We survived the week(end)! – photo diary #94

De voorbije week was oa. voor heel vroege ochtendloopjes, winterrokjes in de zomer (serieus), de parking van de Colruyt compleet in beslag nemen en Vlaamse wegen onveilig maken.

Welkom in een nieuwe ‘We survived the week(end)!’

Maandag begon pokkevroeg. Om 5 uur rolde ik mijn bed uit en om 6 uur liep ik al de deur uit voor mijn ochtendloopje.
Waarom ik in godsnaam op zo’n onmenselijk uur aan het lopen ging? Ik had om half 11 een afspraak bij de kinesist en wou nog voor die afspraak mijn loopje achter de rug hebben.

Zalig: nog geen kat op de weg, ochtendkoelte en een hoofd dat stilletjes aan wakker kon worden.

We survived the week(end) - photo diary #94 - ma. - mrscurly.be

Een uur later wandelde ik het huis terug in op het moment dat Stiefdochterlief haar bed uitkwam. Niet veel later rolden de boys ook hun nest uit en terwijl zij hun ontbijt binnenwerkten, installeerde ik me op mijn yoga mat, ondertussen onze ochtendbabbelkes aan het doen.

Nadat ik ze richting school had gewerkt, sprong ik onder de douche en maakte me klaar voor de kine.

Ik kreeg een reeks oefeningen mee naar huis om aan dat bekken van mij te werken. Wordt nog een hele dagbesteding op den duur, al die oefeningen en krachttraining en blablabla.

De rest van de dag was voor shopping tripkes naar de Action (love, love, love den Action!) en administratie wegwerken terwijl Stiefdochterlief aan de andere kant van de tafel aan het studeren was. Gezellig zo.

We survived the week(end) - photo diary #94 - ma. 1 - mrscurly.be

Kaderkes van den Action voor een nieuwe marathonmap 🙂

’s Avonds maakte ik nog zalm met pasta en pesto en called it a day.

Dinsdag kwam ik amper vanachter mijn laptop. Al enige tijd dat ik met het idee speelde om de lay out van de blog aan te passen.
Tot nu toe had ik een gratis WordPress theme, allemaal goed en al, maar de beperkte opties (lettertypes en kleurkes enzo) begonnen een beetje op mijn zenuwen te werken. Echt, zo’n dingen kunnen dus op mijn zenuwen werken. Details dus.
Na lang wikken en wegen en zoeken vond ik uiteindelijk een thema waar ik volledig mijn goesting in kan doen (alez, ja… zo goed als…) èn dat vooral doet wat ik wil dat het doet 😀

Met een nieuw thema komt ook een nieuw logo, dacht ik zo. Aangezien Husband en ik er niet aan uit geraakten (we bleven beiden tussen twee dezelfde logo’s twijfelen), smeet ik het in de ‘IG-groep’ en liet jullie beslissen.
Ik ben nogal goed in da democratie-gedoe, hè, seg!

We survived the week(end) - photo diary #94 - di. 1 - mrscurly.be

Alle nieuwe shizzle al gemerkt btw? 😀

Ik werkte nog een sh*tload aan mails weg, ging nog op speurtocht voor de ideale camping voor ons weekendje weg (in een focking tent) en voor ik het wist was het terug tijd voor de orde van de dag: koters entertainen, helpen met huiswerk en diezelfde koters voederen.
Al mijn inspiratie was in de blog gekropen die dag, dus meer dan een omelet met aardappelen en boontjes kwam er niet uit. ’t Is eten, hè, dus nie zagen.

We survived the week(end) - photo diary #94 - di. - mrscurly.be

Staring game met Chanel.
I won.

Woensdag was naailes-tijd. De pencil skirt is ein-de-lijk af. Het mag nu in mijn kast hangen wachten tot koudere dagen. Echt, maak ik een winterrokje net als de zomer begint *eyeroll*

We survived the week(end) - photo diary #94 - woe. - mrscurly.be

Zie mij fier zijn en al!

’s Middags maakten de koters de tuin en de straat al spelend onveilig terwijl ik mijn krachttraining en yoga deed en op het moment dat ze genoeg hadden van het buiten spelen, haalde ik ijsjes boven.
IJsjes doen het altijd goed. Ook bij mij.

Na de verkoeling van het ijsje trokken we onze loopschoenen aan (‘we’ zijn Zoonlief, Stiefzoonlief en ik. Stiefdochterlief loopt nog geen meter) en deden we nog een rondje ‘Start to run for the boys’.

Het werd een rondje van 4.6 km voor hen en eentje van 5 voor mij. Ik functioneer niet op niet-ronde getallen, ziede.
Toch wel trotse (stief)moeder hier: met de hitte van woensdag er toch maar bijna 5 km uithalen. Mijn rocksterren, die twee… Al halen ze ook even vaak het bloed vanonder mijn nagels, de varkens.

We survived the week(end) - photo diary #94 - woe. 1 - mrscurly.be

They loved it! Ziet ge zo 😀

Aangezien ik ’s middags al had gekookt (kip salsa verde), moesten we enkel nog een boterham binnenwerken en douchen en op ons lui gat zitten.
Works fine for me!

Donderdag is poetsdag. Buiten poetsen tot ik geen vod, stofzuiger of dweil meer kon zien deed ik geen reet.
Da’s nie waar, ik deed nog krachttraining en yoga. Flink, zeg.

Na school werden er nog spelletjes uitgehaald, werd de buurt er terug aan herinnerd dat er hier 3 wilde kinders wonen en moest ik nog maar eens die voetbalheisa op tv ondergaan.

Ik smeet nog wat cordon blues in de pan voor hen, wat veggie shnitzels voor mezelf en maakte er couscous bij. Iedereen content.

We survived the week(end) - photo diary #94 - do. - mrscurly.be

Maar… donderdag was ook International Yoga Day 😉

Vrijdag is hier voor duurloopjes. Hoe verder, hoe liever.
Ik vocht een 9-tal kilometer tegen de helse Belgische wind en de overige 9 had ik eindelijk eens meewind.
Belgian summer: of ge smelt of ge waait weg. There’s no in between.

we survived the weekend - vrij. - mrscurly.be

Na een uur en een 40-tal minuten trok ik de deur achter me dicht en draaide me terug in bochten op mijn yoga mat. Want ja, dat heb je iedere keer toch weer nodig als je wat ouder wordt. Be prepared, jullie youngsters die meelezen :p

Ik gaf Chanel nog een goede borstelbeurt en ontdekte dat haar andere oor ook een beginnende oorontsteking krijgt. Godverdomme, zeg. Ik ergerde haar mateloos met het goed te spoelen en hopen dat we niet terug een hele behandeling bij de dierenarts moeten volgen.
Het arme beest is daar al genoeg geterroriseerd de laatste tijd.

Niet veel later vielen de koters het huis terug binnen en konden we bijpraten over de dag.
Om dan afscheid te moeten nemen… Stiefdochter- en Stiefzoonlief bracht ik naar hun moeder, Zoonlief werd opgepikt door zijn vader en ik hield de rest van de avond frietjesavond en movie night.

Zaterdag was wakker worden zonder wekker en rustig ontbijten. Mag ook wel eens.

Ik had het lumineuze idee om tijdens de voetbalmatch van de Rode Duivels to whoever ze ook moesten spelen die dag de boodschappen te doen.
Echt, niet-voetballiefhebbers zoals mezelf: dan is hèt moment om den Colruyt binnen te vallen. Geen kat in de winkel en geen mens die uw gesukkel op de parking ziet.

Alhoewel… die enkelingen die erop stonden te kijken hoe ik 16 keer in en uit een parkeervak moest rijden om onze halve bus geparkeerd te krijgen hun weekend was ook weer gemaakt, denk ik.
Dan nog maar te zwijgen dat ik het op 3 verschillende parkeervakken heb geprobeerd.

Na het boodschappen doen en de lunch trok ik met Chanel richting Heverlee-bos.
Na 2 keer verkeerd te rijden en 4 keer stil te vallen, parkeerde ik de auto en konden we genieten van een zo goed als leeg bos en bakken frisse lucht.

Btw, in my defence: ik rijd bijna nooit met de wagen. We hebben er maar één en die neemt Husband meestal in beslag voor het werk.
Mijn volledige onmogelijkheid om deftig met nen auto te rijden is dus zijn schuld.

we survived the weekend - zat. - mrscurly.be

we survived the weekend - zat. 1 - mrscurly.be

Chanel heeft duidelijk het zand in het bos ontdekt *eyeroll*

’s Avonds maakte ik nog een linzenslaatje en dook de zetel in.
Met een Chanel die nog steeds overal een spoor van zand achterliet…

Zondag was ik al vroeg wakker. Ergens rond 8 uur (ja, da’s vroeg) hobbelde ik mijn nest uit en besloot er op uit te trekken met mijn koersfiets.
Hoopte ik dat die verdomde wind van vrijdag misschien ging verdwenen zijn, had ik het ferm mis. De eerste helft van de rit mocht ik stampen.
Ik ben duidelijk meer een loper dan een fietser…

 

Soit, na iets meer dan 40 km stopte ik ermee en merkte dat het mijn snelste rit tot nu toe was geweest.
Volgens mij zat mijn woede tegenover die wind er voor iets tussen.

Ik deed snel nog wat yoga en sprong onder de douche. Niet veel later maakte ik terug de Belgische wegen onveilig tijdens mijnen Tour de Belgique.

Ik bracht nog een bezoekje aan La Mamma, waar Broerlief en Schoonzusje ook waren, en na een uurtje leuteren tegen elkaar pikte ik Zoonlief terug op bij zijn vader.
Schoonste moment van ’t weekend…

XO,

Anneke

Blogs van de voorbije week:

2 Reacties

    • juni 27, 2018 / 11:55 am

      Ziede wel! Da ligt dus inderdaad aan de Colruyt en hun compleet onpraktische parkings, hè. He-le-maal niet aan ons 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: