingsgeluiden, mij moeten concentreren op het gesprek en toch wel wat nervositeit deden mij de das om. Of hoe je als migrainelijder van de minste scheet een aanval kan krijgen. Teveel prikkels ineens en ik heb het aan mijnen rekker.
Ik ga dus met ne mottige migraine-kop in de gazet komen. Jeej. Not.

Soit, we delen alles dan wel onder de hashtags #nofilter en #reallife.

Niet lang nadat ze de deur uit waren, rolden de koters er weer door. Ik duwde nog wat chocolade cake door hun strot (volledig tegen hun goesting. Dat weet je zo, natuurlijk.) en we genoten nog even van wat tijd met ons vijfjes vooraleer ze alweer naar de exen vertrokken.

We survived the week(end) - vrij. - mrscurly.be

Husband en ik sloten onze vrijdag af met een testritje in de Cambio-wagen die mijn transport voor lange ritten zal zijn de komende maanden, het smikkelen van Ebly bolognèse en movie night.
Tegen elkaar gepropt en handjes vasthoudend.

Zaterdag begon met uitslapen. We needed it. Big time.
Kort nadat we uit ons bed waren gekropen (letterlijk), trokken we onze loopschoenen aan en gingen voor een loopje. Husband deed er 24, ik 18. We both rocked at it. *vuistje, Husband*

Na het lopen drapeerden we ons allebei nog eens op onze yoga mat voor een diepe stretch en hielden we ons nog bezig met de laatste administratieve ditjes en datjes voor zijn vertrek…

We survived the week(end) - zat. - mrscurly.be

Neen, beenwarmers zijn NIET out of fashion!

Nog geen uur later gaf ik er de brui aan, sprong onder de douche en schoven we aan tafel voor het avondeten.

De zaterdag werd afgesloten zoals de vrijdag: met movie night en handjes vasthouden #emokippeuuuuuuun.

Zondag begon vreemd. Net na het wakker worden kwam ik meteen tot het besef dat Husband die dag zou vertrekken voor enkele maanden (met wel af en toe een weekendje thuis, maar toch…), hij werd dus meteen in een wurggreep geklemd en zo vastgepind voor een uur.
He loved it.

We survived the week(end) - zo. 1 - mrscurly.be

Annoying the living sh*t out of him…

Uiteindelijk sleepten we onze luie konten maar uit bed voor de brunch en het rekken en uitstellen van het vertrek.
Hij maakte zijn koffer voor de komende 3 weken, ik maakte me klaar om Zoonlief te gaan ophalen bij zijn vader.

Tegen 14 uur stond ik aan het raam in de woonkamer Husband uit te zwaaien. De mascara die ik er een uur voorheen had opgedaan, er terug afgeblijt.

De rest van de middag spendeerde ik met een poging tot fixen van mijn blijtsmoel, een blitzbezoekje aan La Mamma en Zoonlief oppikken.

Highlight of the day? Na maaaaaaaanden zo goed als niet meer met een auto te rijden, heb ik mezelf en Zoonlief levend en wel met de huurauto van Cambio thuis gekregen.
’t Gaan de kleine dingskes zijn de komende maanden… ♥

We survived the week(end) - zo. - mrscurly.be

My ride for the day.

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

 1. januari 22, 2018 / 4:40 pm

  Ik ben benieuwd naar je ervaring met Cambio 🙂 Ik denk er ook over na! En team Garmin hier hoor! Ik help je wel met installeren :-D.

  • januari 25, 2018 / 5:56 pm

   Tot nu toe (nog maar 2 keer gebruikt 😀 ) vind ik het een handig systeem, die Cambio 😉 Ik heb maar 1 keer per week een auto nodig en dat is voor de boodschappen (soms een 2de keer voor het tripje ‘Zoonlief afhalen bij z’n vader’). En dan ook alleen maar nu den Husband in het buitenland zit. Vond het dus stom dat ik alleen daarvoor terug een tweede auto moest kopen. Cambio is dan wel een fantastisch alternatief natuurlijk 😉
   Ach, die Garmin… onbekend is onbemind zeker? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: