We survived the week(end)! – photo diary #79

De voorbije week was voor coffee dates in ’t stad, doktersbezoekjes (weeral), terug op de schoolbanken zitten en family time.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’.

Maandag begon vroeg. Nog voor Zoonlief uit zijn bed was, had ik al krachttraining, yoga en een douche achter de rug. En dat op ne maandag, seg. Komt da tegen…

Nadat Zoonlief naar school was vertrokken, werkte ik nog wat zaken uit voor de blog en dan was het tijd om me klaar te maken voor een coffee date in de stad met een lief volgertje *zwaait naar haar scherm*
Ik haalde de hele shebang boven en knapte mezelf op. Na het ziek/geblesseerd/chagrijnig zijn had ik er even genoeg van en besloot ik om me eens deftig op te maken. Waar ik normaal gezien op een half uur uit die badkamer ben met enkel wat mascara op mijn gezicht gepleurd, maakte ik er nu wel eens wat werk van.
Felt damn good.

De hele namiddag werd weggekwebbeld met een kop koffie en gezelligheid. Meer van da!
Op het moment dat Zoonlief thuis kwam van school, stapte ik van de bus op het einde van onze straat. Koters die al een beetje zelfstandiger worden zijn leutig.

We survived the week(end)! - photo diary #79 - ma. - mrscurly.be

Als uw haar ne keer goed ligt, dan moet ge da vastleggen voor het nageslacht, nietwaar?

De dag eindigde met voetbaltraining, een veggie quinoarisotto en Blind Getrouwd. Good Monday it was.

Dinsdag ging ik voor een loopje. De laatste paar loopjes die ik had gedaan waren iedere keer rustig en voelden vrij goed aan de kuit, dus besloot ik voor een intensief duurloopke van 15 km te gaan. Een beetje het trainingsschema terug opnemen, zeg maar.

De eerste kilometers waren bwèk, en dan mocht ik het tempo opdrijven en was het gewoonweg za-lig.
Felt like flying!

We survived the week(end)! - photo diary #79 - di. - mrscurly.be

Leftover lunches are the best lunches! (veggie quinorisotto)

Helemaal happy en holderdebolder kwam ik terug thuis, deed mijn yoga, de strijk en BAM! … terug pijn in de kuit. Godverdegodverdegodverdomme!

De rest van de dag liep ik wat strompelend door het huis en hield me zo rustig als mogelijk tot het alweer tijd was voor dinner: kabeljauw, aardappelen en erwtjes (Zoonlief’s keuze). Veel meer dan dat werd het niet meer…

We survived the week(end)! - photo diary #79 - di. 1 - mrscurly.be

Ik kon de dag wel glimlachend afsluiten, want Mme Zsazsa maakte dit en moest aan mij denken. Alez, jong, hoe de max is dees?! Thanks, Mme Zsazsa! :*

Woensdag werd de naailes vervangen door de openklasdag van Zoonlief. Moeders mocht een ochtendje gaan meevolgen in de klas. Altijd leutig. Zolang ze mij maar niet betrekken bij de les, want, jezus zeg, ik begrijp er nu al geen hol meer van. Wat gaat dat dan zijn binnen enkele jaren?!

Ik zat de hele ochtend verliefd naar Zoonlief te staren en mezelf te verwonderen over hoe rustig en flink dat kind wel niet is in de klas.
Who are you and what have you done with my son?

We survived the week(end)! - photo diary #79 - woe. - mrscurly.be

Links: in de klas.
Midden: studeren aan tafel is too mainstream.
Rechts: chillax op de bank.

’s Middags werd er nog geshopt voor nieuwe schoenen voor Zoonlief, een tijdschrift dat hij ‘zooooooo graag wou’ (tot een kwartier daarvoor wist hij nog niet van het bestaan van dat ding, maar whatever rocks your boat, son.) en hielden we nog een filmnamiddagje. Kuitje laten rusten en knuffeltijd met La Koter dus.
‘Guardians of the galaxy’ werd uitverkoren tot film van die dag door Zoonlief. Ne film over ne heleboel groene, blauwe en roze mensen. In de ruimte. Yep, I watched that *eyeroll*

’s Avonds maakte ik nog een vegetarische kerrieschotel en called it a day.

Donderdag is poetsdag. Moh eiiiiii, zeg.
De hele dag werd er geschrobt en geschuurd tot alles weer blonk. Ik werkte nog wat zaken uit voor de blog, deed mijn yoga en voor ik het goed en wel wist wandelde Zoonlief alweer door de deur.

We survived the week(end)! - photo diary #79 - do. - mrscurly.be

We kwamen uit ons bed met dit zicht (links) en Josske, de etterbak, kreeg een welverdiend bad.

We hielden een (extreem) vroege dinner en zaten om half 6 al de leftovers van de dag ervoor binnen te schrokken. Iets met voetbaltrainingen die tot 20 uur duren op donderdag. Goed geregeld, voetbalclub. *sarcasm input*
Er werd nog verder gestudeerd op het Frans (Zoonlief) en naar Temptation Island gekeken (ik), waar ik overigens de helft van heb gemist, want ergens na het eerst reclameblok viel ik in slaap op de bank. Momlife, you say?

We survived the week(end)! - photo diary #79 - do. 1 - mrscurly.be

Het was ook nog eens Internationale Vrouwendag. This one’s for all of you! :*

Aangezien ik mijn duurloopje een beetje voor me uit schoof omdat ik me wat teveel zorgen maakte over die kuit, werd vrijdag uiteindelijk een relaxte dag. Er was op die manier namelijk al één iets minder dat ik van mij to do-lijstje moest afvinken.

Er werd administratie weggewerkt en Chanel kreeg haar borstelbeurt terwijl Temptation Island speelde op mijn laptop. Moderne huisvrouw hier.

De rest van de middag werd weggekwebbeld met m’n bestie aan de telefoon en tegen dat ik haar gedag zei wandelde Husband door de achterdeur. Jeej! Back home for the weekend!

Hij was ook mooi op tijd om met mee te gaan naar de huisarts. Ik ben zo’n gevalletje die graag emotionele steun meeheeft op doktersbezoeken. Of ik ben gewoon te lui om zelf met de wagen te rijden. Ik haat met de auto rijden.
Verdict: kuitspier doet het goed, maar sleept wel vrij lang aan. Maw: dry needling it is. Dat is met een naald in die spier prikken tot de hele toestand lost. Eikes.
Woensdag staat de eerste sessie op de agenda. Zoals gewoonlijk informeer ik jullie achteraf van ieder detail. Ook de vieze. You’re welcome. :p

We survived the week(end)! - photo diary #79 - vrij. - mrscurly.be

Links: zo kwam ik uit mijn nest ’s ochtends. Krullen leuk en easy you say?
Midden: TI inhalen…
Rechts: the waiting game in de wachtkamer.

Tegen dat we terug waren van de dokter waren Zoonlief, Stiefdochter- en Stiefzoonlief ook terug thuis. Toch een grote stap voor dit mensje hier, hoor, want Zoonlief bleef voor de eerste keer een uurtje alleen thuis. Mommy is growing up! 😀

Husband had het lumineuze idee om ons weekend in te zetten met een bezoek aan de frituur. Zeg ik geen nee tegen. Laat een ander maar de afwas doen!

We sloten de dag af met tegen elkaar gepropt naar Belgium’s Got Talent kijken en veel te laat in onze nest kruipen.

Zaterdag begon vroeeeeeeeg. Om iets na zessen liep de wekker al af, want Husband en ikzelf moesten naar de kapster. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik haat naar de kapper gaan. Voor degenen die dit leuk vinden: jullie ga ik nooit begrijpen.
Een uurtje later wandelde ik het kapsalon buiten met een mega gewaagde coupe: hetzelfde als altijd *eyeroll*, alleen iets korter. Krullen enzo… niks mee aan te vangen.

De rest van de voormiddag was weggelegd voor voetbalwedstrijden (Zoonlief, Stiefzoonlief en Husband als supporter) en een loopje (ik).
Ik twijfelde nog tot op het moment dat ik mijn loopschoenen aandeed of ik wel effectief zou moeten gaan lopen. Of ik niet beter die kuit wat meer rust gaf.
Maar ik zou mijn eigenste koppige ik niet zijn als ik het niet zou doen.
Ik warmde goed op, wandelde een goede vijf minuten en dan zette ik rustig aan. Ik zag wel waar ik zou uitkomen…

Vijftien kilometer later wandelde ik happy as can be terug huiswaarts. Vijftien kilometer van pijnloos (en zelfs geen trekkend gevoel – meer – in die kuit) lopen. Za-lig.

We survived the week(end)! - photo diary #79 - zat. - mrscurly.be

We survived the week(end)! - photo diary #79 - zat. 1 - mrscurly.be

Allemaal focussen op de 15 PIJNLOZE kilometers ipv op dat rare, overhappy smoelwerk, alstenblieft.

De rest van de middag was voor yoga, bloggen, koters helpen met huiswerk en bang afwachten of de kuit zich nog zou laten voelen.
She didn’t. Jeej!

’s Avonds maakte ik nog paëlla en installeerden Husband en ik ons voor movie night. ‘American sniper’ met Bradley Cooper is een aanrader, mensen.
Veel te laat kropen we ons bed in.
Maar hey, voor Bradley Cooper laat je graag je slaap.

Zondag begon terug pokkevroeg. Ik sleepte me uit mijn nest en spendeerde het volgende uur aan wallen wegwerken.
We reden richting het ‘verre’ West-Vlaanderen voor het verjaardagsfeestje van Husband’s petekindje en brachten de hele middag kwebbelend, lachend en etend door, met flinke, spelende koters en al. My kind of party, peeps.

We survived the week(end)! - photo diary #79 - zo. - mrscurly.be

Comfy sweater kind of weather.

We survived the week(end)! - photo diary #79 - zo. 1 - mrscurly.be

We survived the week(end)! - photo diary #79 - zo. 2 - mrscurly.be

Links: Me: ‘Ok. As long as you DO NOT touch the hair.’
Rechts: *don’t let go, Jack!*

Voor we het goed en wel beseften moesten we al terug huiswaarts keren en Husband terug zijn koffer inpakken voor weeral 2 weken Frankrijk.
We sloten de week af met afscheid nemen, maar wel met een vol hart. We hadden uiteindelijk toch maar weer twee gestolen dagen met ons vijfjes gehad ♥

Blogs van de voorbije week:

4 Reacties

 1. maart 12, 2018 / 1:48 pm

  Jij bent zo schattig wat je kinderen betreft !! whahahahaha..
  Mijn zoon is nog geen 10 en die laat ik wel vaker een uurtje alleen, vindt hij overigens heerlijk! 😛
  ♫♪ Let it gooooooooooo
  Let it goooooooooooo ♪♪♫
  😛

  • maart 21, 2018 / 7:50 pm

   I know, I know, ik ben een seut van een moeder 🙈😂 Maar ik begin het te leren… vanmiddag is hij een uurtje alleen thuis geweest terwijl ik terug naar de kiné ging. Ik heb maar 589664 keer op mijn gsm gekeken terwijl ik weg was 😀

 2. maart 12, 2018 / 2:02 pm

  Dat haar van jou kent volgens mij geen bad hairday…. ik heb ook krullen, maar die vallen bijlange niet zo geweldig schoon als die van jou! 🙂

  • maart 21, 2018 / 7:51 pm

   Iedere keer ge mij ziet met zo een dots op mijn kop, is het een bad hairday. En ik loop zo goed als 355 dagen op een jaar rond met zo een dots. Genoeg bad hairdays dus 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: