What (blogs) to read…

Ik flikker niet alleen vanalles het wereldwijde web op als blogger, ik lees ook nog eens op regelmatige basis wat anderen van hun kant op dat web smijten.
Als ik al eens reageer op uw blog, dan moogt ge d’er zeker van zijn dat ik regelmatig terugkeer tijdens mijn middagpauzekes.
Die ik steevast aan mijn laptop doorbreng.
Iets met een thuisblijfmoeder en drie koters die op school blijven eten. Want zo’n luie thuisblijfmoeder ben ik dan natuurlijk ook weer.

Soit, ik dwaal af.
Ik ging het over enkele blogs hebben die ik de laatste tijd gelezen heb…
Wie weet maak ik hier wel een terugkerend rubriekje van. Altijd leuk om anderen in de kijker te zetten, jullie misschien nieuwe blogs te laten ontdekken en misschien nog interessante info door te geven.
Of in ieder ander geval: just for the fun of it vaneigenst.
Voila, lees en ontdek, menschen:

(Efkes doorklikken op de titeltjes hieronder dus 😉 )

Over ‘angst voor sociaal lopen’ en hoe je daarmee omgaat.

Door ‘Fit met Lien’.

Lien volg ik al van redelijk in het begin. Ze is ook een hardloper, coffee-o-holic en heeft een hele geschiedenis met eten.
Veel gelijkenissen met mij dus. Buiten dan dat we er nog steeds niet uit zijn wie van ons twee er nu het zotst is van taart.

Wat we ook nog gemeen hebben is blijkbaar onze angst voor het sociaal lopen, als in ‘samen lopen met anderen’. Want ik ben ook zo’n eenzame loper. Muziek in mijn oren (en tegenwoordig al eens vaker zonder muziek), verstand op 0 (geen beetje moeite kost me dat) en die natuur in. Mijn eigen tempo en gewoontes.
Buiten Husband neem ik niet zo snel iemand mee op sleeptouw tijdens het lopen. Want wat als het niet jivet?

Lien verwoordt het allemaal perfect in haar post èn geeft ook nog eens tips mee.
Alstenblieft, al mijn sociaal incapabele-Micheline-volgertjes.

Remigrant zkt. book bitches voor wijntjes en/of lattés.

Door ‘Talitha heeft een blog’.

Talitha vind ik de max. Het mens vloekt, zegt gewoon hoe het in haar opkomt, in haar eigenste geweldige dialect en trekt haar geen reet aan van hoe ge daarover denkt. Haar blogs lezen alsof ze gewoon voor je zit en je al uren tegen elkaar aan zit te lullen.
Ze zou een jongere versie van mij kunnen zijn. Maar dan cooler.
En véél jonger *gaat nog wa gaan verder bleiten op de badkamervloer*

Als ze in het echt nog maar de helft zo wijs is als op haar blog, dan is ’t een wreed wijze. En de mensen in ’t Antwerpse die graag lezen èn wijn/koffie zuipen hebben chance, want Talitha wil een boekenclub opstarten.
En da zal genen ouwe-wijvekes-boekenclub zijn. For. Sure.

Coole bitches die kunnen lezen en koffie achterover kappen gelijk het niets is weten dus wa doen.
Al de rest die te ver van Antwerpen woont, maar wel in de côté Leuven rondhangt: ge weet mij zitten, hè. Ik ben ook een coole bitch. Die koffie zuipt. En kan lezen (ojoooooo!!!). ’t Is maar ne keer zeggen.

Echt naar elkaar kijken.

Door ‘Liesellove’.

Wat ik in deze post vond was heel veel herkenning. Met bakken.
Met dat verschil misschien dat ik het nu wèl al iets meer kan loslaten en wèl al eens op mijn ‘luie kl*ten’ kan zitten en genieten van het efkes niets doen.
Want zelfzorg en al.

Maar lees het vooral zelf, want ik denk (en vrees misschien zelfs) dat er meer mensen zich hierin gaan herkennen.
En niks zo belangrijk als herkenning en de wetenschap dat we niet alleen zijn als we het niet altijd even makkelijk hebben.

Wat ikzelf erover schreef lees je hier.

En dat ik diep respect heb voor thuisblijfmama’s.

Door ‘Zebra zonder strepen’.

Ik ben keigraag huisvrouw. Ik vind da plezant: voor de koters zorgen, voor mijn grootste kind aka Husband zorgen, zorgen dat ons huis netjes is, dat er elke dag een vers potje eten gemaakt wordt (alez, ’t is al goe… bijna elke dag), de was en de plas doen, koters elkaar niet laten uitmoorden en al van die dingen.
Zijn er dagen dat ik al eens ‘IK GA GODVERDOMME WEER GAAN WERKEN!!!!’-brullend door het huis storm? Misschien…
Laat ons eerlijk zijn, er is van beide werelden iets te zeggen. Zowel de thuisblijfmama’s als de uit huis werkende-mama’s merken de voor- en nadelen van hun leven, we gaan daar niet over zeveren.

We hebben hier drie aanstormende pubers in huis, ik moet daar geen tekeningske bij maken. Al ga ik nog mee naar de wc om hun gat af te vegen, ik zou er tegenwoordig nog amper ne ‘dank u wel’ voor krijgen. Is da leutig? Neeje. Zijn er momenten dat ik hen aan de kapstok zou hangen? Joat.

Maar zijn er ook momenten dat ze kei content en bekan tot aan de plafond springen omdat ik begot ne pot verse rijstpap heb gemaakt op zondag? Ook ja.
Zijn er dagen dat ze uit zichzelf vragen of ze me met iets moeten helpen? Yep.
En zijn er momenten dat ze zelf zeggen dat ik eigenlijk ‘thuiswerkend’ ben ipv ‘maar’ een huisvouw. Yes.

Wat ik daaruit geleerd heb? Dat het voor geen enkele mama gemakkelijk is, dat ik bakken respect heb voor de mama’s die uit huis gaan werken en ondertussen die hele boel maar fixen èn voor die die thuiswerkend zijn (zoals ik dus 😀 ). En dat dat altijd leuk is als je het ook eens hoort/leest bij een andere volwassene.
Bij deze, Sabrina, ik heb voor u ook bakken respect.
En dank u wel 🙂

Wat kan ik doen als mijn kind geen huiswerk wil maken?

Door ‘Mamaliefde’.

Die drie pubers waar ik het daarjuist over had? Awel, enen daarvan hangt zo ergens tussen het tiener en puber zijn in, is mijnen zoon en doet altijd vreselijk moeilijk als het op zijn huiswerk maken aankomt.
Negen van de tien keren is het een strijd om het kind aan het werk te krijgen en moet ik er nog steeds naast zitten om de boel in goede banen te leiden (als in: zorgen dat hij het effectief maakt). Naar ’t schijnt is da niet meer zo done als ze in ’t zesde leerjaar zitten.
Whatever, zegt. Als dat huiswerk maar gemaakt is op ’t eind van de dag.

De tips van Linda zullen dus, met het vooruitzicht naar de overstap op het middelbaar (en die gevreesde examen-periodes), goed van pas komen.

En, welke blogs moet ik zeker eens lezen volgens jullie? 😉

XO,

Anneke

6 Reacties

 1. februari 28, 2019 / 8:19 am

  Amai, Anneke, je zou eens moeten weten hoeveel medelopers mij de afgelopen dagen gestuurd hebben: ik heb dat ook! Misschien moeten we een clubke oprichten met taart, koffie en vooral geen groepsloopjes 😀

  • maart 19, 2019 / 2:58 pm

   ’t Zal wel zijn! Ik kom op visite! 😉 Geef mij ook eens uw tweede mee als ge wilt… 🙂

 2. februari 28, 2019 / 6:39 pm

  Ik heb weer enkele nieuwe blogs ontdekt, dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: