We survived the week(end)! – photo diary #75

De afgelopen week bracht microben mee (godverdomme), maar ook zon, gezelligheid en liefde. Veel liefde 🙂

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag bracht zon, mensen. Ge hebt geen idee hoe hard ik daar naar heb verlangd.
De zon bracht me ook een goede dosis energie en ik begon de week dan ook productief. Ik poetste het koterdomein, deed een sh*tload strijk, nam foto’s voor de blog en deed mijn krachttraining en yoga. En dat allemaal voor Zoonlief terug thuis was van school. Wojoooo. Go me.

We survived the week(end) - photo diary - ma. - mrscurly.be

Zon die binnenvalt, mensen!

We survived the week(end) - photo diary - ma. 1 - mrscurly.be

Trying so hard not to tip over I had to hold on to my own butt.

We brachten de avond rustig en zonder voetbaltraining door, want zieke nummer één in dit huishouden meldde zich aan: Zoonlief.
Hij snotterde en hoestte de rest van de avond weg terwijl ik nog een spicey (alles om die luchtwegen open te zetten) rijstschotel bij hem probeerde binnen te krijgen en nadat ik hem op tijd in zijn bed had geduwd (slaap is alles, mensen, om te herstellen), installeerde ik me voor een avondje Blind Getrouwd.
Waar vindt ge zo ne Damiano btw? Asking for a friend…

Dinsdag startte ik met een loopje. Het werd een intensief duurloopje van 16 km. Vijf kilometerkes rustig aan en dan 11 km gaan.
De zon liet zich terug zien, dus ik genoot nog meer dan anders van het loopje.

We survived the week(end) - photo diary - di. - mrscurly.be

Na het loopje schakelde ik nog eens Evy in voor wat yoga-inspiratie en gaf ik Chanel haar borstelbeurt. Het kwakkelweer van de laatste tijd heeft ook op het beest zijn invloed. Een uur na de borstelbeurt mocht ik alweer grote knopen uit haar haar plukken. Gotta love those longhaired dogs.

We survived the week(end) - photo diary - di. 1 - mrscurly.be

Zijn er echt serieus mensen die dees (chocovit) lekker vinden? Eikes.

Stiefdochterlief kwam ook nog langs om een trainingsbroek van me af te schooien voor carnaval vrijdag op school. Het thema was ‘marginaal’. Moet ik me nu zorgen beginnen maken?

We survived the week(end) - photo diary - di. 2 - mrscurly.be

Tip: huiswerk maken gaat het best met uw tond uitgestoken.

’s Avonds aten we de leftovers van de dag ervoor (koken voor 1 volwassene en 1 kind is focking moeilijk) en deden we terug een poging om de microben te weren.

Woensdag was het terug tijd voor naailes. Still. Not. Finished.
Jezus, zeg…

Soit… Na de lunch namen Zoonlief en ik de bus richting de stad voor wat geshop. Hij moest nieuwe verkleedkledij hebben en ik moest… tja, nog een heleboel rommel hebben die ik eigenlijk niet echt nodig heb, maar gewoon wil. Reden genoeg dus.

We survived the week(end) - photo diary - woe. - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary - woe. 1 - mrscurly.be

Eyebrow game strong. Kan zijn moeder niet verloochenen.

We deden nog een tussenstop in ons favoriete koffiehuisje Barboek vooraleer we terug huiswaarts keerden en het alweer tijd was om aan het avondeten te beginnen. Die avond op de menu: pasta met broccoli pesto. Deel ik binnenkort, want folks… tè lekker.

Donderdag was, zoals de traditie het wil, een drukke dag. Ik poetste het hele huis, nam foto’s voor de blog en deed mijn krachttraining en yoga voor de school uit was.

Nadat Zoonlief thuis kwam werd er haastig huiswerk gemaakt en naar de voetbaltraining gehobbeld. Ondertussen deed ik de boodschappen.
Doet me eraan herinneren dat ik dringend eens moet kijken voor die Collect & Go van Colruyt, want vent, ik haat boodschappen doen.

De dag werd afgesloten met de leftovers van de dag ervoor (had ik al gezegd dat koken voor 1 volwassene en 1 kind focking moeilijk is? …) en Temptaaaaaaatioooooooon.
Conclusie: Fabrizio is schoon om naar te kijken, maar ’t is dan ook al. All I’m saying.

We survived the week(end) - photo diary - do. - mrscurly.be

Chanel was slachtoffer van de dag om de verkleedkledij te testen en de nieuwe oorringen die ik woensdag had gekocht werden voor het eerst gedragen.

Vrijdag was de dag waar ik (en de rest van de gekken hier) al 3 weken naar aan het uitkijken was. Husband kwam namelijk een weekendje naar huis!

We startten dus uberhappy met het verkleden van Zoonlief voor carnaval op school.
… Tot ik tot het besef kwam dat ik helemaal geen grime make up (of hoe heet die toestand ook alweer) in huis had. Kak.
Lippenstift to the rescue dan maar.

We survived the week(end) - photo diary - vrij. 1 - mrscurly.be

Opperhoofd.

Nadat het lippenstift-geklieder achter de rug was, begon ik aan mijn duurloopje van 20 km. Froze my friggin’ ass off. Gene zever. De laatste 10 km was tegenwind, maar geen gewone tegenwind. Neen, van die ijswind. Die die door merg en been gaat en waar zelfs het haar waarvan je niet wist dat je het had van gaat rechtstaan. Hell.

We survived the week(end) - photo diary - vrij. - mrscurly.be

Na thuiskomst draaide ik me in 25 extra truien en begon aan mijn stretch op mijn yoga mat.

Tegen dat ik klaar was met alles, reed Husband de oprit op en konden we rond elkaar huppelen van contentement.
Niet veel later kwamen ook de stiefkoters terug thuis en waren we helemaal compleet.

We survived the week(end) - photo diary - vrij. 2 - mrscurly.be

We sloten de dag af met bijpraten en genieten van elkaar terwijl we mijn vegetarische lasagne binnenwerkten.
Nothing but love, folks. Nothing but love…

Zaterdag begonnen we met uitslapen. Al is alles relatief natuurlijk. Ergens tegen 9 uur stommelden we alle vijf onze nest uit en installeerden we ons voor een rustig ontbijt.

Niet veel later vertrok Husband voor zijn langste duurloop tot nu toe: 35 km. Focking trots op de vent. You go, Husband! *vuistje*
Hij is met andere woorden klaar voor poging 2 voor zijnen eerste marathon. Jeej!

We survived the week(end) - photo diary - zat. - mrscurly.be

De rest van de dag werd gevuld met Stiefzoonlief naar een slaapfeestje brengen en samen wat rustig en gezellig rondscharrelen in huis. Stiefdochterlief en ik waren ondertussen ook goed plat gelegd door de microben (zij meer dan ik, het arme schaap), Zoonlief was ook nog niet 100% genezen en Husband was gewoon blij om simpelweg thuis te kunnen zijn denk ik 🙂

’s Avonds hielden we onze wekelijkse frietjesavond en installeerden we ons nog op de bank voor ‘Before I go to sleep’. De verfilming van het boek ‘Voor ik ga slapen’ (duh) dat ik enkele jaren geleden gelezen heb. Aanrader, mensen. Aan-ra-der.

Zondag is hier brunchdag. We propten ons vol met koffiekoeken, geroosterd brood, eitjes, vers fruit en heel de bataclan en werden lui en traag wakker.
Terwijl de oudste en de jongste koter en ikzelf ons klaarmaakten ging Husband Stiefzoonlief gaan oppikken van zijn slaapfeestje en vertrokken we voor een namiddagje quality time onder ons vijf.

We huppelden de hele namiddag van het ene naar het andere projectje in Technopolis in Mechelen, waar niet alleen de koters zich uitleefden met allerlei testen en proefjes, maar ook Husband en ikzelf.

We survived the week(end) - photo diary - zo. - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary - zo. 1 - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary - zo. 2 - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary - zo. 3 - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary - zo. 4 - mrscurly.be

Later dan voorzien kwamen we terug thuis, flanste ik in speed tempo een linzenstoofpotje in elkaar en terwijl Zoonlief zijn laatste happen binnenschrokte, stond zijn vader alweer aan de deur om hem voor de komende vakantieweek te komen oppikken. Eikes.

We sloten de week dan misschien wel af met een afscheid, maar ook met het terugkijken op een gezellige ‘just-the-five-of-us’-dag.
En daar teert een mens gemakkelijk een week op… ♥

Blogs van de voorbije week: 

2 Reacties

 1. februari 12, 2018 / 10:47 am

  Dat zonneke de voorbije week, ik heb daar ook keihard van genoten!
  Hier waren er ook wat bacteriën in huis, mijn zoontje is 2 dagen gesneuveld en mama half-en-half. Maar we slaan er ons wel door!
  Grappig dat je stiefdochter marginaal associeert met een trainingsbroek 😉
  Technopolis zag er tof uit! Ik wil daar zeker ook nog eens naartoe, als Emil wat groter is.
  Fijne week, hopelijk zonder al te veel gemis van zoonlief. Ik begrijp het wel… De mijne zit 2 dagen bij mijn mama en ik mis hem nu al!!
  Josefien onlangs geplaatst…My week in picturesMy Profile

  • februari 16, 2018 / 6:21 pm

   Die extra vitamientjes, hè! Zo keihard nood aan!
   Het is hier ondertussen al een ziekenboeg geweest dat het niet meer normaal is. Eikes. Hopelijk bij jullie alles terug weer A-ok!
   Ach… die pubers… die vinden alles van boven de 25 jaar oud marginaal, zeker? 😉
   Anneke – Mrs. Curly onlangs geplaatst…Hoofdzonde 3: I love me – #ouderzondenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: