We survived the week(end)! – photo diary #83

Afgelopen week was voor uitstapjes en feestjes. Maar ook voor gewoon rustig samen-zijn thuis.
Voor zon en fun, maar ook voor afscheid nemen.

En onze kinders ambeteren. Dat ook natuurlijk…

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’!

Maandag begon vroeg. En dat allemaal voor voetbal, seg. Het is dan eens vakantie… Alle voetbalclubs all over Belgium: ”t Is vakantie en de mama’s en papa’s kunnen al eens langer slapen! Bwahahahaha! Not!’

De hele dag werd gespendeerd aan over en weer hossen tussen de voetbalclub en huis want zowel Zoonlief als Stiefzoonlief hadden een tornooi.

Tussendoor werd Chanel nog eens voorzien van een grondige borstelbeurt en dat was het zo’n beetje. Life of a soccer mom enzo…

’s Avonds toverde ik nog een pikante zalm met pasta op tafel en de rest van de avond waren we alle vijf compleet murw van zoveel voetbalgeweld.

We survived the week(end) - photo diary #83 - ma. - mrscurly.be

Dinsdag werd dan ook een rustig dagje thuis. Alez ja, ’t is te zeggen… Nadat ik mijn rondje hardlopen achter de rug had dan.
Ik ging voor een intensief duurloopje van 19 km. Tempo omhoog en ik had het gevoel dat ik vloog. Zalig om af en toe eens alles open te mogen smijten.

We survived the week(end) - photo diary #83 - di. 1 - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary #83 - di. - mrscurly.be

Pasen werd hier een beetje later gevierd dit jaar…
Tip van de dag: wilt ge uw koters ambeteren? Vervang de eitjes eens door druiven. They’ll love it.

Na het lopen werd er nog yoga gedaan en werden de voorbereidingen voor Zoonlief’s verjaardagsfeestje de dag erna getroffen.
De Action heeft het geweten.

We lummelden allemaal wat aan in huis (zijn we vreselijk goed in) en na de voetbaltraining van Stiefzoonlief sloten we de dag af met een rijstsalade met kikkererwten. Omnomnom.

Woensdag was het dan zover: Zoonlief had een paar klasgenootjes uitgenodigd voor zijn verjaardag. Tegen ’s middags vielen ze het huis in en nadat we hen frieten hadden gevoederd en zij alles in huis hadden voorzien van vettige vingerafdrukken wandelden we met hen naar de bowlingbaan een eindje verderop.

Niks zo leutig als die koters compleet loss te zien gaan.
En niks zo goed voor een migraine-aanval om met vijf koters naar een bowlingbaan te gaan.

We survived the week(end) - photo diary #83 - woe. - mrscurly.be

Achteraf zetten ze hier thuis nog eens het kot op stelten en nadat de vriendjes naar huis waren vertrokken namen wij de bus richting ’t stad voor een avondje cinema met ons vijf.
Zoonlief was al een hele tijd aan het zeuren om naar Black Panther te gaan kijken en wie ben ik om neen te zeggen. ’t Is van Marvel, hè, mensen, en ik ben even zot van die dingen als die zoon van me. Al dan niet zotter.

De dag werd laat afgesloten met een avondwandeling. Lang leve het openbaar vervoer dat amper nog rijdt na een bepaald uur.

Donderdag was relax to the max. Na de drukte van de dag ervoor hadden we allemaal nood aan wat rust en stilte. De koters amuseerden zich buiten in de zon terwijl ik de strijk deed en wat zaken uitwerkte voor de blog.

Zoonlief mocht nog eens alles uit zichzelf halen tijdens de voetbaltraining waarna hij werd getrakteerd op een big ass bord spaghetti.
Pasta-lovers hier.

Veel meer dan dat zat er niet in. Hoeft ook niet 🙂

Vrijdag ging de wekker al vroeg af. Er stond een dagje Planckendael op het programma en we weten allemaal dat als je daar tegen ’s middags toekomt je no way nog parking vindt.
Ergens tegen 10 uur hobbelden we het park in en kuierden tussen al het moois en de wilde beesten.
Deze keer waren wij eens niet de beesten.

We picknickten, genoten van de zon en van elkaar. I love days like these.

We survived the week(end) - photo diary #83 - vrij. - mrscurly.be

In de late namiddag brachten we Stiefzoon- en Stiefdochterlief terug naar hun moeder en maakten Husband, Zoonlief en ikzelf ons klaar voor een wilde avond: boodschappen doen. Jeej.

Na de leftovers van de dag ervoor keken we nog BGT en called it a day.

Zaterdag begon pokkevroeg voor dedeze: om 6 uur liep mijn wekker af en om 7 uur liep ik de deur al uit voor een duurloopje van 24 km.
It was pure and utter hell. Ik had het kunnen weten na een nacht van nog geen 6 uur slaap. Dat ik de tweede helft van mijn loopje een felle tegenwind had hielp ook voor geen meter natuurlijk.

We survived the week(end) - photo diary #83 - zat. - mrscurly.be

Twee en een half uur later kwam ik thuis en wisselde Husband me af voor zijn 24 km-loopje.
Nog eens zoveel later kwam ook hij met een gezicht tot op de straatstenen thuis. Het moeizaam lopen hing blijkbaar in de lucht…
Soit, we hebben het toch maar weer gedaan.

Na de lunch (en het douchen vaneigenst. Eikes, zeg.) trokken we, samen met Zoonlief, nog eens de stad in. Ik had geen zin om lang stil te blijven staan bij het niet zo goede loopje van die ochtend en door de zon had ik keiveel nood om buiten te zijn.

We kuierden door de stad en hielden een tussenstop bij ons favoriete koffiehuisje.
Waar ik eindelijk lectuur op mijn niveau vond…

We survived the week(end) - photo diary #83 - zat. 1 - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary #83 - zat. 2 - mrscurly.be

Husband: *What the hell did I marry?!*

’s Avonds was frietjesavond en filmavond. ‘Area 51’ werd gekozen tot film van de avond en werd als blèh bevonden.
Dat zijn dus bijna 120 minuten van mijn leven die ik niet meer terugkrijg.

Zondag sliepen we uit. Za-lig. Al is uitslapen relatief natuurlijk als je gewend bent om altijd voor dag en dauw op te staan. I blame it all on the kids…

We werden rustig wakker en terwijl Husband terug zijn koffer maakte verschanste ik me in de badkamer. Struisvogel-effect enzo.

’s Middags was dan tijd voor onze tour de Belgique… We brachten een bezoekje aan mijn grootmoeder en aan La Mamma en dan was het alweer tijd om ook Zoonlief af te zetten bij zijn vader voor een weekje. Bwèh.

We survived the week(end) - photo diary #83 - zo. - mrscurly.be

At La Mamma’s house: Broerlief en ik op mijn trouwdag. 5 minuten voor we elkaars hersenpan net niet inklopten.

Husband en ik reden terug huiswaarts met de ondergaande zon die op de wagen scheen. En het idee dat ook ons afscheid terug dichter en dichter kwam.

Na het avondeten deden we allebei nog aan een ferme dosis treuzelen (alles om dat afscheid uit te stellen), maar dan was het alweer tijd om ook van hem afscheid te nemen voor de komende 2 weken.

Ik sloot de week af met het uitzwaaien van mijne nest gekken (I suck at that), maar ik kon wel terugkijken op een weekje waarin we vollen bak samen waren. 24/7 ♥

Blogs van de voorbije week:
 • We survived the week(end) – photo diary #82: life as it is with these nutcases…
 • Yoga na het hardlopen: of voor niet na het hardlopen 😉
 • Sunshine blogger award: ik ben een open boek. Nu nog meer 🙂

2 Reacties

 1. april 9, 2018 / 4:08 pm

  heerlijke week, kan niet anders zeggen! 😀

 2. april 10, 2018 / 8:03 am

  Haha, zalig die paaseitjes vervangen door druiven. Gij sloeber 🙂
  Leve jeansbroeken met gaten in! Ik draag da ook keigraag, mijn mama en vriend begrijpen het niet. But who cares… gewoon doen waar we goesting in hebben 😉
  Mijn loopje gisteren ging ook voor geen meter, ge kunt inderdaad zo van die dagen hebben! Maar ge zijt wel geweest hé en het zal wel ergens goed voor geweest zijn (that ass, baby!) dus focus daar maar op!
  Josefien onlangs geplaatst…Hoe ik ontspanMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: