‘Wij gaan op reis-checklists’!

'Wij gaan op reis-checklists'! - mrscurlyblog.wordpress.com (1)

Binnenkort is het alweer zomervakantie. Velen kijken alweer uit naar de jaarlijkse reis naar één of andere warme bestemming.
Zo ook wij.

De voorbije jaren hebben we ons al getraind. De eerste paar keren dat we op reis gingen vergaten we steevast altijd wel iets. Van sokken voor één van de koters tot één of ander iets dat we thuis nog moesten doen voor vertrek en dus niet hadden gedaan waardoor we ons de gehele duur van onze reis maar zorgen maakten.

Dat is nu verleden tijd. Sinds een jaar of twee pak ik onze koffers in aan de hand van een checklist en ligt er steevast een ‘checklist voor vertrek’ op ons keukeneiland zodat we zorgeloos èn met alle spullen kunnen vertrekken!

Vandaag deel ik deze met jullie. Misschien kunnen ze jullie helpen in de voorbereiding van jullie (zomer)reis 😉

De eerste is de bagagelijst voor de koters:

bagagelijst koters – pdf

Als je die opent, zal je de basisdingen zien staan. Misschien vreemd, maar het zijn vooral die basisdingen die je zo snel vergeet (sokken, remember?).
Je ziet ook helemaal onderaan ‘SOS-bandjes’ staan. Dit zijn armbandjes met hun naam op èn onze telefoonnummer en deze kunnen bovendien tegen water. Superhandig als ze in het zwemband of op het strand pedderen!
Je kan niet zeker genoeg zijn. Met zulke kleine etters moet je soms ogen op je kont hebben 😀
Wij bestelden de onze bij Koterkado en zijn er nog steeds heel tevreden van!
Niet alleen op reis, maar ook tijdens een gewone daguitstap worden deze omgedaan.

De tweede is de algemene bagagelijst:

algemene bagagelijst – pdf

Heel belangrijk om niet te vergeten: EHBO-koffertje! Medicatie die je dagelijks moet nemen, maar ook pleisters, ontsmettingsmiddel, insectenwerende zalfjes, …
En entertainment natuurlijk! Voor op de reisbestemming zelf, om de avonden gezellig al UNO-spelend door te brengen, maar ook om de rit naar je reisbestemming iets aangenamer te maken (niemand wil meer dan 10 uren met jengelende koters vastzitten in een auto. Of nog erger: een jengelende man). Denk aan compacte spullen die je gemakkelijk kunt meenemen in de auto.

Extra tip voor in de auto: voorzie ‘kotszakjes’.
Nu hoef je niet meteen het eerste, het beste vliegtuig te plunderen voor die zakjes, je kan ook gewoon vuilniszakjes voor pedaalemmertjes gebruiken. Van die kleintjes die je kunt dichtstroppen bovenaan.
‘Why’, you ask? Ervaring met een stiefzoonlief met een nogal tere maag leert me dat die zakjes een must zijn en best binnen handbereik liggen wil je niet ergens in Zwitserland kots uit je auto hoeven te scheppen.

De derde is de to do-lijst, een checklist die je kan gebruiken vóór je vertrek:

Reis checklist – pdf

Eerst zie je de punten die je best ruimschoots op voorhand inplant, zoals bijvoorbeeld de buren inlichten.
Wij hebben schatten van buren die elke dag onze cavia’s en ons konijn eten en drinken geven terwijl wij luieren aan het zwembad en ondertussen ook de boel eens in de gaten houden voor ons.

Daarna zie je de zaken die je juist voor vertrek (1 à 2 dagen op voorhand tot de dag zelf) in orde brengt.
Onder andere losse stukken buiten vastmaken… Je denkt er misschien niet meteen aan, maar met ons klimaat kan dit al eens nodig zijn. Zo kwamen wij eens thuis van een reis en kregen we het nieuws van onze buurvrouw dat ze onze ligzeteltjes die normaal gezien achteraan in onze tuin staan van tussen onze hortensia’s had mogen plukken vooraan in de tuin. No sh*t. Het kan dus onweren in België.
Die dingen kunnen overal terecht komen. Met alle gevolgen vandien.

Een uurtje voor je vertrekt doe je best nog even een rondje door het huis om te controleren of alle stekkers uit de stopcontacten gehaald zijn (wederom: onweer enzo), alle ramen dicht zijn, de verwarming en boiler uitgezet zijn of eventueel anders ingesteld zijn, alle toiletten netjes achtergelaten zijn (met 3 koters in huis is dit echt wel een must. Zo wil je na thuiskomst geen twee weken oude drol zien drijven in die pot) etc.

Zo. Ik hoop dat deze lijstjes jullie evenveel van dienst kunnen zijn als ons!
En vooral: vergeet niet zoveel mogelijk te genieten van jullie vakantie! 😉

kus

Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

 

 

1 Reactie

  1. juni 15, 2016 / 6:36 am

    Handig!!!
    Ik ga aan je lijstjes deze vakantie! 😀 thanx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: