What (not) to watch…

Dat ik machtig graag naar een goeie film of serie kijk, is algemeen geweten. Altijd een plezier om samen met mij een film op Netflix uit te kiezen: ‘Heb ik al gezien… ook al gezien… euhm, yep! Ook al gezien!’
Al blijven er altijd films of series zijn die ik nog niet heb gezien. De één al wat mooier dan de andere…

Welke keek ik de laatste tijd? En bij welke viel ik niet in slaap? Of juist wel…

The Haunting of Hill House (Netflix – serie)

Nu, eerst en vooral efkes waarschuwen: dit staat in de categorie horror. Wat zoveel wil zeggen als: als je een beetje op mij lijkt zit ge de helft van de tijd achter uw dekentje verscholen en ‘is-‘t-al-weg?-is-‘t-al-weg?-is-‘t-al-weg?-is-‘t-al-weg??????’ te zagen aan uwe vent zijn oren om dan daarna (als het weg is) hem te laten vertellen wat er effectief gebeurd is.
Geweldig leutig en spannend allemaal dus. Ge ziet er de helft niet van.
En ge werkt op uwe vent zijn zenuwen. *eyeroll*

Maar ja, sommige series dan weer zo goed dat jij maar al te graag af en toe dat dekentje opzij legt en uw broek onderkakt van schrik en uw vent uw gezaag en getier er met liefde bij pakt.

Dit is zo’n serie.
Van de eerste tot de laatste minuut heeft ze ons meegesleurd in het verhaal en liet het ons niet meer los. Tot we onszelf er zelfs op betrapten hele verhaallijnen te zitten verzinnen tijdens het avondeten. De koters denken nog dat we niet sporen (nog meer dan anders).
Om dan, van zodra ze in hun bed lagen, een sprint richting zetel en tv te trekken.

Een gezin (mama, papa, 5 koters) neemt zijn intrek in één of ander oud landhuis dat volledig gerenoveerd moet worden. Iets dat ze op een zomer willen fixen om het dan met winst van de hand te doen.
Van zodra het huis voor de eerste keer in beeld kwam, had ik al zoiets van ‘Hell to the N.O.!’ 
Ge voelt de bui al hangen vaneigenst… Van zodra ze in dat huis gaan wonen gebeuren de meest vreemde dingen. Koters die dingen zien die er niet zijn, een moeder die helemaal begint door te slaan en een vader die alles probeert te redden. Klinkt dus geweldig als ons.
Het huis wordt uiteindelijk niet gerenoveerd. Obviously. (Klinkt ook als ons)

X-aantal jaren later (de serie bestaat grotendeels uit flashbacks) wordt er meer en meer duidelijk over het hoe en wat en vallen voor de, ondertussen volwassen, koters de puzzelstukjes op hun plaats. 

Aanradertje? Zal. Wel. Zijn.
Zelfs Husband, die eigenlijk helemaal geen liefhebber is van het genre, vond dit een geweldige serie.

De trailer vind je hier.

Bird Box (Netflix – film)

Sandra Bullock, John Malkovich, …

Eén of andere vreemde pandemie breekt uit. Eén voor één plegen mensen zelfmoord, en dat allemaal door naar een ‘licht’ te kijken. Dat ‘licht’ blijkt een monster te zijn dat je dwingt zelfmoord te plegen. De truc? Binnen blijven en als je dan toch naar buiten moet (een mens moet eten vinden natuurlijk), zorgen dat je geblinddoekt bent.
Of vogeltjes bij hebt. Want blijkbaar voelen die beestjes het als ‘het monster’ eraan komt. 

Sandra Bullock slaagt erin te blijven overleven. Niet simpel, als je weet dat ze ondertussen ook nog moet zien te zorgen dat de twee kleuters die ze onder haar hoede heeft zich ook aan de regels houden. 

Na jaren komt ze uiteindelijk te weten dat er ergens een gemeenschap is met overlevenden en waar zij ook de meeste kans zullen hebben om te kunnen blijven overleven. Maar de weg ernaartoe is niet de simpelste. 
En dan hebben we niet alleen ‘het monster’ dat continu op de loer ligt, maar ook nog eens die mensen die blijkbaar bezeten kunnen raken door ‘het monster’ èn het overleven…

Husband en ik bekeken deze film op Oudejaarsavond in de camper. Als je wilt weten of hij spannend en goed is: we hadden niet eens door dat middernacht al was gepasseerd. Hij is dus ècht spannend en goed.
En ’t is met Sandra Bullock, ik wil maar zeggen…

De trailer vind je hier.

Cargo (Netflix – film)

Australië. Een pandemie zorgt ervoor dat mensen binnen de 48 uur in zombies veranderen. 
Rara, de hoofdrolspeler zijn vrouw is de eerste die sneuvelt. Letterlijk, want hij elimineert haar. Maar niet voordat ze hem eerst heeft gebeten waardoor hij ook maar 48 uur meer heeft om hun peuter-dochter in veiligheid te brengen. Zijn hulp daarbij? Een aboriginal-meisje dat de outback beter kent dan gelijk wie.
En die hem naar haar stam zal brengen zodat zij zich kunnen ontfermen over zijn dochtertje.
Obviously komen ze tijdens hun reis allerlei freaky dingen tegen natuurlijk.

Soit, ik keek het ding uit. En daarmee is alles wel een beetje gezegd, vrees ik.
Ik had er nochtans goede hoop op. Maar ik ben dan het type dat ‘World War Z’ ge-wel-dig goed vond. En eens je die gezien hebt vind je al de rest maar een flauw aftreksel zou ik zo zeggen.

De trailer vind je hier.

Collateral Beauty (Netflix – film)

Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Kate Winslet, Helen Mirren, …

Will Smith is een happy en succesvolle zakenman, maar op zo’n basis maakt ge natuurlijk geen drama-film… In no time zie je hem veranderen van de happy zakenman in de depressieve papa die zijn dochtertje is verloren aan een vreselijke ziekte en uiteindelijk ook nog eens van zijn vrouw gaat scheiden gedurende het hele rouwproces.

Helemaal het noorden kwijt, begint hij brieven te schrijven naar ‘Dood’, ‘Liefde’ en ‘Tijd’. Zijn collega’s en mede-zaakvoerders komen dit uiteindelijk te weten en in een laatste poging om hem te helpen laten ze ‘Dood’, ‘Liefde’ en ‘Tijd’ tot leven komen…

Af en toe heb je zo van die films waarvan je denkt dat je het einde al kan raden, maar toch blijft kijken omdat het èn een mooi verhaal is èn goed geacteerd is èn het gewoonweg enkele van je favoriete acteurs zijn.
Dit is zo’n film die al die zaken sowieso heeft, maar ook nog iets extra… het einde blijkt uiteindelijk helemaal anders te zijn dan je had gedacht.
Resultaat: naar het einde van de film toe zit je te janken mèt een glimlach op je smoel.
Aanradertje dus 😉
Mèt zakdoekskes bij de hand dan.

De trailer vind je hier.

Bates Motel (Netflix – serie)

Denk aan de film ‘Psycho’ van Hitchcock. Inderdaad, die titel mag letterlijk genomen worden. En shame on you als je hem niet kent (ik kijk naar u, Husband), dit is een klassieker btw. Kijken, die handel. Nu!
De serie is op die film gebaseerd, al toont de serie eigenlijk wat er zou voorafgegaan zijn aan de film. Volgt ge nog? 😉

We volgen dus psychopaat Norman Bates (al moeten ze volgens mij nog een nieuwe term uitvinden voor wat dienen heeft. Serieus, zeg…) en zijn moeder Norma Bates. Inderdaad, Norman en Norma. Geflipt.

Nog geflipter dan hun namen zijn zijzelf. 
Niet alleen hebben ze zo’n hechte moeder-zoon band waar je af en toe toch wel eens serieus uw wenkbrauwen van gaat fronsen of optrekken, Norman is niet bepaald het braafste en meest doorsnee puberke dat je in huis kan hebben. 
Niet alleen sneuvelen er al eens regelmatig klanten in het motel dat ze runnen, iedereen dat ook maar te dicht in de beurt van Norma komt mag het bekopen. Want niemand komt tussen hem en zijn mama.
Norma is ook niet van de minste. Want niet alleen spoort ze zelf niet helemaal, ze wéét wat er mis is met Norman, verdoezelt continu alles in haar naïviteit te denken dat dit het beste is voor hem èn werkt zijn gedrag nog eens goed in de hand ook. 
Maar Norman zou natuurlijk nooit iets aan zijn mama’tje doen…

Dit is zo’n gevalletje ‘save the best for last’, want echt, als er één serie is die je moet kijken op Netflix, laat het dan deze zijn. Deze zuigt je mee in het verhaal en laat je niet meer los. Je gaat willen bingewatchen en dagen aan een stuk met ongepoetste tanden en in ongewassen pyjama liggen stinken in uwe zetel voor deze serie. Zo goed is hij.

Enige downside? Na de laatste aflevering (4 seizoenen) werk je het verhaal verder af in je hoofd, je wilt gewoon niet dat het eindigt (zo’n serie die je na de laatste aflevering in een diep, zwart gat van gemis laat vallen dus) OM DAN DAARNA OP ‘T INTERNET TE LEZEN DAT ER NOG EEN VIJFDE SEIZOEN VAN IS EN DIE VERLOOPT EXACT ZOALS GIJ DAT IN UWE KOP HEBT LATEN VERLOPEN!!!!! Oh. My. God.
Netflix, fix die sh*t. IK WIL MIJN SEIZOEN 5!

Zo goed is ‘Bates Motel’ dus.
Just saying.

De trailer vind je hier.

XO,

Anneke

4 Reacties

 1. februari 8, 2019 / 8:07 am

  Kende hij Hitchcock niet of Psycho?
  Barbaar 😱😱😱
  De grondlegger van horror… Geniale man met de beste films!
  Die vergeet hij nu niet meer, hahahahahahaha 👊
  Ik heb een aantal afleveringen gexien van de Haunting maar ik krijg de kans niet om het af te kijken 😂😂😂 triest he
  Melanie onlangs geplaatst…1.000 vragen aan jezelf #32My Profile

  • februari 26, 2019 / 2:34 pm

   Ik heb hem, gene zever, een kwartier met open mond zitten aanstaren. Alez… Hitchcock niet kennen?!
   Zeker proberen uitkijken, The Haunting of Hill House! Zo. Goed. 😉

 2. februari 8, 2019 / 2:13 pm

  The haunting of Hill House vond ik ook zooooooo goed! Nu heb je mij ook helemaal warm gemaakt voor Bates Motel, was het al maar avond haha 🙂

  • februari 26, 2019 / 2:36 pm

   Bates Motel is echt magnifiek. De eerste twee afleveringen had ik eerst zoiets van ‘Naaaaah’, maar dan begint het plotseling echt te veranderen en wil je keihard bingewatchen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: