We survived the week(end)! – photo diary #84

De voorbije week was voor de start van de lenteschoonmaak, maar ook voor shoppingtripkes, vanalles kopen dat ik eigenlijk niet nodig heb maar gewoon wil en de Ikea op stelten zetten.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!

Maandag begon zonder wekker. En dat het hoognodig was blijkbaar. Ik sliep zomaar eens 9 uren aan een stuk. Ik dacht dat ik dat verleerd was. Niet dus.

Na het ontbijt werkte ik het vorige weekoverzicht uit en dan vloog ik de tuin in. Er moesten hortensia’s en lavendel gesnoeid worden enzo.
Ik ben het type mens dat haar hele tuin wil volzetten met zulke toestanden (want da’s goed voor de bijtjes en al), maar ook vergeet dat je die dingen ieder jaar moet snoeien.
Ik heb veel talenten. In den hof werken is er niet één van. Just saying.
Na het snoeiwerk, op mijn spade vloeken en 25 river dance’kes wegens spinnen die mij graag zien deed ik nog de was (want goed weer en dan moet da gewoon buiten hangen) en werkte ik nog wat administratiewerk weg.

We survived the week(end) - photo diary #84 - ma. - mrscurly.be

’s Avonds maakte ik nog een stoofpotje met kikkererwten en ging languit op de bank voor de laatste aflevering van ‘Blind Getrouwd’.
Da ‘k het ga missen, verdorie.

Dinsdag liep de wekker wel af. Ik had namelijk een intervalleke gepland en met de temperaturen die stilletjes aan beginnen te klimmen, doe ik dat het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtendkoelte.
De voorbije nachten van 9 en 8 uren slaap hadden mij blijkbaar deugd gedaan, want het ging vlotjes. En we weten allemaal dat intervallekes niet altijd even vlot willen gaan. Ik liep 5x 2km aan 5′ per kilometer met 2 minuutjes rust tussenin en voelde me achteraf zo bad ass als ge u maar bad ass kunt voelen.
Intervallekes doen dat met je, zie je.

We survived the week(end) - photo diary #84 - di. - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary #84 - di. 1 - mrscurly.be

Na het lopen draaide ik me nog eens rond op mijn yoga mat en de rest van de dag was gevuld voor alle bedden verschonen en de koters hun kleerkasten uitruimen en lente- en zomerklaar maken.
Husband en de koters een week weg + lenteweer = grote kuis houden hier.

’s Avonds was voor leftovers van de dag ervoor, want koken voor 1 persoon is focking moeilijk.

Woensdag was ik al vroeg wakker. Ik had er ook nog eens een slapeloze nacht opzitten. Zowat ieder uur heb ik zien passeren op die klok.
Ik werd dus wakker met een katergevoel van ‘k zal u gaan hebben zonder de leute ervan de avond ervoor.

Soit, ik maakte me snel klaar, smeet de winactie online (je kan nog meedoen tot morgenavond 😉 ) en dan stond La Mamma al in mijn keuken.
We maakten er een moeder-dochterdagje van in de Ikea.
Ja, dat is een daguitstap voor ons. Niks zo leutig als den Ikea, mensen.

We moesten er eerst nog geraken natuurlijk. Ik woon op nog geen half uur van de Ikea en toch slaagden we erin om er meer dan drie kwartier over te doen. Iets met wegomleggingen en een mens die na 7 jaar in Leuven wonen nog steeds haar weg niet weet.
Maar ’t is vooral de schuld van die wegomleggingen, ze…

Nadat we eindelijk de Ikea hadden gevonden begonnen we met taart en koffie (prioriteiten enzo), kuierden doorheen de winkel, gooiden onze kar vol met spullen die we eigenlijk niet nodig hebben, maar gewoon willen, duwden nog wat ballekes binnen, kwebbelden er een eind op weg en sloten de dag uiteindelijk af met nog samen eten hier thuis.

We survived the week(end) - photo diary #84 - woe. - mrscurly.be

We survived the week(end) - photo diary #84 - woe. 1 - mrscurly.be

Ik sloot mijn dag moe, maar meer dan content af.

Donderdag was kuisdag. Eikes, zeg.
De strijk werd gedaan en het hele huis werd onder handen genomen. Voor ik het wist was het alweer tijd om snel nog wat krachttraining en yoga te doen en het avondeten te maken.
Op het menu die avond: veggie quinoarisotto.
Waarvan ik er blijkbaar genoeg maakte om er nog eens 4 dagen van te eten. *eyeroll*

We survived the week(end) - photo diary #84 - do. - mrscurly.be

Vrijdag begon met een duurloopje. Er stond 22 km op het programma. Waar ik toch een beetje nerveus voor was… Wat eigenlijk dikke onzin is, want dit is zo’n afstand dat ik tegenwoordig al een ‘loopje’ noem.
Maar tijdens mijn vorige duurloop (van 24 km) ging ik compleet de mist in met een hartslag die veel te hoog was voor mijn doen en benen die overal walgelijk veel pijn begonnen te doen.

Uiteindelijk trok ik mijn loopschoenen aan en besloot ik mijn sporthorloge compleet te negeren en dit loopje volledig met mijn hart te lopen.
Killed it. Hard.
Ik liep aan een net tempo van 5:37/km en volledig pijnloos. I enjoyed every single minute of it.

We survived the week(end) - photo diary #84 - vrij. - mrscurly.be

Can’t. Get. Back. Up.

Achteraf was terug voor een diepe stretch op mijn yoga mat en leftover lunch.

’s Avonds deed ik nog de boodschappen, waarbij ik er terug in slaagde om een ritje van 10 minuten om te zetten naar een ritje van een half uur.
Serieus, gasten, wilt ge allemaal eens stoppen met alle wegen in en rond Leuven open te smijten?!

Uiteindelijk gaf ik het op om een weg naar de Colruyt te zoeken, keerde ik om en een half uur later stond ik bij de Aldi en Delhaize… een straat van ons huis…
Complete waste of time dus.
Maar alez, we kunnen weer vollen bak vreten. Altijd het goede proberen zien natuurlijk.

Na het loopje en het boodschappen-fiasco vond ik dat ik die movie night met bijhorend ijsje dubbel en dik had verdiend en sloot ik de dag dan maar af met ‘The English teacher’, een dekentje en ijsjes.
Rock n’ roll.

Zaterdag had ik een shoppingtripke gepland met mijn schoonzusje en haar twee übercute dochtertjes. Echt, g’hebt schattig nie gezien tot ge die twee hebt gezien.
Ik pikte de Cambio huurwagen op en tufte richting Gent waar we hadden afgesproken bij mijn schoonbroer en zijn Mrs. Er werd wat bijgepraat en koffie geslurpt en dan trokken we richting de schoenwinkel. Schoonzusje is zwanger en het constant aan- en uittrekken van schoenen (en het bijhorend constante bukken) tijdens het schoenen passen is niet zo makkelijk als je hoogzwanger bent natuurlijk. We’ve all been there…
Ik placeerde mijn kont dus op de grond van de schoenenwinkel en trok haar bengels het één na het ander paar schoenen aan. Ik ben een ster in schoenen shoppen btw. Getuige mijn verzameling schoenen…

Enkele uren later was onze missie meer dan geslaagd en hadden zowel prinsesje 1, als 2, meer dan 1 paar nieuwe schoenen.

We survived the week(end) - photo diary #84 - zat. - mrscurly.be

… en ik ook nog eens nieuwe armcandy 🙂 (Twee rechtse armbanden)

Ik tufte terug huiswaarts, smeet me nog eens op mijn yoga mat en deed nog wat aan Netflixen.
Mèt ijsje.
Saturday well spent.

Zondag was zonder wekker opstaan. Zeg da eens tegen mijn natuurlijke klok. Die lachte me vierkant in mijn smoelwerk uit en na tienduusd keer wakker geworden te zijn die nacht lag ik alweer naar het plafond te staren vanaf 8 uur. Serieus… ne mens kan dan eens uitslapen.

We survived the week(end) - photo diary #84 - zo. - mrscurly.be

Voor Chanel was het overduidelijk ook ne lastige dag.
+
Jeej! De tuin staat eindelijk terug in bloei!

De voormiddag was voor wasjes draaien, bloggen, krachttraining en yoga en de namiddag was voor mijnen tour de Belgique.
Ik wipte nog even bij La Mamma binnen voor koffie en, what else… taart 🙂

We pikten samen Zoonlief af bij zijn oma en na La Mamma af te zetten bij mijn grootmoeder reed ik terug huiswaarts met een kwetterende en meezingende Zoonlief op de achterbank.
De dag eindigde goed: ik kon Zoonlief terug in zijn eigen bedje stoppen en nestelde me nog wat op de bank, wetende dat mijn muppet boven mij lag te slapen. All I need… ♥

Blogs van de voorbije week:

4 Reacties

 1. april 16, 2018 / 5:56 pm

  Eikes in den hof werken, ik doe da nie graag… Soms heb ik spijt dat ik per sé een huis met ne groten tuin wilde. Want als het echt goed weer is dan ben ik meestal toch op zwier en kan ik niet van dienen tuin genieten 😉
  Op dagtrip met uw ma naar den ikea… klinkt als een topdagje!
  Blij dat uw kleine muppet terug is… knuffel hem maar kpot deze week! Maar da hebt ge wellicht al gedaan 😉
  Josefien onlangs geplaatst…Dingen die mij mateloos irriterenMy Profile

  • april 23, 2018 / 7:38 pm

   Planten en verplanten enzo vind ik geweldig. Onkruid wieden en vieze beesten van mij afslaan? Not so much… Ik wil ne snelle tuinman 😀
   Wees maar zeker dat Zoonlief zijn overdosis knuffels al heeft gekregen 😉

 2. april 18, 2018 / 8:43 pm

  Haha, hier ook geen groene vingers! Ik wil dan per sé bloemen én een kruidentuintje, maar ik kan het amper onderhouden 🙂 🙂
  Delphine onlangs geplaatst…De schoolpoortmama’sMy Profile

  • april 23, 2018 / 7:38 pm

   Begrijp je vol-le-dig! Ik kan amper een cactus in leven houden. Geweldig gewoon :/ 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: